صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۳۰ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۷
چرخ دانشگاه/29

تولید آفت‌کش‌های زیستی توسط محققان دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان

محققان دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان موفق به تولید آفت‌کش زیستی صد در صد طبیعی شدند.
کد خبر : 363686

به گزارش خبرنگار علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کاربردی شدن علم و حرکت به‌سوی اقتصاد دانش‌بنیان از اهداف کلان دانشگاه‌‌هاست که با استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و احصای نیازهای جامعه میسر خواهد شد.


پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی نیز با توجه به چالش‌های پیش‌روی حوزه کشاورزی کشور، درصدد کاربردی کردن علم و تحقیقاتشان هستند. بومی‌سازی فناوری‌های کشاورزی و تولید دانش‌بنیان محصولات کشاورزی از راه‌حل‌های ایجاد امنیت غذایی برای شهروندان است.


پرونده چرخ دانشگاه‌ با معرفی این پژوهشگران سعی می‌کند اقدامات شگرف محققان را به گوش مردم و مسئولان برساند تا شاید مراکز مورد نیاز این تحقیقات نیم‌نگاهی به آنها داشته باشند.


حسین مختاری‌کرچگانی در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به محتویات تشکیل‌دهنده آفت‌کش زیستی تولید‌شده، گفت:‌ آفت‌کش زیستی برنداس محصولی کاملاً طبیعی است که حاوی عصاره گیاهان دارویی به‌همراه روغن‌های گیاهی و آفات مکنده در درختان میوه،‌ گیاهان گلخانه‌ای، گیاهان زینتی، مزارع، فضای سبز شهرها و گیاهان آپارتمانی به‌عنوان کنترل‌کننده آفات مورد استفاده قرار می‌گیرد.


سرپرست واحد فناور زیست اکسیرکیمیا ادامه داد: آفت‌کش زیستی برنداس برای از بین بردن حشراتی همچون پشه سفید و شته‌ها بسیار مؤثر است. آزمایش‌های لازم بر روی نباتات و انواع مزارع انجام شده است.


فناور دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان درباره ویژگی‌های آفت‌کش زیستی، گفت: ماده مؤثر برانداس علاوه بر شست‌وشوی شاخ و برگ گیاهان و ضدعفونی سطح خارجی گیاه در بافت سطحی برگ نفوذ می‌نماید و از ماندگاری مناسبی نیز برخوردار است. همچنین برانداس اثرات تماسی تدخینی بر روی آفات دارد و پس از محلول‌پاشی سایر حشرات هدف را غیرفعال می‌کند.


وی در رابطه با روند تجاری‌سازی آفت‌کش زیستی، تصریح کرد: درحال پیگیری اخذ مجوز از سازمان اصلاح نباتات برای تجاری‌سازی محصول هستیم. پیشنهادهایی نیز از شهرداری اصفهان برای ارائه آفت‌کش زیستی برنداس جهت استفاده در باغات وجود داشته است که در سال آتی پیگیری خواهد شد.


مختاری‌کرچگانی توضیح داد: برای تولید و پیش‌تولید آفت‌کش زیستی برنداس سه نفر از متخصصان این حوزه به تحقیق پرداخته‌اند که در صورت توسعه کسب و کار، میزان اشتغال‌زایی به‌صورت مستقیم تا 25 نفر افزایش خواهد یافت و از واردات سموم جلوگیری خواهد شد.


سرپرست واحد فناور زیست اکسیرکیمیا در پایان با اظهار رضایت از مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان،‌ خاطرنشان کرد: اگر توافقاتی بین مراکز رشد و دستگاه‌های اجرایی ایجاد شود، از لحاظ زمانی و هزینه‌ای می‌تواند در تسریع و پیشرفت واحدهای فناور مؤثر باشد.


انتهای پیام/4116/ 4007/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر