صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۳۵ - ۲۸ آبان ۱۳۹۷

مهاجران مسلمان و پدیده مهاجرت در اروپا – 8

در ادامه مطالب تحلیلی در خصوص مهاجرت مسلمانان به اروپا به واکاوی سرچشمه‌های سیاسی و اجتماعی تروریسم از دیدگاه مقام معظم رهبری پرداخته‌ایم.
کد خبر : 327294

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از معاونت برون‌مرزی صداوسیما، بسیاری از مهاجران مسلمان به دلیل جنگ‌افروزی و زیاده‌خواهی دولت‌های غربی، درگیر جنگ و آوارگی و مجبور به ترک دیار و کاشانه خود شده‌اند. آن‌ها به دنبال شرایط مطلوب‌تر زندگی رنج مهاجرت به اروپا را به جان خریده‌اند. در این میان، مراکز امنیتی غربی و مرتجع عربی از شرایط سخت مهاجران و خصوصاً جوانان برای پیشبرد طرح‌های خود بهره‌برداری و برخی از آنان را جذب سازمان‌های افراطی و تروریستی می‌کنند.


برخی از جوانان مسلمان که عضو جریان‌های انحرافی ظاهراً دینی در اروپا می‌شوند و در هجمه تبلیغاتی کشورهای اروپایی قرار دارند، بهترین طعمه برای تأمین منافع مراکز امنیتی غربی هستند که برای ضربه زدن به اسلام از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کنند. برای مقابله با این فرایند خطرناک ضداسلامی، رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران در پیامی مهم خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی در 21 ژانویه 2015، سرچشمه‌ها و عوامل اجتماعی و سیاسی تروریسم را تشریح کردند. این پیام به هشت زبان زنده دنیا ترجمه و منتشر شد و در آگاهی‌بخشی به جامعه جهانی و خنثی کردن تبلیغات ضداسلامی مراکز غربی به بهانه تروریسم، نقش مؤثری داشته است.


حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، علت زیربنایی تروریسم را وجود اندیشه خشونت‌زا در جوامع غربی می‌دانند. یعنی، مجموعه‌ای از نگرش‌ها و اعتقادات بر جوامع غربی حاکم است که مسبب معیارهای دوگانه در سیاست‌های غرب، تقسیم تروریسم به خوب و بد و ترجیح منافع دولت‌ها بر ارزش‌های انسانی و اخلاقی شده است. در نتیجه، به تعبیر معظم‌له خشونت خاموش و زیان‌بار بر اثر تحمیل فرهنگ غرب بر سایر ملت‌ها از جمله مهاجران مسلمان، شکل گرفته است. تحقیر فرهنگ‌های غنی توسط غرب علی‌رغم فقدان ظرفیت جانشینی در فرهنگ غرب و وجود «پرخاشگری» و «بی‌بندوباری اخلاقی» در جوامع اروپایی، بذر بغض و نفرت را کاشته و برخی از مهاجران مسلمان و جوانان جلای وطن کرده را نیز طعمه خود کرده است.


مقام معظم رهبری تغذیه فرهنگی ناسالم در محیط آلوده و خشونت‌زا در غرب و همچنین کاشته شدن عقده‌هایی به خاطر نفرت عمیق حاصل از تبعیض در غرب و گشوده شدن بیمارگونه آن را عاملی برای گرایش‌های افراطی و تروریستی جوانان در اروپا می‌دانند. به‌خصوص که جوامع غربی در ایجاد فرصت‌های اجتماعی و سیاسی برابر ناتوان مانده‌اند. سرخوردگی ناشی از نابرابری اجتماعی و تبعیض نیز فارغ از تعلقات اعتقادی و مذهبی افراد، جذب‌شدگان به سازمان‌های تروریستی در اروپا را به سوی خشونت و ترور سوق داده است.


از دیدگاه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، بسترسازی خشونت خاموش در دوران مداخلات دولت‌های غربی در کشورهای اسلامی در قرون نوزدهم و بیستم و کاشته شدن بذر تندروی در یک قبیلهٔ بدوی از زمان استعمار با یک تفکر افراطی عامل مهم شکل‌گیری تروریسم وهابی در دوره حاضر است. ایشان ایجاد گروه فرومایهٔ داعش بر اثر وصلت ناموفق با فرهنگ‌های وارداتی از یک طرف و تضاد سیاست‌های غربی را از طرف دیگر، دو روی سکه تأثیرات سیاست خارجی نادرست غرب در مواجهه با جهان اسلام می‌دانند.


مقام معظم رهبری هشدار می‌دهند که در مقابله با بحران گسترش تروریسم، واکنش‌های عجولانه، حرکات هیجانی و شتاب‌زده و تدابیر سطحی، نتیجه‌ای جز افزایش گسست‌های موجود، ایجاد انزوا، هراس و اضطراب در جامعه مسلمانان اروپا و آمریکا ندارد. از نظر ایشان، مداخلات نظامی در جهان اسلام و تهدید مسلمانان مهاجر در جوامع اروپایی و محروم ساختن مسلمانان اروپا و آمریکا از حقوق اصلی‌شان نتیجه‌ای جز گشودن راه بحران‌های آینده با افزایش قطب‌بندی موجود به‌خصوص با قانونی شدن تدابیر سطحی ندارد.


