صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۴ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
سراشیبی سقوط ورزش دانشگاهی؛

مشکلات مالی عامل حضور کمرنگ ایران در یونیورسیاد است

اعزام تیم‌های دانشجویان به مسابقات یونیورسیاد با مشکلات اقتصادی و کمبود بودجه مواجه شده است که این مشکلات، باعث حضور کمتر ایران در یونیورسیاد می‌شود.
کد خبر : 364803

به گزارش خبرنگار حوزه ورزشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نهمین مجمع سالانه فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی در ساختمان مرکزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ریاست منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و با حضور محمدرضا دهخدا، رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی و اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی برگزار شد. این، دومین حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بین مسئولان ورزش‌های دانشگاهی بود. 


در این مجمع، تقویم و بودجه فعالیت‌های سال ۹۸  فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی و آیین‌نامه تشکیل انجمن‌های ورزشی فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی بررسی شد و آیین‌نامه هیئت‌های ورزشی استانی مراکز آموزش عالی کشور، دستورالعمل پرداخت حق‌الزحمه کادر فنی و اجرایی جشنواره‌ها و مسابقات ورزشی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور و آیین‌نامه حق‌التعلیم مربیان ورزشی با تنفیذ به هیئت‌ها این فدراسیون تصویب شد.


تدوین برنامه راهبردی فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی در این مجمع، مهمترین دستاورد این فدراسیون در سال 97 مطرح شد و  سی‌امین دوره مسابقات دانشجویان جهان که تیرماه سال آینده به میزبانی ایتالیا برگزار می‌شود، مهمترین رویداد پیش‌رو این فدراسیون مطرح شد.


در این مجمع اعلام شد؛ تعداد تیم‌های اعزامی ایران به رقابت‌های یونیورسیاد به دلیل  محدودیت‌های مالی کاهش دارد. طبق برنامه پیش‌‌بینی شده فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی فقط  تیمهای 6 رشته والیبال (پسران)، تکواندو پومسه و مبارزه (پسران و دختران)، تیراندازی (پسران و دختران) تیر و کمان (پسران و دختران) شمشیربازی (پسران)   و جودو (پسران) را به یونیورسیاد ایتالیا اعزام می‌کند و کاروان ایران با ۷۹ ورزشکار و همراه به ایتالیا اعزام می‌شود.


طبق گفته وزیر علوم امکان دارد تعداد رشته‌ها با تغییراتی همراه باشد؛ البته محمدرضا دهخدا در این حاشیه این مجمع اعلام کرد که به دلیل عدم افزایش بودجه در سال آتی، نوسانات قیمت ارز و هفت برابر شدن هزینه‌های شرکت در یونیورسیاد، احتمال کاهش شرکت ایران تا چهار رشته ورزشی در یونیورسیاد وجود دارد. غلامی در این مجمع بیان کرد که برای تحقق اهداف فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد و صدیقی نیز اظهار کرد که تعداد ورزشکاران و تیم‌های اعزامی به مسابقات یونیورسیاد اواخر فروردین سال آینده و بعد از تعیین بودجه مشخص خواهد شد.


به عقیده بسیاری از صاحب‌نظران، فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی در اعزام‌های برون مرزی از اعضای تیم ملی استفاده می‌کند؛ البته دهخدا نیز این نقد را قبول دارد. در مجمعی که برگزار شد به ارسال کیفی تیم‌های ایرانی نیز تأکید شد. اعزام تیم کیفی بدین معنا است که ورزشکاران نماینده کشورمان در مسابقات مقام‌آور و مدال‌آور باشند. این امر موجب می‌شود که دیگر دانشجویان امیدی برای حضور در میدان‌ها ورزش دانشگاهی نداشته باشند. این در حالی است که در مسابقات یونیورسیاد باید برگزیدگان و قهرمانان میدان‌ها ورزش دانشجویی شرکت کنند. علت اصلی این کیفی‌سازی، عدم تأمین بودجه لازم جهت اعزام دانشجویان است اما این شائبه را به‌وجود می‌آورد که هزینه‌های مربوط به ورزشکارانی که از اعضای تیم ملی هستند، در این مسابقات چگونه تأمین می‌شود؟


تقدیر از هیئت‌های ورزشی فعال 6 استان


در این مجمع از محمدرضا طاهری رئیس هیئت استان خراسان رضوی، رحیم شریف رئیس هیئت استان آذربایجان غربی، مهرداد عنبریان رئیس هیئت استان همدان و علیرضا قنبری رئیس هیئت استان خراسان شمالی و روح‌الله دایی رئیس هیئت استان قم تقدیر شدند.در نهمین مجمع عمومی سالانه فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، کمال جوانمرد مدیر کل ترییت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی، مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان، شاهرخ شهنازی دبیر کل کمیته ملی المپیک، محمدرضا دهخدا رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی، سید عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، رؤسای هیئت‌های ورزش‌های دانشگاهی استانی سراسر کشور و اعضای هیئت رئیسه این فدراسیون نیز حضور داشتند.


علیزاده: تجهیز ۴۰ دانشگاه به کفپوش ورزشی در سال آینده


در پایان این مجمع نیز محمدحسین علیزاده مدیرکل تربیت‌بدنی وزرات علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بخش‌های آموزش عالی نیازمند نگاه جدید به برنامه‌ریزی و عملکرد در حوزه ورزش هستند، عنوان کرد: این نگاه جدید در تربیت بدنی وزارت علوم ایجاد شده و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، برای پیشبرد اهداف ورزشی در دانشگاه‌ها و توسعه امکانات و زیرساخت‌ها گام برمی‌داریم.


وی ادامه داد: مسئولان ارشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان امور دانشجویان حمایت بسیار خوبی از ورزش دانشگاهی دارند و با حمایت‌های صورت گرفته امسال ۹ میلیارد تومان درخصوص تجهیز دانشگاه‌های سراسر کشور به زمین چمن مصنوعی اختصاص یافت و شور و شوق و افزایش انگیزه در دانشجویان و مدیران دانشگاه‌ها ایجاد شده است. 


علیزاده افزود: با ورود و حمایت صندوق دانشجویان سال آینده نیز این پروژه به ۴۰ دانشگاه و همچنین تجهیز ۴۰ دانشگاه به کفپوش ورزشی صورت خواهد گرفت که این امر منجر به افزایش سرانه ورزشی در دانشگاه‌ها خواهد شد.


انتهای پیام/4107/4084/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر