صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یاران مهربان/ 129

تجربه مرگ قسطی

«مرگ قسطی» شرح حال دوران نوجوانی نویسنده‌­ای پزشک با زبانی صریح است.
کد خبر : 330900

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «مرگ قسطی» عنوان کتاب «لویی فردینان دتوش» با نام مستعار «سلین» است. او در سال1894م در «کوربه ووا» در حومه توده‌نشین پاریس به دنیا آمد. پدرش کارمند بود و مادرش مغازه خرازی داشت. خود او نیز تا پیش از پایان تحصیلات پزشکی، انواع حرفه‌­های آزاد را پیشه کرده بود. سلین حتی پس از شهرت نویسندگی، پزشکی را تا آخر عمر رها نکرد.


نخستین کتاب او «سفر به انتهای شب» (1932) نام داشت که با اقبالی گسترده مواجه شد. این کتاب او را به مثابه نویسنده­ای خلاق و نوآور با زبانی نوین مطرح کرد، اما برخلاف کتاب نخستش، «مرگ قسطی» دومین کتابش (1936) با استقبالی سرد در زمان انتشار مواجه شد. شاید نگرش خشن و بی‌محابای او به ذات بشری، بدبینی به مناسبات بشر و بیان تند، صریح و بی‌پرده‌­اش در این کتاب در این استقبال سرد بی­‌تأثیر نبود.


اکثر مفسران امروزه از این کتاب به عنوان بهترین اثر او یاد می­‌کنند. هنجارشکنی­‌های او در این کتاب در سال­‌های جنگ جهانی دوم تا چند سال پس از پایان جنگ موجب طرد و تبعید او گردید و با کاهش هیجانات ناشی از جنگ دوباره نام او به عنوان یک نویسنده مهم قرن بیستم فرانسه مطرح شد. به هر حال او بر اساس توجیهات شخصی به حمایت از ارتش اشغالگر آلمان پرداخته و ادعانامه‌­های تند و البته صلح‌جویانه‌­ای علیه یهودیان و کمونیست­‌ها منتشر کرده بود که در فضای جنگ بسیار تحریک‌کننده بود. به همین دلیل نیز او منزوی، تبعید و حتی به مدت 14 ماه در دانمارک زندانی شد. سلین پس از چهار سال انزوا در سال 1951 به فرانسه بازگشت و تا هنگام مرگش در ژوئیه سال 1961 در نزدیکی پاریس سکونت گزید.


ماجرای «مرگ قسطی»، گویی برگرفته از تجربیات خود اوست که در انتخاب پدری کارمند و مادری خرازی فروش برای سوژه کتاب خود را نمایانده است؛ حتی فردینان شخصیت اصلی رمانش را همنام خود برگزیده است و تجربه پیشه‌­های مختلف برای امرار معاش را نیز در کتابش گنجانده است. گویی که همچون سایر آثارش در صدد بوده تا ردپایی از خویشتن خویشش بر جای بگذارد. این کتاب روایت زندگی فردینان از کودکی تا ۱۸ سالگی و اعزام به خدمت سربازی است.


داستان کتاب «مرگ قسطی» در دو قسمت روایت می­‌شود؛ قسمتی از کتاب شرح حال نویسنده‌­ای پزشک به نام فردینان است. این قسمت گویی روایت شخصیت، شرح حال و تجربیات سلین است. در قسمت دوم کتاب «مرگ قسطی» که بخش جذاب روایت داستانی او را در بر می­‌گیرد، فردینان نویسنده­ پزشک قسمت نخست، به توصیف دوره نوجوانی خود با زبانی صریح می­‌پردازد.


آندره ژید درباره این کتاب می­‌نویسد: آنچه سلین ترسیم می­‌کند واقعیت نیست، وهم و هذیانی است که واقعیت برمی‌‌انگیزد.


«مرگ قسطی» با ترجمه مهدی سحابی توسط نشر مرکز در 721 صفحه و با قیمت 52 هزار و 500 تومان منتشر شده است.


انتهای پیام/4072/4104/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
17:15 - 1397/09/12
این کتاب عالی است قلم نویسنده شیوا و جذابه