شفافیت؛ حلقه مفقوده مبارزه با پولشویی
محمدقلی یوسفی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه برای مبارزه با پولشوییهای گسترده و کلان در کشور نیازمند شفافیت اقتصادی هستیم، گفت: متأسفانه عملکرد نهادهای موازی و قدرتمند در کشور موجب شده است تا شاهد وقوع پولشویی در بخشهای خصوصی و خصولتی(شبه دولتی) ایران باشیم.
وی با بیان اینکه اختلاسهای کلان و بیحساب و کتاب نتیجه پولشوییهایی گسترده در نظامهای مالی کشور است، افزود: از پولشوییهای گسترده میتوان به عملکرد نامناسب مؤسسات مالی و اعتباری که زیر نظر بانک مرکزی فعالیت میکردند، اشاره کرد؛ بهطوریکه بعضی از این مؤسسات در شرایط کنونی قادر به بازپرداخت مبالغ سپردهگزاران نیستند و وقوع این اتفاق موجب شده است تا مطالبهگران که از قشرهای مختلف مردم هستند، به اعتراضهای مکرر و مداوم اقدام کنند.
یوسفی تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی بهعنوان یک نهاد مالی از ابزارهای قانونی متعددی برای مبارزه با پولشویی در کشور برخوردار است، اما عملیاتی کردن این ابزارهای قانونی نیازمند شفافیت اقتصادی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد: عملکرد بانک مرکزی و در کل نظام بانکی کشور برای مبارزه با پولشویی بسیار نامناسب است.
انتهای پیام/4094/خ
انتهای پیام/