صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۰۲ - ۱۹ دی ۱۳۹۷
علی‌رغم مخالفت امام و رهبری؛

بازرگان چرا 9 میلیارد دلار جنگنده اف 16 را به آمریکا پس داد

قرارداد نظامی ایران و آمریکا برای خرید جنگنده‌های اف 16توسط دولت بازرگان لغو شد اما 9 میلیارد دلار به ایران بازگشت نکرد.
کد خبر : 350761

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، دولت مهدی بازرگان در تاریخ 15 بهمن سال 1357 بر سر کار آمد و تا 14 آبان سال 1359 به کار خود ادامه داد. یکی از نقاطی که همواره در معرفی دولت موقت کمتر به آن پرداخته شده است، برخی از کارهای آنها مانند لغو قراردادهای نظامی و کاهش مدت سربازی بود.


احمد مدنی و محمدتقی ریاحی که نخستین وزرای جنگ دولت موقت بودند، ابتدا مدت سربازی را از دو سال به یکسال کاهش دادند و بعد از آن برخی قراردادهای نظامی کشور را با آمریکا لغو می‌کند و در دوران جنگ تحمیلی علیه ایران سبب مشکلات زیادی برای کشور می‌شوند.


عباس امیرانتظام که رابطه بسیار خوبی با آمریکا داشت و طبق اسناد به دست‌‌ آمده از لانه جاسوسی آمریکا با آنها کار اطلاعاتی انجام می‌داد در سمت سخنگوی دولت موقت در یک مصاحبه‌ مطبوعاتی اعلام کرد که قراردادهای تسلیحاتی با ایالات متحده‌ آمریکا شامل خرید جنگنده‌های اف-۱۶ آواکس و ناوشکن‌های جنگی که با حجم نزدیک به ۹ میلیارد دلار بود لغو شده است! 


این مقدار پول توسط حکومت پهلوی به آمریکا پرداخت شده بود و اگر مقاومت برخی از سران کشور مانند آیت‌الله خامنه‌ای، شهید بهشتی، مرحوم هاشمی و امام خمینی(ره) در رأس آن نبودند دولت موقت قصد داشت هلکوپترهای آپاچی که در جنگ علیه صدام به ایران بسیار کمک کرد را هم به آمریکا تحویل بدهند.


بخشی از قراردادها مربوط به اقلامی‌ می‌شد که نقل و انتقال آن‌ها و مبالغ پرداختی‌شان انجام شده بود که مهم‌ترین آن‌ها جنگنده‌های اف۱۴ آمریکایی بود که دولت شاه برای آنکه بتواند ژاندارم آمریکا در منطقه باشد از آمریکایی‌ها خریده بود. اعضای دولت موقت عقیده داشتند که آنها بیایند پول ما را بدهند و آهن‌هایشان را ببرند. نفت ما را بردید پولش را بدهید؛ آهن‌هایتان را هم ببرید مال خودتان!


ابراهیم یزدی، وزیر خارجه‌ دولت موقت درباره بازگرداندن اف۱۴‌ها گفت: «با در نظر گرفتن گرانی بیش از حد این هواپیماها و اینکه هر ساعت پروازش برای ایران یک میلیون و 500 هزار دلار خرج برمی‌دارد، دولت تصمیم گرفته این هواپیماها را به آمریکا یا هر دولت دیگری که حاضر باشد بفروشد».


آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب در مقابله این افراد و فعالیت‌های آنها گفت: باید در مورد لغو قراردادها بسیار محتاطانه و دوراندیشانه برخورد کنیم، تا وقتی به مرحله‌ خودکفایی نرسیده‌ایم ناچاریم تجهیزات نظامی و قطعات یدکی تجهیزات موجود را از خارج وارد کنیم.


انتهای پیام/4082/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر