بیمه تکمیلی ایثارگران بازنشسته با تأمین اعتبار حل میشود
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از بنیاد شهید و امور ایثارگران مهدی ایزدی در خصوص روند بیمه تکمیلی ایثارگران شاغل و بازنشسته بنیاد گفت: به استناد ماده 13 قانون جامع «خدماترسانی به ایثارگران»، صددرصد بیمه مکمل ایثارگران بر عهده دولت است و بر اساس تبصرههای ذیل این ماده، دستگاههای اجرایی مکلف هستند شاغلین دستگاه خود را تحت پوشش قرار دهند و تنها غیر شاغلین و بازنشستگان از طریق صندوقهای مربوطه از سوی بنیاد، بیمه خواهند شد.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: مصوبه هیأت دولت در مورد بیمه تکمیلی ایثارگران بر مبنای حکم قانونی بوده و قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران نیز حکمی دائمی است، در حالی که سازمان برنامه و بودجه از سال 1394 به دلیل یکسان کردن ارائه خدمات بیمه مکمل ایثارگران، بنیاد را مکلف کرد تا بیمه ایثارگران اعم از شاغل، غیر شاغل و بازنشسته را بر عهده گیرد. سازمان برنامه و بودجه نیز مکلف شد اعتبار لازم را از سرفصل دستگاهها کم کرده و به اعتبارات بنیاد اضافه کند، اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد و بنیاد طی سالهای گذشته، با حجم زیادی از بدهی به بیمهها مواجه شد.
ایزدی درباره رقم قرارداد بیمه تکمیلی ایثارگران بیان کرد: رقم قرارداد بیمه تکمیلی ایثارگران از اول شهریورماه سال گذشته تا اول شهریورماه امسال، 1900 میلیارد تومان بود که در بودجه سال 97 دولت 1800 میلیارد تومان برای اعتبارات بیمه تکمیلی منظور شده است. بنیاد نیمی از مبلغ 1900 میلیارد تومان را در 6 ماهه اول سال جاری پرداخت کرده و دو ماه هم آن را تمدید کرده است به این معنا که تا تاریخ اول آبان ماه امسال تاکنون قریب یک هزار میلیارد از 1800 میلیارد تومان پرداختشده و میزان 800 میلیارد تومان تا انتهای سال باقیمانده است.
ایزدی درباره مناقصه بین شرکتهای بیمه برای بیمه ایثارگران گفت: طبق روال برای انجام بیمه تکمیلی ایثارگران هرسال مناقصهای بین شرکتهای بیمه انجام میشود. در مناقصه اخیر با توجه به افزایش هزینههای درمانی، کمترین رقمی که از سوی یکی از شرکتهای بیمهگر پیشنهاد شد 3400 میلیارد تومان بود، این در حالی است که کمتر از 800 میلیارد تومان از اعتبار باقیمانده است. به همین دلیل از سازمان برنامه و بودجه درخواست اعتبار کردیم ولی سازمان برنامه و بودجه به لحاظ قانونی نمیتوانست اعتبارات بنیاد را افزایش دهد؛ در نتیجه پیشنهاد داد که به استناد قانون، بیمه تکمیلی از طریق دستگاههای مربوطه اجرا شود.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران با تأکید بر اینکه واگذاری بیمه تکمیلی به دستگاههای اجرایی به اراده و خواست بنیاد نبوده است، گفت: این تصمیم بر اساس قانون و به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه و موافقت دولت گرفتهشده، بر این اساس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که بهغیر از بازنشستگان، بقیه دستگاههای ذیربط تأمین اعتبار کردهاند، در وزارت آموزش و پرورش و وزارت جهاد کشاورزی هم که بیشترین آمار شاغلان ایثارگر را به خود اختصاص دادهاند، مشکل حلشده و بیمه تکمیلی بازنشستگان ایثارگر هم در کوتاهترین زمان از طریق صندوقهای بازنشستگی تأمین اعتبار میشود.
وی ادامه داد: در استانها عموماً تأمین اعتبارات بر عهده استانداریها است و در صورت جابهجایی و انتقال بیمه ممکن است خلأ ایجاد شود و برخی از ایثارگران دچار مشکل شوند اما تا این لحظه موارد اورژانسی از سوی بنیاد رسیدگی شدهاند و هیچ اقدام درمانی معطل نمانده است. بیشترین افراد ایثارگر، شاغلان آموزش و پرورش و بازنشستگان بودند که با حمایتهای بنیاد اگر مورد یا مشکلی پیشآمده، هم برطرف شده است و البته لازم است صندوقهای بازنشستگی در انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی ایثارگران بازنشسته تسریع کنند.
ایزدی درباره مشکلات احتمالی ایثارگر یا افراد تحت تکفل، در زمینه بیمه تکمیلی اظهار کرد: با توجه به مذاکرات انجام شده با سازمان برنامه و بودجه و دستگاههای اجرایی برای حل مشکل تأمین اعتبار و همچنین طی مراحل مناقصه در بنیاد برای بیمه تکمیلی درمان ایثارگران و عدم نیاز به برگزاری مناقصه جدید، به نظر میرسد مشکلی در برقراری بیمه تکمیلی درمان ایثارگران شاغل دستگاههای اجرایی نیست اما تا زمانی که دستگاهها امور بیمه تکمیلی را انجام دهند، هر موردی که بهصورت اورژانسی برای ایثارگران به وجود آید، بنیاد شهید و امور ایثارگران آن را حل و فصل خواهد کرد.
وی افزود: برخی از دستگاهها مانند بانکها و وزارت نفت، خدمات درمانی مناسبتری نسبت به بنیاد ارائه میدادند، ولی در زمینه سایر دستگاهها، بنیاد شهید و امور ایثارگران بهتر از آنها عمل میکرد؛ به همین دلیل ایثارگران تمایل داشتند که خدمات از طریق بنیاد انجام شود. بنابراین لازم است دستگاهها، بیمهها را با همان سقف مورد نظر بنیاد برقرار کنند و توصیه دیگر هم این است که دولت برای سرانه «بیمههای مکمل» سقف تعیین کند.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد در پایان در زمینه حق پرستاری نیز گفت: تا سال گذشته حق پرستاری از طریق شرکت بیمه طرف قرارداد انجام میشده اما در حال حاضر بهغیر از موارد پرستاری «دوران نقاهت بعد از عمل جراحی»، حق پرستاری بر عهده بنیاد است و ارتباطی با بیمه مکمل ندارد.
انتهای پیام/4072/4100/خ
انتهای پیام/