صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۴۵ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۷
انقلاب بدون تحریف/14

تاریخچه مدرسه رفاه نخستین مکان فرماندهی انقلاب اسلامی

مدرسه رفاه نخستین مکانی است که امام خمینی(ره) در آن مستقر شدند.
کد خبر : 358204

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، امام خمینی(ره) بعد بازگشت از پاریس به تهران، به مدرسه رفاه منتقل شدند. 


بنیاد فرهنگی رفاه یا مدرسه رفاه سابق یکی از مؤسسات فرهنگی در تهران  است. این مدرسه برای تربیت نیروهای انقلابی در دوران حکومت شاه بنیان نهاده شد. شهید آیت‌الله محمدجواد باهنر، شهید محمدعلی رجائی، شهید آیت‌الله محمد بهشتی، مرحوم آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی و برخی دیگر از شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی انقلابی در زمان دولت پهلوی تأسیس کردند.


این مرکز برای ایجاد کار فرهنگی، فعالیت‌های سیاسی تحت پوشش تربیتی دانش‌آموزان راه‌اندازی شد. مدرسه علوی در آن زمان برای پسران انقلابی تأسیس شده بود و قرار بر این شد، تا مدرسه رفاه دخترانه باشد.


پس از بازگشت امام خمینی(ره) به میهن این مدرسه محلی برای اقامت ایشان شد. از سویی دیگر انقلابیون سلاح‌های که مردم از حکومت شاه می‌گرفتند را به مدرسه رفاه منتقل می‌کردند.


با تشکیل دادگاه‌های انقلاب به جنایت‌های سران رژیم شاه که دستشان به خون مردم آلوده بود، رسیدگی شد . با حکم خلخالی، نعمت‌الله نصیری رئیس ساواک، مهدی رحیمی رئیس کل شهربانی و فرماندار نظامی تهران، رضا ناجی فرماندار نظامی اصفهان و منوچهر خسروداد فرماندهٔ هوانیروز وقت در اعدام شدند.


 اکبر حسینی‌صالحی یکی از محصلان این مدرسه درباره تاریخچه آن گفته است: «‏‏از سال 42 و 41 که وارد تشکیلات موتلفه شدیم، با شهید بهشتی و شهید باهنر یکسری‏‎ ‎‏کارهای فرهنگی داشتیم. مرحوم فومنی در خیابان خراسان دو ‏‎ ‎‏مدرسه دخترانه و پسرانه داشت که از وزارت فرهنگ آن موقع مجوز نگرفته بود. ‏‎ ‎‏مدرسه رفاه هم همانند همین مدارس اسلامی بود. دوستان یک سری کارهای فرهنگی ‏‎ ‎‏می‌کردند که این هم یکی از کارهایشان بود».


وی افزود: «مدرسه رفاه صندوق‌هایی داشت به نام ‏‎ ‎‏صندوق های تعاون رفاه که ما در مغازه، حجره و بازار از این صندوق‌ها می‌‌گذاشتیم.‏‎ ‎‏کمک‌‌های مردمی جمع کردیم که توانستیم کلنگ مدرسه رفاه را بزنیم».


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر