صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۴۵ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۷
آزادراه پیشرفت/ 6

پیشگامی دانشگاه آزاد اسلامی در شناسایی جهنم پنهان گیلان

شرایط مخرب زیست‌محیطی در استان گیلان باعث شده تا جهنمی در لایه‌های پنهان این خطه سرسبز کشور ایجاد شود و دانشگاه آزاد درصدد رفع چالش‌‌های موجود در این استان است.
کد خبر : 361573

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، چالش‌های کشور در حوزه‌های مختلف روند روبه‌ رشدی را در پیش گرفته و مسئولان بدون کمک متخصصان علمی و دانشگاهی قادر به حل آنها نیستند. از این رو لازم است دانشگاه‌ها براساس پتانسیل‌های علمی که در اختیار دارند مأموریت‌هایی برای رفع چالش‌های موجود کشور برعهده بگیرند.


 توسعه پایدار کشور در گرو حضور دانشگاه‌ها در بطن مسائل جامعه است. با توجه به تنوع منطقه‌ای و زیست‌بومی که در ایران وجود دارد، فرصت‌ها و چالش‌های فراوانی در مناطق و استان‌های مختلف نهفته است که تاکنون دانشگاه‌ها در تبدیل چالش‌ها به فرصت و استفاده بهینه از آنها توفیق چندانی نداشته‌اند. ترسیم نقشه راه علمی نسبت به ویژگی‌های زیست‌بوم منطقه‌ای کشور، یکی از  راهبردهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان به‌‌شمار می‌رود.


دانشگاه‌ها با بهره‌گیری از پتانسیل‌های نخبگان می‌توانند معضلات و گره‌های پیش‌ِ‌روی کشور را احصا کرده و پاسخ بدهند. همچنین استفاده از ظرفیت‌‌های منطقه‌ای، موجب ایجاد درآمدهای خالص شده و می‌تواند سود مناسبی را در کنار اشتغال‌زایی برای دانشگاه‌ها در پی داشته باشد.


سرویس دانشگاه خبرگزاری آنا در «آزادراه پیشرفت» به سراغ واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور رفته تا به توانمندی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در استفاده از فرصت‌ها و رفع چالش‌های منطقه‌ای بپردازد.   


دانشگاه آزاد اسلامی در این مسیر، شناسایی چالش‌ها را متناسب با ظرفیت‌هایی که در اختیار دارد در دستور کار قرار داده و از طرق مختلف، یافتن راه‌حل برای این چالش‌ها را پیگیری می‌کند.


استان گیلان با ویژگی خاص آب و هوایی با پتانسیل و چالش‌های متعددی روبه‌روست. اگر بخواهیم از پتانسیل‌های این استان سخن به میان بیاوریم کشاورزی و گردشگری بسیار مورد توجه است. مشکلاتی نظیر آب و خاک آلوده، مهاجرت بی‌حساب و کتاب و ویلاسازی در این استان، دفن غیراصولی زباله و تخریب محیط زیست، گیلان را احاطه کرده، به‌طوری‌که این مشکلات باعث شده جهنمی در بهشت گیلان پنهان شود.


ابراهیم چیرانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان از انتخاب دو موضوع کشاورزی و گردشگری در قالب طرح پایش به‌عنوان موضوعات اولویت‌دار در نگاشتن پایان‌نامه و رساله دانشجویان تحصیلات تکمیلی خبر داد.


اصلاح ژن بذرهای کشاورزی در گیلان


وی افزود: براساس مطالعات انجام شده در کشاورزی سه محصول استراتژیک برنج، چای و بادام زمینی را انتخاب کرده‌ایم. اولین راهبرد اصلاح ژن بذرهاست. در آینده محققان مطالعه و تحقیقاتی برای تأمین بذرهای مناسب انجام خواهند داد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان اعلام کرد: استفاده بی‌رویه از سموم در محصولات کشاورزی باعث شده که با چالش‌های جدی روبه‌رو شویم. دانشگاه آزاد در این زمینه پیشگام بود و در اصلاح استفاده از سموم مطالعاتی را در حال انجام دارد. در این زمینه آزمایش‌های پیشرفته خاک با همکاری سپاه پاسداران را در دستور کار قرار داده‌ایم و با توجه به اینکه موضوع برنج در اولویت قرار دارد، ابتدا اصلاح خاک کشت برنج را شروع کرده‌ایم و در ادامه آن را به محصولات دیگر نیز تسری خواهیم داد.


