صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۷ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۷

عباس عبدی: از لحاظ رسانه‌ای در کشور خلع سلاح شده‌ایم

یک فعال حوزه رسانه گفت: ما پیش از این‌که از طرف دیگران محاصره شویم خودمان دست به خلع سلاح خود زده‌ایم و از لحاظ رسانه‌ای در کشور خلع سلاح شده‌ایم.
کد خبر : 364411

به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عباس عبدی در اولین نشست علمی ـ تخصصی دانشکده ارتباطات و رسانه با موضوع «محورهای رسانه‌ای بیانیه گام دوم و مسئولیت رسانه‌ها» که عصر امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار شد، در خصوص کارکرد و مسئولیت‌های رسانه‌ها در کشور اظهار کرد: رسانه‌ها دارای کارکرد‌های مختلفی همچون سرگرمی و اطلاع‌رسانی هستند، ولی در این میان نقشی که کمتر به آن پرداخته می‌شود نقش اجتماعی‌کننده رسانه است.


این فعال حوزه رسانه ادامه داد: در جوامع کوچک همچون یک روستا به رسانه نیازی نیست چون انسان از بدو تولد در سیستم سنتی رشد می‌کند که بخش عمده اجتماعی شدن آن توسط والدین و بخش دیگر توسط اقوام و آشنایان به صورت چهره به چهره انجام می‌شود.


وی افزود: در صورتی که ما به موضوع اجتماعی شدن در یک چارچوب ملی و شهری می‌پردازیم دیگر روش‌های سنتی چندان پاسخگو نیست و اهمیت کار رسانه بیش از پیش خود را نشان می‌دهد.


عبدی با بیان این‌که کار رسانه‌ها در واقع مرتبط کردن افکار در دور و نزدیک است، گفت: یکی دیگر از وظایف رسانه این است که صداهای فراوان را شنیده و یک پیام واحد را منتقل کرده و به آن انسجام و وحدت بخشند.


این فعال حوزه رسانه ضمن اشاره به این‌که اجتماعی شدن در شرایط امروز توسط خانواده، نهاد دین، رسانه و آموزش و پرورش صورت می‌گیرد، افزود: در صورتی که ما در جامعه با دو نهاد رسانه‌ای مواجه باشیم جامعه ما با دو شکاف حل‌نشدنی مواجه می‌شود.


وی در ادامه اذعان کرد: نکته اصلی اینجاست که ما در حال حاضر با دو قسم دانش‌آموز مواجه هستیم، دانش‌آموزی که گرایش به رسانه‌های خارجی دارد و گروه دیگر که گرایش به رسانه‌های رسمی دارند و این باعث می‌شود جامعه به واسطه رسانه‌های‌شان منشعب شده و دوقطبی شوند.


عبدی با اشاره به این‌که رسانه‌های ما فکر می‌کنند هویت دارند و از طریق آن می‌توانند رأساً افراد را اجتماعی کنند، گفت: این مسئله درست نیست زیرا رسانه‌ها می‌بایست صرفاً به عنوان یک ابزار استفاده شود و منبع نیت و جهت‌گیری‌های خاص در جای دیگری قرار دارد.


این فعال رسانه‌ای با بیان این‌که افراد جامعه نه از لحاظ طولی و نه عرضی اجتماعی می‌شوند، خاطرنشان کرد: اجتماعی شدن به واسطه تغییر نگاه به گذشته به وجود می‌آید و در مسیری که رشد رسانه‌های ارتباطی به سمت بی‌طرفی است یک‌سویگی می‌تواند باعث قضاوت‌های معکوس شود.


عبدی در ادامه این نشست با اشاره به این بخش از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شد و در آن عنوان کردند که ما در محاصره رسانه‌ای قرار داریم، گفت: ما پیش از این‌که از طرف دیگران محاصره شویم خودمان دست به خلع سلاح خود زده‌ایم.


وی افزود: اصلاً شما نمی‌توانید انتظار داشته باشید که آمریکایی‌ها مطلبی را علیه اسرائیل بیان کنند و این در حالی است که مشکل ما در داخل است و ما از لحاظ رسانه‌ای در کشور خلع سلاح شده‌ایم؛ تیراژ روزنامه‌های ما و سرمایه‌گذاری که در رسانه‌ها در کشور صورت می‌گیرد در هیچ جای دنیا به این اندازه ضعیف نیست.


عبدی تصریح کرد: با فرض داشتن پول این موضوع حل نمی‌شود، زیرا پول شرط لازم است ولی کافی نیست و موضوع مهم این است که رسانه‌ها باید مستقل باشند، نه این‌که هر چه به آنها گفته شد را باور کنند؛ چنین رسانه‌ای هیچ اعتمادی را جذب نمی‌کند.


انتهای پیام/۴۱۰۵


انتهای پیام/

برچسب ها: رسانه عباس عبدی
ارسال نظر