نشست نقد و بررسی کتاب «من خواب دیده بودم» برگزار شد
به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، جلسه نقد و بررسی کتاب «من خواب دیده بودم» به نویسندگی معصومه امیرزاده، با حضور رحیم نریمانی مدیرکل اداره اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران، رضا حاجی آبادی معاون اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران، نصرالله قادری و علی الله سلیمی دو منتقد ادبی، زهرا شیرکوند رئیس اداره نشربنیاد شهید و امور ایثارگران و جمعی از فعالان حوزه ادبیات در محل ساختمان معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید برگزار شد.
کتاب «من خواب دیده بودم» بر اساس زندگینامه شهید حقانی توسط معصومه امیرزاده به رشته تحریر در آمده است.کتاب حاوی مطالب پندآموزی در مباجث ایثار، شجاعت، عشق به شهادت، درایت و فداکاری شهید حقانی است.
در ابتدای جلسه نقد و بررسی کتاب «من خواب دیده بودم»، رضا حاجیآبادی معاون ادارهکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران گقت: جلسات نقد و بررسی آثار ادبی در نشر شاهد با رویکرد هماندیشی در مورد اثری که به چاپ رسیده و مورد مطالعه جامعه هدف، منتقدان و مخاطبان ادبیات پایداری قرار گرفته است، تشکیل میشود اگر مطلبی یا نکتهای به نظر رسید اصلاح یا اضافه شود، نویسنده و کسانیکه در عرصه ادبیات پایداری فعالیت میکنند به یک نقطه مشترک از هماندیشی و اتفاق نظر برسند حاجیآبادی بیان کرد: ما در نشر شاهد و در تولیدات خود در زمینه ادبیات پایداری اعم از داستان ، رمان، شعر، خاطره نگاری و در کل، آنچه توسط نشر شاهد به تولید ادبی میرسد، را عاری از عیب و خطا و اشتباه نمیدانیم و اساساً همین جلسات نقد و برسی را برای رفع کاستیها بسیار مفید فایده یافتهایم.
حاجیآبادی از دیده نشدن آثار ادبیات دفاع مقدس و پایداری انتقاد داشت و این کاستی را در آشنا نبودن نویسندهگان و دست اندرکاران این عرصه با مقوله تبلیغات دانست.
در ادامه این نشست، نصرالله قادری منتقد ادبی، نقد خود به کتاب «من خواب دیده بودم» را اینگونه بیان کرد: روایت این داستان در کتاب «من خواب دیده بودم» تحت سلطه و تفکر مردسالاری نگاشته شده است و اساساً نویسنده تمام قصه را از نگاهی مرد سالارانه به رشته تحریر درآورده است.
علی الله سلیمی منتقد دیگر، با ذکر شیوه نگارش کتاب بیان کرد: نویسندگی به شیوه نگارش زندگینامههای داستانی، بیشتر به موقعیتهای اجتماعی و سیاسی کشورمان که به بعد از پیروزی انقلاب اسلامیمان رواج پیدا کرد، باز میگردد. به اعتقاد من زمانیکه تمام خاطرات از صفر تا صد گفته میشود، برای خواننده جایی برای جذب نمیگذارد و در حقیقت تمام ماجرا را یکجا به خواننده دادهایم لذا داستان دیگر جذابیت نخواهند داشت، البته فضاسازیهای زیبا در داستان به خوبی انجام شده که به خواننده، نوع زندگی افراد و آیینهای اجتماعی دهه مورد نظر را خوب القاء میکند.
در ادامه این نشست معصومه امیرزاده نویسنده کتاب «من خواب دیده بودم» به بیان نقطه نظرات و بیان نکاتی در نگارش این اثر پرداخت.
رحیم نریمانی مدیرکل اداره اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: نشر شاهد با سابقهای 23 ساله در زمینه انتشارات کتاب در حوزه ایثار و شهادت، نزدیک به یکهزار و ششصد اثر را به جامعه هدف خود و جامعه ادبیات عرضه کرده است که قابل تقدیر و ستودنی است. امروز نشر شاهد به دنبال یک الگوی استاندارد و یک ساختار با شرایط منحصر بهفرد در زمینه نگارش آثار مکتوب ایثار و شهادت است.
وی ادامه داد: از طرفی دیگر، ما در حوزه نشر با پدیده نوظهوری به نام "مخاطب فعال" روبهرو هستیم. مخاطب آثار ما قدرت انتخاب، تجزیه و تحلیل دارد و با هر محتوایی نمیتوان او را اغنا کرد، بنابراین باید نیازسنجی لازم بهصورت کارشناسی انجام شود، و با محتوای غنی و فضای جذاب بتوانیم آثار خود را یکی از گزینههای انتخابی مخاطبان قرار دهیم و همچنین در عرصه تبلیغ محصولات باید بازنگری مفید و مورد قبولی داشته باشیم.
انتهای پیام/4100
انتهای پیام/