صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۴ - ۲۹ آذر ۱۳۹۷
به بهانه شب یلدا؛

توصیه‌های تغذیه‌ای شب یلدا/ آجیل شور نخورید

شب یلدا، سنت دیرینه ایرانیان است که دور هم جمع شوند و ضمن تفأل به دیوان حافظ، بساط آجیل و انار و هندوانه را نیز فراهم نمایند تا یک شب طولانی را صبح کنند.
کد خبر : 345869

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مینا کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با اشاره به نکاتی چند پیرامون مواد غذایی مورد استفاده در این شب، گفت: افراد در هر گروه سنی می‌توانند با رعایت تعادل و پرهیز از زیاده روی در مصرف خوراکی‌های مرسوم، شبی خوش و به یاد ماندنی در کنار عزیزانشان داشته باشند.


وی افزود: یکی از میوه‌های بسیار مطبوع که در شب یلدا مصرف می‌شود، انار است. انار میوه ای سرشار از مواد سلامتی بخش گیاهی با خواص آنتی اکسیدانی (ضد اکسید شدن) است که می‌تواند، در خنثی کردن مواد مضر و سرطان‌زا به نام رادیکال‌های آزاد، نقش بسزایی ایفا کند. از دیگر مواد مغذی موجود در انار می‌توان به محتوای خوب ویتامین C آن اشاره کرد. این ویتامین ضمن کمک به سلامت لثه‌ها، در خونسازی نقش دارد و همچنین موجب افزایش جذب آهن به ویژه آهن با منشاء گیاهی می‌شود. بنابراین میوه انار می‌تواند در پیشگیری از کم خونی و حفظ سلامت و شادابی بدن مؤثر باشد.


کاویانی ادامه داد: پتاسیم موجود در انار در کاهش پرفشاری خون مؤثر است و می‌تواند برای افراد مبتلا به پرفشاری خون مفید باشد. انار همچنین دارای مقادیری منیزیم است که می‌تواند به سلامت و کارکرد بهتر قلب کمک کند. مصرف انار همچنین می‌تواند در تأمین فیبر غذایی مورد نیاز بدن کمک کند بنابراین بهتر آن است که تا حد امکان میوه انار به همراه دانه‌هایش به جای آب انار مصرف شود.


به گفته وی، انار با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند قلبی عروقی، سرطان، کاهش کلسترول بد خون (LDL-c)، جلوگیری از آسیب دیدن سلول‌های بدن و کمک به سلامت لثه‌ها، در حفظ و بهبود سلامت نقش دارد.


کاویانی افزود: هندوانه میوه دیگری است که خوردن آن در شب چله مرسوم است. در ابتدا باید توجه داشته باشیم که هندوانه یک میوه خاص فصل تابستان است پس وجود آن در ابتدای فصل زمستان نشانگر نگهداری آن در انبار است پس هنگام خرید آن باید دقت بیشتری به خرج داد. باید دانست درصد بالایی از وزن هندوانه را آب تشکیل می‌دهد و این میوه دارای مقادیری قند است بطوریکه هر ۱۰۰ گرم بدون پوست آن حدود ۳۰ کیلوکالری انرژی به بدن می‌رساند. از جمله مواد سلامتی بخش موجود در هندوانه می‌توان به رنگدانه گیاهی لیکوپن آن اشاره کرد که فواید زیادی برای بدن دارد و با خاصیت آنتی اکسیدانی خود می‌تواند در خنثی کردن مواد مضر سرطانزا در پشگیری از بروز سرطان به ویژه سرطان پروستات در مردان نقش داشته باشد.


مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با اشاره به به مصرف آجیل و میوه خشک در شب یلدا گفت:  خوردن آجیل و گپ و گفت، برای طولانی کردن زمان با هم بودن در شب یلدا امری رایج است. انواع آجیل به ویژه مغز دانه‌ها حاوی مقادیر مناسبی پروتئین با کیفیت خوب هستند. همچنین مقادیر قابل توجهی چربی با ترکیب اسیدهای چرب ضروری که در بدن ساخته نمی‌شوند، دارند. بنابراین مصرف آن‌ها می‌تواند در تأمین این مواد مغذی کمک کننده باشد.


وی با اشاره به اینکه انواع مغز دانه‌ها همچنین دارای مقادیر متناسبی از مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و منیزیوم هستند که در سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها، عضلات و قلب نقش دارند، افزود: انواع مغز دانه‌ها دارای مقدار قابل ملاحظه‌ای چربی هستند و مصرف بی‌رویه آن‌ها می‌تواند باعث برهم خوردن پروفایل چربی خون و در درازمدت بروز اضافه وزن و چاقی شود. پس رعایت اعتدال در مصرف آن‌ها از ضروریات است.


کاویانی اظهار کرد: میوه‌های خشک نظیر انواع برگه‌ها، کشمش و انجیر خشک هم مانند انواع میوه‌های تازه دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی همچنین رنگدانه‌های گیاهی و فیبر غذایی هستند اما با غلظت بیشتری در وزن مساوی، چراکه آب خود را از دست داده اند. یادآوری می‌شود به دلیل اینکه در وزن مساوی، میوه‌های خشک در مقایسه با میوه‌های تازه آب کمتری دارند، مصرف بیش از حد آنها در دراز مدت می‌تواند انرژی زیادی به بدن برساند و زمینه‌ساز بروز اضافه وزن و چاقی بشود. بنابراین میانه روی در مصرف آن‌ها توصیه می‌شود. 


مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور در ادامه به توصیه‌های کلی تغذیه‌ای شب یلدا اشاره کرد و افزود: برای حفظ سلامت و بهره‌مندی هرچه بیشتر از داشتن اوقات خوش در کنار عزیزان در شب یلدا، از مصرف بی‌رویه تنقلات در این شب پرهیز کنید.


وی افزود: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های گوارشی حتماً پوست میوه‌ها را به دقت بشویید.


مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور، تاکید کرد: برای پیشگیری از افزایش فشار خون و قند خون، تا حد امکان از مصرف آجیل شور یا شیرین پرهیز کنید.


کاویانی گفت: برای حفظ خواص چربی‌های موجود در آجیل، تا حد امکان آن‌ها را خام مصرف کنید و از حرارت دادن بیش از حد به آن‌ها پرهیز کنید. در صورت تمایل به مصرف تنقلات شب یلدا تا حد امکان وعده شام را زودتر و با حجم کمتر مصرف کنید.


وی تأکید کرد: برای پیشگیری از بروز اضافه وزن و چاقی تا حدامکان از مصرف انواع شیرینی‌های پرچرب پرهیز کنید و ضمن رعایت اصل اعتدال از انواع ساده و کم شیرین آن استفاده کنید.


کاویانی گفت: برای حفظ بهداشت و سلامت دندان‌ها، حتماً مسواک بزنید.


منبع: مهر


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر