تأثیر وعده صبحانه در کاهش ریسک بیماری قلبی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، محققان دانشگاه تافتس بوستون در جدیدترین مطالعه خود به رابطه بین صبحانه و سلامت بهتر قلب پی بردند.
این محققان عنوان میکنند افرادی که صبحانه میخورند، کمتر دچار تشکیل پلاک در عروق خونیشان میشوند.
پلاکها رسوبات چربی، کلسیم و سایر مواد قابل تشکیل در عروق هستند که منجر به سخت شدگی و تنگ شدن عروق خونی میشوند. به این حالت «آترواسکلروز» یا تصلب شریان گفته میشود. تصلب شریان میتواند منجر به حمله قلبی، سکته و سایر مشکلات شود.
«خوزه پنالوو»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «تنها نخوردن صبحانه علت اصلی تشکیل پلاک در عروق خونی نیست. بلکه دلایل متعددی میتواند در بروز تصلب شریان نقش داشته باشد.»
به گفته وی، «در بسیاری از افراد، حذف وعده صبحانه بخشی از مجموعه عادات بد است. به عنوان مثال این افراد تمایل به خوردن بیشتر در وعدههای بعدی دارند.»
پنالوو در ادامه تأکید میکند: «در رأس تمامی این دلایل، حذف وعده صبحانه ممکن است دارای تأثیرات منفی بر هورمونهای تنظیمکننده اشتها، قندخون و انسولین باشد.»
مطالعات قبلی نشان دادهاند افراد عاشق خوردن صبحانه، کمتر چاق بوده یا مبتلا به دیابت یا بیماری قلبی هستند.
این مطالعه شامل بیش از ۴۰۰۰ فرد بزرگسال ۴۰ تا ۴۵ ساله از اسپانیا بود. ۳ درصد این افراد هیچوقت صبحانه نمیخوردند درحالیکه ۲۷ درصد بهطور منظم صبحانه مفصل میخوردند.
محققان مشاهده کردند در حدود ۷۵ درصد افرادی که هیچوقت صبحانه نمی خوردند دچار تشکیل پلاک در عروقشان شده بودند، در حالیکه ۵۷ درصد افرادی که صبحانه مفصل میخوردند، دچار گرفتگی عروق شدند.
محققان دریافتند طرفداران خوردن صبحانه از لحاظ شیوههای دیگر زندگی هم سالمتر بودند. به عنوان مثال، آنها میوه و سبزیجات، غذای دریایی و گوشت کم چرب بیشتری میخوردند. همچنین کمتر چاق یا مبتلا به فشارخون بالا، دیابت یا میزان کلسترول ناسالم بودند.
منبع: مهر
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/