ایجاد رشته دکتری برنج در دانشگاه آزاد اسلامی


وی از ارائه پیشنهاد ایجاد رشته دکتری برنج خبر داد و گفت: در انتظار تصویب این رشته در سازمان مرکزی هستیم. با ایجاد این رشته تنها رشته دکتری برنج در کشور در گیلان ایجاد خواهد شد.


چیرانی در پاسخ به اینکه آیا فکری برای عملی شدن مطالعات روی زمین‌های کشاورزی و قانع کردن کشاورزان برای استفاده از روش‌های نوین شده است، ادامه داد: متأسفانه به موضوع ترویج به‌صورت جدی وارد نشده‌ایم ولی باید این موضوع در دستور کار جدی ما باشد. باید به سمت فرهنگ‌سازی برویم تا از این طریق فرهنگ کشاورزان برای استفاده از روش‌های نوین و علمی را تغییر دهیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره صدور محصولات کشاورزی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به صدور محصولات وارد نمی‌شود ولی برنامه داریم که به کمک گروه بازرگانی در واحدها برای فروش محصولات کشاورزی به کشاورزان مشاوره دهیم.


موج مهاجرت به گیلان به‌عنوان چالش جدی تهدید‌کننده


وی درباره موج بی‌رویه مهاجرت به گیلان نیز ادامه داد: متأسفانه به دلیل مشکلات عدیده زیست‌محیطی، خشکسالی و ریزگردها در دیگر استان‌ها موج مهاجرت به گیلان افزایش یافته است. مهاجرت آثار بد زیست محیطی برجا گذاشته است و خطر جدی منابع طبیعی گیلان را تهدید می‌کند. اخیرا قانون ممنوعیت ساخت و ساز در زمین‌های کشاورزی گیلان با جدیت بیشتری پیگیری می‌شود. دانشگاه آزاد اسلامی نیز تصمیم دارد با توسعه کشاورزی به وسیله روش‌های نوین تبعات مهاجرت را تا حدی بکاهد.


چیرانی در ادامه با اشاره به گردشگری در گیلان افزود: طرح گردشگری جامع در گیلان در مرحله مطالعه قرار دارد. با استفاده از تکنولوژی‌های نوین این موضوع را دنبال می‌کنیم  و بعد از نهایی شدن درباره آن اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.


توسعه صنایع دستی مغفول مانده است


وی درباره ترویج صنایع دستی در گیلان با وجود تنوع در این زمینه گفت: متاسفانه در صنایع دستی کم‌کاری شده است. ما هم در این زمینه جدی وارد نشدیم. صنایع دستی هم نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. صنایع دستی با اینکه می‌تواند مشاغل خانگی و صنعتی خوبی را به وجود آورد اما کمتر مورد توجه قرار گرفته است. اگر صنایع دستی توسعه یابد می‌توان حتی برای صادرات آن نیز برنامه‌ریزی کرد.


وی در پایان درباره شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در استان گیلان گفت: اکنون 30 شرکت دانش‌بنیان داریم که دو شرکت توانسته‌اند مجوزهای لازم را دریافت کنند. محوریت این شرکت‌ها محصولات کشاورزی است.


انتهای پیام/4040/ 4007/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
11:34 - 1397/12/06
لطفاً در مورد آیین نامه تحصیل همزمان در دو رشته دانشگاه آزاد اسلامی از مسئولین امر سوال بفرمایید.
به هر چیزی که می‌پرستید قسمتون میدم که پیگیری کنید. تورو خدا