مقام معظم رهبری در نامه دیگری به جوانان جوامع غربی در 29 نوامبر 2015، برای اصلاح سیاست‌های نادرست و واکنش‌های عجولانه و ضداسلامی دولت‌های اروپایی تأکید کردند: هر حرکت هیجانی و شتاب‌زده که جامعهٔ مسلمان ساکن اروپا و آمریکا را که متشکّل از میلیون‌ها انسان فعّال و مسئولیت‌پذیر است، در انزوا یا هراس و اضطراب قرار دهد و بیش از گذشته آنان را از حقوق اصلی‌شان محروم سازد و از صحنهٔ اجتماع کنار گذارد، نه‌تنها مشکل را حل نخواهد کرد بلکه فاصله‌ها را عمق، و کدورت‌ها را وسعت خواهد داد. تدابیر سطحی و واکنشی ــ مخصوصاً اگر وجاهت قانونی بیابد ــ جز اینکه با افزایش قطب‌بندی‌های موجود، راه را بر بحران‌های آینده بگشاید، ثمر دیگری نخواهد داشت.


مقام معظم رهبری، نخستین گام را در مقابله با تروریسم، اصلاح اندیشه خشونت‌زای غربی می‌دانند. زیرا، بخشی از این اندیشه خشونت‌زا مرتبط با استانداردهای دوگانه رفتار قدرت‌های غربی در مواجهه با سایر ملت‌ها و فرهنگ‌هاست. چنانچه در نامه مقام معظم رهبری خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی آمده است: به نظر من نخستین مرحله در ایجاد امنیت و آرامش، اصلاح این اندیشهٔ خشونت‌زا است. تا زمانی که معیارهای دوگانه بر سیاست غرب مسلط باشد، و تا وقتی که تروریسم در نگاه حامیان قدرتمندش به انواع خوب و بد تقسیم شود، و تا روزی که منافع دولت‌ها بر ارزش‌های انسانی و اخلاقی ترجیح داده شود، نباید ریشه‌های خشونت را در جای دیگر جستجو کرد. من تحمیل فرهنگ غرب بر سایر ملّت‌ها و کوچک شمردن فرهنگ‌های مستقل را یک خشونت خاموش و بسیار زیان‌بار تلقّی می‌کنم.


همان‌طور که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به طور مکرر بیان فرموده‌اند علت زیربنایی تروریسم از نگاه ایشان، وجود اندیشه خشونت‌زا در جوامع غربی است. در نتیجه همین اندیشه خشونت‌زای غربی است که سرکوب اندیشه‌های مردم‌سالارانه در منطقه و اتحاد با دیکتاتورهای بدوی، تزویر و ریا در برخورد با جنبش‌های بیداری اسلامی، پشتیبانی از تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی علی‌رغم کشتار مردم فلسطین، در دستور کار دولت‌های غربی قرار دارد و این دولت‌ها را در مقابله با تروریسم با تناقض مواجه می‌کند. تناقضاتی که دولت‌های غربی خود آن‌ها را تولید کرده‌اند، بستر بسیار مناسبی برای ترویج افکار گروه‌های افراط‌گرا و تروریستی فراهم کرده است.


حسن رحیم‌پور ازغدی، استاد حوزه و دانشگاه در ایران درباره تأثیر اندیشه‌های غربی در شکل‌گیری تروریسم می‌گوید: سکولاریسم ذاتاً تروریست‌پرور است. امروز به‌شدت نیاز به تعریف از تروریسم احساس می‌شود. زیرا هزاران جوان مسلمان را با برچسب تروریسم در کشورهای مدعی مبارزه با آن تحت شکنجه قرار دادند. غرب از 11 سپتامبر تا به امروز میلیون‌ها انسان را کشته است و به واسطه آن، سیاه‌نمایی اسلام و ارعاب مسلمین را در دستور کار قرار داده است. آن‌ها وقتی احساس کردند که انقلاب‌های اسلامی در جهان جدی شده و اومانیسم به انتهای راه خود رسیده است، به این نتیجه رسیدند که باید اسلام را سرکوب و بدنام کنند. با واقعه مشکوک 11 سپتامبر، در ازای دو ساختمان، دو کشور اسلامی را اشغال کردند و صدها هزار مسلمان را کشتند، به اسلام اهانت کردند و قرآن را سوزانده و کاریکاتور پیامبر را کشیدند.


مهم‌ترین راه مقابله با این روند خطرناک، در اندیشۀ رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران، سوق دادن جوانان غربی به مسیری است که لایه‌های ظاهری جامعه خود را بشکافند تا تنش‌ها و کینه‌ها را بزدایند و بر مبنای شناختی درست و با ژرف‌بینی و استفاده از تجربه‌های ناگوار، بنیان‌های تعامل صحیح و شرافتمندانه را با جهان اسلام پی‌ریزی نمایند. حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در نامه خود خطاب به جوانان اروپا و امریکای شمالی می‌فرمایند: من از شما جوانان می‌خواهم که بر مبنای یک شناخت درست و با ژرف‌بینی و استفاده از تجربه‌های ناگوار، بنیان‌های یک تعامل صحیح و شرافتمندانه را با جهان اسلام پی‌ریزی کنید. در این صورت، در آینده‌ای نه‌چندان دور خواهید دید بنایی که بر چنین شالوده‌ای استوار کرده‌اید، سایهٔ اطمینان و اعتماد را بر سر معمارانش می‌گستراند، گرمای امنیت و آرامش را به آنان هدیه می‌دهد، و فروغ امید به آینده‌ای روشن را بر صفحهٔ گیتی می‌تاباند.


طبیعتاً کم و کیف سیاست‌های کشورهای اروپایی نسبت به مهاجران مسلمان در آینده نشان خواهد داد که غرب تا چه میزان به دنبال بازنگری در سیاست‌های اشتباه خود علیه مهاجران مسلمان و کشورهای اسلامی است.


انتهای پیام/4095/
 


انتهای پیام/

ارسال نظر