صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۰ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۷
فواد ایزدی:

مدعیان دموکراسی پاسخگوی عملکرد خود باشند

استاد مطالعات آمریکا گفت: مدعیان دموکراسی در آمریکا پاسخگوی وضعیت دموکراسی در کشور خود باشند.
کد خبر : 361405

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فوائد ایزدی ظهر امروز در نشست تخصصی چهارمین همایش مردمسالاری دینی، جهان اسلام و غرب که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد؛ گفت: غرب مدعی دموکراسی است و سخنان مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا در اجلاس مونیخ قابل توجه بوده چرا که ایران را متهم به نقض دموکراسی می‌کند اما عملکرد این مدعیان در کشور خود قابل توجه است.


وی اضافه کرد: سیاست آمریکا درقبال کشورهایی که با حکومت آنها درگیری دارند، این است که در گام اول مشروعیت نظام آن کشور را زیر سؤال می‌برند.


این استاد روابط بین‌الملل ادامه داد: دومین گام مسئولان ایالات متحده در مقابل کشورهای طرف درگیری این است که سعی می‌کنند طوری نشان دهند که مردم آن کشور از حکومت خود بیزار بوده و علاقه‌مند به نوع حکومت در آمریکا هستند.


ایزدی اشاره کرد: اما با نگاه به نحوه انتخابات آمریکا و رقابت نامزدهای انتخاباتی درمی‌یابیم که انتخابات در آمریکا بازیچه رقابت بین نخبگان اقتصادی است که با کمک پول خود رقابت می‌کنند و مردم نقش چندانی در دموکراسی آمریکایی ندارند.


وی بیان کرد: طبق پژوهش‌هایی که در آمریکا صورت گرفته هر نامزد انتخاباتی که نسبت به رقیب خود هزینه بیشتری صرف کند، احتمال پیروزی آن کاندیدا 94 درصد بیشتر از سایر رقبا است.


ایزدی عنوان کرد: در چنین نظامی مسئولان آمریکایی مدعی هستند در کشورهای رقیب‌شان دموکراسی وجود ندارد.


این استاد مطالعات آمریکا با اشاره به روند انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده اعلام کرد: پیش از شروع انتخابات درون‌حزبی در ایالت‌های آمریکا بیش از نیمی از کاندیداها از دور رقابت خارج می‌شوند چرا که قادر به تأمین هزینه انتخابات نبودند.


وی افزود: در انتخابات ریاست جمهوری گذشته که منجر به پیروزی ترامپ شد بیش از 6 میلیارد دلار هزینه انتخابات شده است و این نشان می‌دهد دموکراسی در آمریکا تنها در دست تعدادی از سرمایه‌داران است.


ایزدی خاطرنشان کرد: می‌توان ادعا کرد در آمریکا تنها لایه نازکی از دموکراسی وجود دارد و در عمق نظام سیاسی این کشور مردم نقشی در انتخاب نمایندگان یا رئیس جمهور ندارند.


این استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: با این شرایط مسئولان ایالات متحده نمی‌توانند مدعی باشند که در کشوری مثل ایران دموکراسی اجرا نمی‌شود.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر