صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۵۸ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۷
با کتاب سال‌دانشجویی/۳

گزارش‌ها و تلاش‌ها برای حفظ بیشتر سنت پیامبر(ص)

از کتب منتخب در بیست و پنجمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی در بخش اصلی دین کتاب، موسوعة الأحاديث الفقهية عند المذاهب الاسلامیه است که به تشریح آن می‌پردازیم.
کد خبر : 357218

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی دیگر از کتاب‌های منتخب در بیست و پنجمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی در بخش اصلی دین کتاب موسوعة الأحاديث الفقهية عند المذاهب الاسلامیه؛ مدارک فقه أهل السنه على نهج وسائل الشيعه إلى تحصیل مسائل الشریعه (کتاب الصلاة) است که نویسنده‌ و مترجم آن سیدمحمدحسن حکیم از دانشگاه جامعه المصطفی العالميه در رشته فقه مقارن مقطع تحصیلی دکتری بوده، مختصری از معرفی کتاب را در زیر می‌خوانید.


این کتاب نتیجه تلاش پژوهشی است که با پیش‌فرض قراردادن تلاش‌های گسترده دانشمندان اسلامی از مذاهب و نحله‌های گوناگون بر حفظ سنت نبی مکرم اسلام(ص) و گسترش آن در میان مسلمانان، به بازخوانی و جمع آوری حداکثری متون گزارش‌گر سنت می‌پردازد. 


گزارش‌های سنت به عنوان دومین مصدر استنباط احکام در گذار تاریخی آن تا به امروز آسیب‌های جدی و صدمات فراوانی را به خود دیده است.


مذاهب و نحله‌های گوناگون اسلامی هریک با ابزارها و توان علمی خود برای دفع آسیب‌ها و جلب حداکثری گزارش‌های صحیح سنت تلاش کرده‌انذ. «موسوعه الأحاديث الفقهيه عند المذاهب الإسلامية» نیز تلاش دارد تا بخشی از آسیب‌های موجود در دسترسی به سنت را رفع کند؛ این آسیب زدایی را می‌توان در دو بعد درون دینی و برون دینی مورد اشاره قرار داد.


در حقیقت این پژوهش به‌دنبال آن است که نقص‌های موجود در دسترسی جمیع مسلمین به حاصل تلاش علمی عالمان مذاهب را برطرف کرده و امکان به اشتراک گذاری نتایج را ایجاد کند. این نکته از آن روی مهم است که در آینده با کارهای موازی و تکرار پژوهش‌های پیشین کمتر مواجه شویم و عالمان مسلمان بتوانند با مراجعه‌ای جامع، نقاط نیازمند به پژوهش را از موارد دیگر تفکیک کرده و براساس داشته علمی واقعی و جامع، مراتب و مراحل آتی فرایند تکامل حدیث اسلامی را بپیمایند.


انتهای پیام/۴۱۰۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر