صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۱۷ - ۲۷ آذر ۱۳۹۷
جاذبه‌های گردشگری؛

وجه تسمیه قله دماوند چیست

ایران سرزمینی زیبا و پهناور با قله‌های متعدد است، اما در میان کوه‌های ایران، دماوند جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است.
کد خبر : 345088

به گزارش خبرنگار حوزه گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری‌آنا، دماوند به‌عنوان بلندترین کوه خاورمیانه و بلندترین قله آتش‌فشانی آسیا شناخته می‌شود و به دلیل آنکه دماوند در مه و بخار آتش‌فشان قرار گرفته است به این نام معروف شده است.


این رشته‌کوه در جنوب دریای خزر و در بخش لاریجان شهرستان آمل قرار گرفته است، اما  اگر هوا آلوده نباشد از ورامین و قم هم  قابل‌دیدن است. در سال 81 این کوه زیبا به‌عنوان اولین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.


تاریخچه دماوند


744 سال قبل از میلاد مسیح در متون به‌جامانده از آن دوره، از کوه دماوند به نام بیکنی یاد شده و از این کوه به‌عنوان اسطوره‌ای برای مردم ایران نام‌ برده شده است.


بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، در دوران چهارم زمین‌شناسی موسوم به هولوسین این کوه تشکیل‌شده است. از این کوه زیبا در داستان‌های اساطیری، نام‌ برده شده و فردوسی نیز در شاهنامه از به بند کشیده شدن ضحاک در این کوه سخن گفته است.


کوه دماوند از جمله کوه‌های بلند ایران است که بیش از 5610 متر ارتفاع دارد و در واقع باید گفت دوازدهمین قلّه جهان از نظر ارتفاع نسبی است.


دمای هوا در ارتفاعات قله دماوند در فصول سرد همچون فصل زمستان تا ۶۰ درجه زیر صفر می‌رسد و در دیگر فصول سال دمای ارتفاعات این کوه تا یک و دو درجه زیر صفر پایین می‌آید.


سرعت باد در این کوه بلند بیش از 150 کیلومتر بر ساعت است. در بیشتر ماه‌های سال این کوه پوشیده از برف است و فشار هوا در این قله نصف فشار هوا در سطح دریاست.


افراد عادی زیاد نمی‌توانند کوه دماوند را برای گردش انتخاب کنند اما برای کوهنوردان حرفه‌ای نیز فصل بهار بسیار خطرناک است. کوهنوردان حرفه‌ای تلاش می‌کنند خرداد تا تیرماه را برای این سفر انتخاب کنند.


از اواخر تیر تا اول مهر کوه دماوند دارای هوای پایدار و برف کم است و ثابت شدن محدوده یخچال‌ها و کمبود آب در دامنه‌ها و بارگاه سوم به چشم می‌خورد.


دامنهٔ کوه دماوند کاملاً پوشیده از شقایق است. شقایق‌هایی که در ارتفاع ۲۰۰۰ تا ۳۵۰۰ متری کوه دماوند رشد می‌کند به‌عنوان یک نوع شقایق منحصربه‌فرد در دنیا شناخته‌شده  و بانام شقایق لار و رینه در کتاب‌های معتبر گیاه‌شناسی جهان به ثبت رسیده است.


کوه دماوند زیستگاه حیواناتی همچون روباه، شغال، میش، بز، سگ، گرگ، قوچ، گراز و خرگوش است. عمده حیات جانوری دماوند، شامل پرندگانی همانند عقاب طلایی، کبک، بلدرچین و خفاش است. دیگر جانورانی که در دماوند زندگی می‌کنند تقریباً ۵ نوع مار، انواع عقرب، بزمجه، انواع خانوادهٔ موش‌ها و گورکن هستند.


از آنجاکه کوه دماوند یک کوه آتش‌فشانی است فعالیت‌های این کوه همیشه وجود دارد و بر روی قله آن تصعید گازهای گوگردی مشاهده می‌شود اما آخرین فوران این کوه مربوط به 38 هزار و 500 سال گذشته بوده است.


به گفته کوهنوردانی که به قله دماوند صعود کرده‌اند آسان‌ترین مسیر صعود به این قله از جبهه جنوبی و سخت‌ترین مسیر صعود به آن از جبهه شمالی است. سه جبهه شمالی، جنوبی و شمال شرقی در نزدیکی روستاها قرار گرفته‌اند و همچنین تمامی این جبهه‌ها دارای جان‌پناه در میان راه هستند.


انتهای پیام/4087/ن


انتهای پیام/

برچسب ها: جاذبه گردشگری
ارسال نظر