صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۲۰ - ۰۳ دی ۱۳۹۷
نگاهی به برترین‌های خوارزمی؛

بومی‌سازی یک حسگر پرکاربرد توسط دانشمند ایرانی

رتبه سوم پژوهش‌های کاربردی در گروه مکانیک موفق به طراحی و ساخت حسگر اولتراسونیک شده است که در کنتورهای اولتراسونیک کاربرد دارد.
کد خبر : 346490

سید فؤاد موسوی در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: در این پروژه حسگرهای اولتراسونیک با کاربرد کنتورهای اولتراسونیک گاز طراحی و تولید کرده‌ایم. در همه خانه‌ها کنتورهای گازی وجود دارد که برای اندازه‌گیری دِبی جریان (در منابع آب به حجم آب جابه‌جاشده از یک مقطع مشخص در مدت زمان مشخص بـِده یا دِبی گفته می‌شود) گاز استفاده می‌کنیم، این فرآیند در مقیاس بزرگ‌تر در صنعت نیز کاربرد دارند.


وی افزود: البته کنتورهای گازی مورد استفاده در صنعت باید دقت عمل بالاتری داشته باشند، به‌خصوص اگر تبادل خارجی داشته باشیم و بخواهیم سیال نفت یا گاز را به کشورهای دیگر بفروشیم. به همین دلیل در صنعت از کنتورهای اولتراسونیک استفاده می‌کنیم که دقت بسیار بالایی دارند.


موسوی که در حال حاضر دانشجوی دکتری دانشگاه علم و صنعت ایران است، گفت: قطعه‌ای در کنتورهای اولتراسونیک به نام ترانس دیوسر وجود دارد که برای ارسال و دریافت موج اولتراسونیک از آن استفاده می‌شود. بدین‌ترتیب می‌توان سرعت جریان سیال را اندازه‌گیری کرد و اندازه دبی جریان را نیز سنجید.


وی افزود: این طرح به‌عنوان یک پروژه دانشجویی آغاز شد، توسعه آن نیز حدود سه تا چهار سال زمان برد. برای فروش ترانس دیوسرها با شرکت‌های داخلی قرارداد بسته‌ایم. این قطعه در ساخت کنتورهای اولتراسونیک آب و گاز استفاده خواهند شد.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: مکانیک
ارسال نظر