خانه-مدرسهها نماد بیتدبیری در حوزه آموزشی
به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زابل در نامهای به وزیر آموزش و پرورش از بیتدبیری در رابطه آتشسوزی مدرسهای در زاهدان انتقاد کردند.
در این نامه آمده است: بیشک آموزش و پرورش یکی از پایههای مهم هر کشور در جهت رشد و تعالی است که ایجاد عدالت اجتماعی در جامعه، بدون وجود نگاه عدالتمحور در آن، غیرممکن است. اما متأسفانه امروز و در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، ساختار آموزش و پرورش ما هیچ شباهتی به آرمانهای امام مستضعفان و نص قانون اساسی چنانکه در اصول سوم، چهارم و سیام متذکر میشود، ندارد. جای بسی اندوه است که وجود برخی افراد سودجو در بدنه آموزش و پرورش و بعضاً وجود جریانهای مدیریتی همسو با این افراد، کار را بهجایی رسانده که امروز عملاً این صنعتِ خودساخته، تبدیل به عامل جداکننده سرنوشت فقیر و غنی شده است. بهطوری که از همان ابتدا شرایط تحصیل مناسب برای برخی اقشار فراهم نمیشود که البته این معضل در سیستان و بلوچستان بسیار بزرگتر و فراگیرتر است و بحث در این خصوص بسیار بسیط و طولانی است.
در ادامه این نامه نوشته شده است: لیکن امروز نمودی از این نگاه دردناک را در ایجاد مدارس غیرانتفاعی متعدد که برخی از آنها حتی کمترین ملزومات آموزشی و زیرساختی را نیز ندارند میتوان مشاهده کرد. در این بین خانههایی که غالباً با جذب معلمان بازنشسته و بعضاً افرادی که صلاحیت تربیتی ندارند و با کمترین امکانات آموزشی اقدام به ثبتنام دانشآموزان کرده و بهعنوان مدارس غیرانتفاعی شناخته میشوند، بهصورت نمونههایی غیرقابل قبول، مصداق عینی نگاه نادرست به آموزش و پرورش هستند که پیامدهای منفی آنها علاوه بر سوزاندن استعدادهای کودکان این مرز و بوم، در صبحگاه سهشنبه 27 آذر ماه امسال موجب سوختن چهار کودک معصوم در آتش بیتدبیری و سودمحوری این ساختار شد.
در پایان این نامه آمده است: جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زابل بهعنوان نماینده قشر دانشجو خواستار برخورد جدی با این خانه-مدرسهها و تجدیدنظر در اعطای مجوز به آنها است. البته مواضع اخیر شما درخصوص بازبینی مدارس غیرانتفاعی هرچند دیر اما قابل تقدیر است. امید است، این سخن به مرحله اجرا رسیده و علاوه بر بازبینی امکانات آنها به بازنگری در سیاستهای کلی مدارس غیرانتفاعی نیز بینجامد.
بدون تردید تنها عاملی که باعث لحن آرام و بیان کلی مسائل از طرف جنبش دانشجویی میشود عدم تحمیل هزینه به انقلاب اسلامی و کشور عزیزمان است که این مسئله باتوجه به توازن هزینهها و فواید، میتواند در شرایطی دیگر تغییر کند.
این نامه به رؤسای مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، سازمان برنامه و بودجه، ائمه جمعه سیستان و بلوچستان، نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی رونوشت شده است.
انتهای پیام/ 4107/پ
انتهای پیام/