صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۱ - ۱۸ آذر ۱۳۹۷
سعید سبحانی*

دام لوپن برای رئیس‌جمهور فرانسه

لوپن و همراهانش سعی دارند آرای افرادی که از مکرون فاصله گرفته و از اصلاحات وی ناامید شده‌اند را به سود جبهه ملی به گردش درآورند.
کد خبر : 342648

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ مارین لوپن، رهبر جبهه ملی فرانسه سعی دارد کمتر در خصوص اعتراضات جدید در کشورش موضع‌گیری کند. وی از سوی برخی سیاستمداران فرانسوی و منتقدانش متهم به دخالت پشت پرده در اعتراضات به سود جبهه ملی فرانسه است. ضمن آنکه بسیاری از تحلیلگران مسائل فرانسه بر این باورند که درنهایت، محصول سقوط مکرون از قدرت و حتی تک دوره‌ای شدن دوران ریاست جمهوری وی، حضور ملی‌گرایان افراطی (به رهبری لوپن) در کاخ الیزه خواهد بود. درهرحال، مارین لوپن و جبهه ملی فرانسه همچنان به یارگیری خود در فضای سیاسی و اجتماعی کشورشان ادامه می‌دهند. باید اذعان کرد که اعتراضات جاری در فرانسه، امکان این "یارگیری عمومی" را دوچندان ساخته و امید لوپن و همراهانش برای پیروزی در انتخابات پارلمانی اروپا در خردادماه پیش رو را به‌شدت افزایش داده است.


جبهه ملی فرانسه در 2014 میلادی نیز توانست در انتخابات پارلمانی اروپا (که در کشورهای عضو اتحادیه اروپا برگزار می‌شود) درخشش فوق‌العاده‌ای داشته باشد و بر دیگر احزاب فرانسوی غلبه کند. در انتخابات سراسری 2017 میلادی نیز لوپن برای نخستین بار در طول تاریخ تأسیس جبهه ملی فرانسه توانست به دور نهایی رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری راه پیدا کند. بااین‌حال لوپن در آن زمان نتوانست در مقابل جبهه‌گیری گسترده احزاب سوسیالیست و محافظه‌کار در مقابل خود اقدامی صورت دهد و با کسب 34 درصد توانست صرفاً حدود یک‌سوم آرای عمومی را به خود اختصاص دهد. بااین‌حال به نظر می‌رسد معادله اکنون تغییر کرده است!


بسیاری از نظرسنجی‌های صورت گرفته در فرانسه، از کاهش شدید محبوبیت امانوئل مکرون خبر می‌دهند. این در حالی است که تنها 18 ماه از حضور مکرون در کاخ الیزه سپری‌شده است. در چنین شرایطی لوپن و همراهانش سعی دارند آرای افرادی که از مکرون فاصله گرفته و از اصلاحات اقتصادی، اجتماعی و رفاهی وی ناامید شده‌اند را به سود جبهه ملی به گردش درآورند. استدلال لوپن و اعضای ارشد جبهه ملی این است که با توجه به بحرانی که در دو حزب سنتی فرانسه، یعنی حزب سوسیالیست و محافظه‌کار به وجود آمده است، آن‌ها توان بازتعریف خود را در آینده‌ای نزدیک نخواهند داشت. حذف نامزدهای دو حزب سوسیالیست و محافظه‌کار در انتخابات سراسری 2017، انزوای سیاسی و اجتماعی این دو حزب سنتی را در جامعه فرانسه به تصویر کشید. در چنین شرایطی شهروندان فرانسوی ناچارند میان "مکرون" و "لوپن" دوباره دست به انتخاب بزنند. لوپن معتقد است که ظهور چهره‌ای جدید در فضای سیاسی فرانسه، آن‌هم به‌عنوان سیاستمداری مستقل نیز در شرایط فعلی امکان‌پذیر نیست زیرا تجربه تلخ حضور مکرون در کاخ الیزه، مانع از شکل‌گیری چنین موضوعی می‌شود.


لوپن طی روزهای اخیر سعی دارد از یک‌سو خواستار برکناری مکرون از قدرت و برگزاری انتخابات زودهنگام و حتی استیضاح مکرون شود و به‌صورت موازی و همزمان، آرای شهروندان فرانسوی را به سبد رأی خود اضافه کند. حدود یک ماه قبل، لوپن شدیداً سیاست خارجی مکرون را نیز موردحمله قرار داد و تأکید کرد: «سیاست خارجی حاکم بر کاخ الیزه، کشور ما (فرانسه) را به سمت انزوا در سطح بین‌المللی سوق می‌دهد. مکرون همه افراد را موردانتقاد قرار می‌دهد و با بازیگرانی مواجهه می‌کند که همکاری با آن‌ها می‌تواند برای ما سودمند باشد! او همکاران اروپایی خود را تهدید و به آن‌ها توهین می‌کند. مکرون شدیداً خود را در نظام بین‌الملل منزوی کرده است.»


بااین‌حال مشخص نیست که محاسبات لوپن در خصوص واریز آرای طرفداران سابق مکرون به سبد آرای جبهه ملی فرانسه درست باشد! ممکن است برخی از این آرا به آرای خاموش یا آرای سفید تبدیل شوند. همچنین ممکن است جو سیاسی و اجتماعی غالب در 2017 میلادی، بار دیگر در 2022 و یا در انتخابات زودهنگام به ضرر راست‌گرایان افراطی در فرانسه تکرار شود. ازاین‌رو لوپن سعی دارد در شرایط فعلی بی‌گدار به آب نزند! علی‌رغم اینکه رهبر جبهه ملی فرانسه معتقد است که هم‌اکنون بهترین زمان ممکن برای بهره‌برداری از فضای نابسامان عمومی به سود اهداف انتخاباتی، سیاسی و اجتماعی راست‌گرایان افراطی در پاریس است.


* کارشناس امور بین‌الملل


انتهای پیام/4106/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر