صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۴۵ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۷
انقلاب بدون تحریف/13

مثلث هایزر در ارتش شاه برای کودتا علیه انقلاب چه کسانی بودند

ژنرال هايزر معاون ناتو که مأموریت حضور در ایران و ایجاد کودتا داشت در روز چهاردهم بهمن با تعيين جانشينی برای خود، ايران را ترک كرد.
کد خبر : 357475

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با فرارسیدن روزهای پیروزی انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) به تهران بازگشت و در مدرسه رفاه ساکن شدند.


از روز سيزدهم بهمن و پس از استقرار امام خمینی(ره) در مدرسه‌ رفاه که در یکی از محلات جنوبی تهران بود، ديدار قشرهای گوناگون با ايشان شروع شد.


همزمان تقابلات پيدا و پنهان بختيار و سران نظامی با روند انقلاب ادامه داشت و دستور رسید تا حکومت نظامی از ساعت 4 عصر اعلام شود. امام خمینی(ره) هم به تمام مردم اعلام کردند، حکومت نظامی مشروعیت ندارد و مردم در خیابان‌ها باشند.


مهم‌ترين اقدام در جبهه انقلاب اسلامی، تشكيل دولت موقت بود. در تشکیل دولت موقت از همان ابتدا گمانه‌زنی‌های مطبوعات بر روی مهندس مهدی بازرگان بود. مذاكره با سران ارتش نيز در دستور كار انقلابيون قرار داشت. امام خمینی(ره) صراحتاً به اين موضوع در سخنرانی روز چهاردهم بهمن خود اشاره كردند؛ هر چند ارتش اين اقدام را تكذيب كرد.


از سویی ژنرال هايزر معاون ناتو که مأموریت حضور در ایران و ایجاد کودتا داشت در روز چهاردهم بهمن با تعيين جانشينی برای خود، ايران را ترک كرد.


وی به اين نتيجه رسيده بود كه مثلث ربيعی(فرمانده نیروی هوایی شاه)، بدره‌ای(فرمانده گارد جاویدان) و  حسن طوفانیان(آجودان مخصوص شاه و جانشین وزیر جنگ) در غياب او توان انجام كودتا را دارند.


در سویی دیگر امام خمینی(ره) روز پانزدهم بهمن حكم مهندس مهدی بازرگان را براي تأسيس دولت موقت صادر كردند. در واقع امام پيشنهاد شورای انقلاب را برای تعيين بازرگان پذيرفته بودند. امام در حكم خود با تذكر اين نكته كه مهندس بازرگان بدون در نظر گرفتن روابط حزبی و همبستگی گروهی می‌بايست به تشكيل كابينه خود اقدام كند، خواسته بودند مقدمات همه‌پرسی تغيير نظام حكومتی، تشكيل مجلس مؤسسان (خبرگان) برای تصويب قانون اساسی جديد و انتخابات مجلس را فراهم كند.


اين حكم يک روز بعد در مراسمی كه تصاوير آن از شبكه انقلاب تلويزيون، نامی كه كاركنان اعتصابی تلويزيون به آن داده بودند، پخش می‌شد، خوانده شد.


با اعلام نخست‌وزيری مهندس مهدی بازرگان، دولت آمريكا خيلی زود واكنش نشان داد و از دولت بختيار حمايت كرد. سه ساعت پس از موضع‌گيری كاخ سفيد، رسانه‌ای آمريكا نوشتند، سران وزارت امور خارجه آمريكا عمر دولت بختيار را در چند روز آينده تمام شده می‌دانند. اين موضوع جيمی كارتر را بسيار عصبانی كرد.


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر