صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۰۸ - ۱۶ آذر ۱۳۹۷
*سید جواد میری

تبعیض و بی‌عدالتی در ساختار جامعه ایرانی

سید جواد میری در یادداشتی نسبت به تبعیض و ناعدالتی در ساختار جامعه ایرانی اعتراض خود را اعلام کرد.
کد خبر : 342048

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هر ساله در دو نوبت کسانی‌ که دکتری گرفته‌اند می‌توانند از طریق سامانه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درخواست کنند و در تمامی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور هیئت جذبی وجود دارد و روسای پژوهشکده‌ها، دانشکده‌ها و مدیران گروه‌ها با همکاری هم از بین متقاضیان، آن‌هایی را که حائز شرایط هستند را انتخاب می‌کنند و برای هیئت جذب می‌فرستند.


امسال من هم این امکان را پیدا کردم تا در این پروسه شرکت کنم؛ اما جالب توجه برای من این بود که از بین ۵۰ الی ۶۰ نفری که متقاضی پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بودند عده کثیری به دلیل فارغ‌التحصیلی از دانشگاه‌های آزاد ایران بودن که به صورت خودکار حذف شدند. این اولین تبعیض ساختاری علیه جوانان این کشور است که در با رفتار وزارت علوم نهادینه شده است ولی همین وزارتخانه کسانی‌که در ارمنستان (بدون اینکه زبان ارمنی را یاد بگیرند) یا تاجیکستان دکتری می‌گیرند را استخدام می‌کند ولی دانش آموختگان دانشگاه‌های خود ایران را استخدام نمی‌کند.


نکته جالب دوم این است که من متوجه شدم تمامی متقاضیان که برای مصاحبه پذیرفته شده‌اند، همگی معلق شده‌اند تا یک نفر که توسط لابی اصلاح‌طلبان به صورت غیرقانونی به پژوهشگاه تحمیل شده است استخدام شده‌اند.


در حالی که در بین متقاضیان من افرادی را می شناسم که دارای دو دکتری در علوم اجتماعی و زبان‌شناسی هستند و تالیفات بیشماری دارند اما نه اصولگرا هستند و نه اصلاح طلب! حال این متقاضیان باید حذف شوند تا کسی که «پارتی کلفتی» دارد وارد پژوهشگاه شود.


جالب‌تر اینکه برای موجه کردن پارتی‌بازی خویش، هیئت پنج نفره‌ای هم در جذب ساخته‌اند و همگی از دانشگاه تهران هستند و شگفت‌انگیزتر این است که هیچ فردی از پژوهشکده مطالعات اجتماعی که من در آن مشغولم برای ارزیابی علمی این متقاضی خاص وجود ندارد.


حال پرسش اینجاست که ما با این اصلاح‌طلبی که مردم را فراموش کرده است و فقط تیم خود را می‌بیند چگونه به جامعه مدنی توانیم رسید؟ تبعیض اصلاح‌طلبی با تبعیض اصول‌گرایی هیچ تفاوتی ندارد. هر دو زشت و ناعادلانه است و من به عنوان یک شهروند این عمل ناپسند را محکوم می‌کنم.


عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی 


انتهای پیام/۴۰۸۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر