استرسهای دانشجویی و مقابله با آن
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشجو همیشه در دوران زندگی دانشجویی شاهد تغییرات زیادی است و از این رو لازم است که تخصصها و مهارتهای لازم برای مقابله با این مشکلات را داشته باشد، مهارتهای سالمی که بتواند جسم و روح خود را ایمن نگه دارد و باید که این تخصص در ارتقای سلامت دانشجو تاثیرگذار باشد.
از اهم مهارتهایی که دانشجو باید در آن خبره باشد؛ مهارت مطالعه است چرا که باید بهترین نوع روشهای مطالعه در دانشگاه به کار گرفته شود. حجم مطالب دانشگاه تفاوت زیادی با دوران دبیرستان دارد و حجم برنامههای دانشجویی به مراتب بالاتر است.
دوران دانشگاه لحظات پراسترسی برای برخی از دانشجوها دارد؛ استرس از این بابت که هر تغییر در این دوران یک استرس به شمار می آید. البته این اتفاقات بعضاً خوشایند و مثبت است. با وجود فشارهای زیاد، هر فرد باید خود را دوباره با شرایط جدید سازگار کند و بهتر است استرس خاصی را که در آن قرار گرفته است بشناسد تا بتواند راههای سالمی برای حذف و کاهش آن پیدا کند در صورتی که نتواند با استرسهای زندگی خود بهدرستی برخورد کند ممکن است دچار بیماریهای مختلف جسمی و روانی شود.
مواردی چون فشارهای درسی، امتحانهای سنگین، ایجاد هماهنگی بین کار و تحصیل، ایجاد هماهنگی بین درس و زندگی خانوادگی، تفاوتهای فرهنگی موجود در محیط، مشکلات مالی، تحقیقها و کنفرانسهایی که قرار است دانشجو ارائه کند کارآموزی و کارورزی و همینطور زندگی خوابگاهی جزئی از مواردی است که با توجه به شرایط سنی باعث استرس در دانشجویان میشود.
برنامهریزی و مشورت در برنامهها یکی از راهبردهای مقابله با استرس است، باورها و اعتقادات و اعمال مذهبی در برخورد با استرس به فرد کمک میکند و این نوع مقابلهها را «مقابله مذهبی» میگویند؛ مانند دعا و راز و نیاز کردن، توکلکردن، توسلکردن و نماز خواندن.
زندگی هر انسانی همراه با استرس است و زندگی بدون استرس یعنی مرگ و با توجه به اهمیت موضوع ضرورت دارد که برخورد صحیح با آن نیز آموزش داده شود.
برای مقابله بهتر با استرس باید فعالیتهای زیر را انجام داد:
- به اندازه کافی بخوابید
- از تغذیه سالم استفاده کنید
- در طول روز زمانهایی برای استراحت در نظر بگیرید
- ورزش را فراموش نکنید
- از اوقات فراغت غافل نشوید
- روش تنفس شکمی یا آرامسازی عضلانی را بیاموزید
- سعی کنید دیدگاه مثبتی نسبت به زندگی داشته باشید
- حتماً برنامهریزی روشن و مشخصی را دنبال کنید
- ارتباط اجتماعی و معاشرت را افزایش دهید
- اهداف روشن و مشخصی برای زندگی خود تعیین کنید
- انتظارات خود را از زندگی کاهش دهید
- اعتقادات مذهبی و معنوی را در خود رشد دهید
افرادی که تحت استرس زیادی قرار دارند اغلب فشار زمان را بیشتر احساس کرده و بیقراری میکنند این افراد زود از کوره در میروند و آشفته و نگرانی زیادی دارند چرا که تمرکز نداشته و مدام فکر و خیال میکنند.
توجه زیاد روی جزئیات و تبدیل موضوعات کوچک به بزرگ و اختلالات خواب و همچنین سردرد، دلدرد، کمردرد از نشانههای استرس شدید است، دلیل بیان این مطالب آگاهی یافتن از منبع استرس و مقابله با آن است.
برای نگارش این گزارش، از کتاب «راهنمايی برای سازگاری با زندگی دانشجويی» استفاده شده است.
انتهای پیام/4107/4108/پ
انتهای پیام/