سردرگمی سهامداران در روزهای پرحاشیه بورس
به گزارش خبرنگار حوزه بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، شاخص کل بورس تهران در طی هفته جاری 2هزار و 454 واحد معادل 1.5% افزایش داشته و به رقم 160 هزار و 898 واحد رسید.
میانگین ارزش معاملات روزانه با احتساب معاملات بلوک و صندوقها 736 میلیارد تومان بوده که نسبت به هفته گذشته 14 درصد رشد داشته است. از سوی دیگر میانگین روزانه معاملات خرد 535 میلیارد تومان بود که با رشد 29 درصدی همراه بوده است. که در این بین بیشترین ارزش معاملات طی این هفته مربوط به گروه بانکی، خودرو و شیمیاییها بود.
بازار طی این هفته علاوه بر بهبود حجم نسبت به هفتههای قبل، مهمان یک ابزار جدید مالی در بازار سرمایه بود که توسعه این ابزار در کنار ایجاد حجم مناسب در آنها میتواند به تحلیلپذیر کردن بازار کمک شایانی کند.
قراردادهای آتی سبد سهام که در آن شاخصهایی از قبیل شاخص 30 شرکت برتر، بانک، شیمیایی، نفتی، فلزات اساسی و خودرو در قالب قراردادهای آتی مورد دادوستد قرار گرفت که این امر میتواند به بحث پوشش ریسک از سوی فعالان بازار و صندوقها و همچنین پیشبینی بهتر از روند بازار کمک کند.
گروه بانک
در طی این هفته اخبار و شایعات بیشتر حول گروه بانکی بود و بر همین اساس این گروه در بین صنایع بازار بیشترین رشد را داشته و بیشترین حجم معاملات را نیز به خود اختصاص دادند.
خبرهایی مبنی بر تجدید ارزیابی از محل داراییها در بین بانکهای دارای زیان انباشته از یکسو و بحث تسعیر ارز در گروههای با ذخایر ارزی بیشتر از مهمترین عوامل اثرگذار بر این گروه بود.
خبر تجدید ارزیابی «وتجارت» و «وبصادر» بابت خروج از ماده 141 قانون تجارت باعث شد «وتجارت» خود تا محدوده 1 هزار و 650 ریال و «وبصادر» را به بالای 1 هزار و 300 ریال برساند.
در این بین سهم «وپاسار» که حدود 2 سال متوقف بوده و با وجود سهامداران خسته، از فراز و فرودهای طی این دو سال بازار به دور بود، بالاخره روز سهشنبه به تابلوی معاملاتی بازگشت و با توجه به قیمت توقف دو سال گذشته، با 32 درصد رشد قیمتی در محدوده 1 هزار و 321 ریال بازگشایی شد و طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه، حدود 2.5 میلیارد سهم دستبهدست شد که در این بین بیشترین خرید مربوط به حقیقیها و بیشترین فروش نیز مربوط به حقوقیها (بهخصوص مجموعه پاسارگاد) بود.
گروه نفت و پتروشیمی
این روزها این گروهها بسته به دو عامل در نوسان هستند. قیمت جهانی نفت که طی یک ماه گذشته ریزش قابلتوجهی داشته و از طرفی گزارشهای مربوط به 9ماهه شرکتها که بعضاً گزارشهای مناسبی را به بازار دادند.
با افت نفت طی هفتههای گذشته سهمهای مربوط به این گروه ریزش قابلتوجهی را داشتند. اصلاح قابلتوجه در کنار گزارشهای مناسب از سوی برخی از نمادها همچون «زاگرس»، «پارس»، «شاراک» و ... باعث شد این گروه طی این هفته تغییر روند داده و به روند صعودی بازگردند.
خانواده روانکارها، طی هفته گذشته با شفافسازی «شنفت» و «شسپا» در خصوص تغییر نرخ مواد اولیه از دلار 4 هزار و 200 تومانی به نرخ نیمایی با فشار فروش مواجه شدند. پس از شفافسازی، نماد «شسپا» با افت قیمت 10 درصدی مورد بازگشایی قرار گرفت.
گروه خودرو و قطعات
این گروه نیز همچون بانکیها در معرض اخبار زیادی قرار دارد. خبرهای مربوط به تجدید ارزیابی و تمدید معافیت آن در کنار مجوز افزایش نرخ خودرو تا 5 درصد زیر قیمت بازار، ازجمله عواملی بود که به تقویت روند این گروه کمک کرد.
اعلام نرخ برخی از خودروهای مربوط به گروه سایپا و ایرانخودرو که اغلب بهطور میانگین 50 تا 80 درصد نسبت به نرخهای قبلی افزایش قیمت داشتند، تحرکات مناسبی به این گروه داد.
در آخرین روز کاری این هفته نیز خبر تصویب قانون معافیت مالیاتی تجدید ارزیابی داراییها، نمادهایی همچون «خودرو» را با صف خرید همراه کرد.
داستان سایر گروهها
گروه فلزات اساسی علیرغم رشد مناسب و ثبت بازدهی مناسب طی چند ماه گذشته، کمی با مشکل فروش مواجه شدهاند.
رکود حاکم بر بازار بهخصوص در بورس کالا بهواسطه نبود قدرت خرید و عدم افزایش بودجه عمرانی دولت برای سال 98 ازجمله عواملی بود که گروه فلزات اساسی را چالش مواجه کرد.
در گروه محصولات کاغذی نماد «چکارن» با دریافت مجوز برای طرح توسعه خود مورد استقبال سرمایهگذاران قرار گرفت و طی تمامیِ جلسات معاملاتی هفته، تقاضا در سقف قیمت برای این نماد وجود داشت.
در گروه دارویی نماد «دلقما» افزایش سرمایه 50 درصدی را به تصویب رساند. نماد این سهم در روز پایانی هفته پس از بازگشایی با رشد 7 درصدی مواجه شد.
جمعبندی
با توجه به ایام مربوط به گزارشهای 9ماهه در کنار چالشها و نگرانیها از وضعیت نفت و تحریمها علیه ایران، پیشبینی این روزهای بازار کمی با مشکل مواجه شده و همین امر سردرگمی را در بین اهالی بازار افزایش داده است.
شناسایی نمادهای دارای پتانسیل بنیادی و ارائه گزارشهای مناسب برخی نمادها میتواند با رعایت و کنترل ریسک، در کنار استفاده از ابزارهای مشتقه برای پوشش ریسک، بازدهی معقولی را به سرمایهگذاران بازار برساند.
انتهای پیام/4092/خ
انتهای پیام/