صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۴۲ - ۰۲ دی ۱۳۹۷
آنا بررسی می‌کند؛

نقش CGT در ایجاد تعادل بازار مسکن

بازار مسکن برای رسیدن به رشد و شکوفایی در شرایط کنونی، نیازمند تجویز نسخه‌های دائمی برای درمان همیشگی است.
کد خبر : 346360

 به گزارش خبرنگار حوزه مسکن گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در پنج‌ ساله گذشته شاهد عمیق شدن رکود خریدوفروش مسکن در کشور بوده‌ایم. رشد قیمت مسکن در شرایط کنونی موجب ایجاد آشفتگی در بازار مسکن شده است که ضرر آن را مردم و مصرف‌کننده‌های واقعی کردند.


مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود از افزایش 44.4 درصدی متوسط قیمت خریدوفروش یک مترمربع زیربنای مسکونی در نقاط شهری کشور در تابستان 97 نسبت به تابستان 96 خبر داده است.


از طرف دیگر متوسط قیمت فروش هر مترمربع زیربنای مسکونی معامله‌شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در کل کشور 22 هزار و262 ریال بوده است که این آمار برای آپارتمانی با میانگین مساحت 61 مترمربع و متوسط عمر بنای 11 سال است.


 در حقیقت بعضی پارامترها در رشد قیمت مسکن دخیل هستند که می‌توان به بازارهای موازی مثل رشد نرخ ارز و کاهش نرخ سود بانکی اشاره کرد؛ البته به‌طور طبیعی رکود در بورس موجب شده است تا شاهد رشد قیمت مسکن باشیم.


از سوی دیگر نزول چشمگیر ساخت مسکن باعث کمبود عرضه و به هم خوردن تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار مسکن شده است. بنابراین رشد قیمت نهاده‌های مسکن قطعاً در رشد قیمت مسکن نقش دارند.


 در واقع ساخت مسکن در کشور با بیش از 20 عامل مهم ارتباط دارد که مهم‌ترین آن‌ها تیرآهن، سیمان، یراق‌آلات و سیمان است، یعنی وقتی این عوامل با رشد قیمت مواجه می‌شوند، بی‌تردید قیمت مسکن هم گران می‌شود. برای جلوگیری از رشد نرخ مسکن، کنترل قیمت مصالح ساختمانی می‌تواند یک عامل مهم باشد.


راهکارهای مهم دیگری برای مقابله با افزایش قیمت مسکن در کشور وجود دارد که می‌توان به اخذ مالیات از خانه‌های خالی و عایدی مسکن اشاره کرد؛ بنابراین نباید از ذکر این نکته مهم غافل شویم که ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا در شرایط کنونی، نیاز جدی بازار مسکن است.


در دنیا برای کنترل انگیزه‌هایی که به امید افزایش قیمت و کسب سود به جای سرمایه‌گذاری در تولید اقدام به خرید زمین و مسکن می‌کنند، مالیاتی تحت عنوان مالیات بر افزایش ارزش زمین و مسکن یا CGT وضع می‌شود. در این نوع از مالیات درصدی از «افزایش ارزش» معاملاتی زمین یا مسکن در هنگام نقل و انتقال از فروشنده به عنوان مالیات دریافت می‌شود.


بر اساس این گزارش، با وجود تأکید بسیاری از کارشناسان، هنوز مالیات بر عایدی سرمایه در حوزه خرید و فروش مسکن اجرایی نشده است.


بنابراین بازار مسکن برای رسیدن به رشد و شکوفایی در شرایط کنونی نیازمند تجویز نسخه‌های دائمی برای درمان همیشگی است ولی متأسفانه در سال‌های گذشته راهکارهای ارائه‌شده برای خروج بازار مسکن از رکود بیشتر موجب افزایش قیمت شده است و به‌نوعی می‌تواند بازار مسکن را نمونه‌ای از رکود تورمی دانست.


انتهای پیام/4094/4083/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر