محققان دانشگاه آزاد لاهیجان موفق به تولید وصادرات کودهای آلی شدند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کاربردی شدن علم یکی از موضوعات حائز اهمیت در میان پژوهشگران و دانشگاهیان است. پژوهشگران در چند سال اخیر در کنار پرداختن به موضوعات تئوری و نظریهسازی، بر تأثیر نتیجه تحقیقات برای حل مسئله تمرکز دارند.
در این میان، پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی نیز با توجه به اهمیت حوزههای غذا و امنیت غذایی، درصدد کاربردی کردن علم و تحقیقاتشان هستند.
پرونده چرخ دانشگاه با معرفی این پژوهشگران سعی میکند اقدامات شگرف محققان را به گوش جامعه نخبگان و مسئولان برساند تا شاید با مراکز مورد نیاز این تحقیقات کاربردی، وارد همکاری و تعاملات دو طرفه شوند.
رضا اصغرزاده سرپرست واحد فناور «سبوسیب» در گفتگو با خبرنگار آنا ضمن اشاره به تولید محصول از ضایعات کشاورزی گفت: عقبه کار این گروه به چند سال قبل برمیگردد که برای اولین بار توانست سبوس برنج را به خوراک انسانی تبدیل کند و گواه این نوآوری نیز بازدیدی بود که وزیر وقت جهاد کشاورزی تشریف آوردند در شهرستان لنگرود و این واحد فناور را افتتاح کردند.
اصغرزاده با بیان اینکه در سال 92 طرحی با ماده قانونی 143 در بطن برنامه پنجم توسعه مصوب شد که طبق آن باید 35 درصد از کل کودهای توزیع شده در کشور به بخش کودهای عالی اختصاص پیدا میکرد، ادامه داد: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان تکلیف بر این شد تا بر روی طرحهای کودهای عالی و تولید و توسعه این محصولات تحقیقات مفصلی انجام بگیرد. طبق آزمایشهای اولیهای که صورت گرفت، مشخص شد که درصد فلزات سنگین استان گیلان شرایط مطلوبی نداشته و باید مورد مطالعه بیشتر قرار بگیرد.
وی افزود: واحد فناور «سبوسیب» برای اولین بار در دنیا توانست کودی را با یک فرمولاسیون جدید تولید کند که هیچنوع ماده شیمیایی در آن وجود ندارد. امروزه بسیاری از شرکتها در حوزه کود پلیتهای مرغی مشغول به فعالیت هستند، ولی همه آنها برای آنکه بتوانند عناصر لازم برای رشد گیاه را کامل بکنند، مجبورند فقدان بعضی از عناصر را با کودهای شیمیایی جبران کنند که این روند در سایر کشورهای دنیا هم به همین صورت است.
سرپرست واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با اشاره به تکثر و تنوع محصولات کشاورزی در کشور، بیان کرد: ضایعات محصولات کشاورزی تهیه و اجزای آنها آنالیز شد و عنصر قالب هر محصولی برداشت شد. مثلاً در سبوس برنج سیلوس بالا وجود دارد، عنصرهای غالب را برداشته و در این کود استفاده کردیم و موضوع قابل توجه این است که محصول دانشبنیان تولیده شده، یک کود کامل بوده که تمام 12 عنصر رشد گیاه را دارد و بهروش اکستروژن تولید شده است.
اصغرزاد توضیح داد: واحد فناور «سبوسیب» تنها شرکتی است در حوزه کود پلیت مرغی عضو پارک علم و فناوری شده و پذیرش دانشبنیان اخذ کرده است. بهتازگی قراردادی با کشورهای غنا، اتیوپی و قطر منعقد شده است که میتوانیم روند صادرات محصولات را نیز بهزودی شروع کنیم. محصولات تولیده شده در حوزه کودهای کشاورزی از لحاظ قیمتی در بازارهای جهانی بسیار رقابتپذیر است.
وی درباره مزایای استفاده از کودهای آلی اظهار کرد: رشد سریع گیاه، افزایش قدرت ریشهزایی، افزایش باردهی محصول، جذب بهتر توسط ریشه، ایجاد تعادل در تغذیه گیاه، افزایش تحرک عناصر در خاک، افزایش تحمل گیاه در برابر آفات و افزایش سرعت و درصد جوانهزنی از جمله ویژگیهای کودهای آلی تولید شده در این واحد فناور است.
سرپرست واحد فناور «سبوسیب» در پایان خاطرنشان کرد: با همکاری سازمان اتکا بهعنوان یکی از پیشگامان صنعت تولید محصولات ارگانیک با مساحتی بالغ بر 400 هزار مترمربع، هشت سالن تولید با ظرفیت بیشینه 200 تن در روز و سه آزمایشگاه مجزا با بهکارگیری پرسنل متعهد و متخصص از طریق مطالعه بازار و شناخت سلایق متنوع و با بهکارگیری فناوریهای روز دنیا، گام جدیدی در امنیت و کیفیت مواد غذایی برداشته است.
انتهای پیام/4116/ 4122/
انتهای پیام/