صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۳ - ۲۳ آبان ۱۳۹۷
اظهارات متناقض؛

پزشکان درباره غذا‌ها هر روز یک چیز می‌گویند

محققان و متخصصان هر روز درباره سود و زیان موادغذایی نظر تازه‌ای دارند که گاهی نظرات قبلی آن‌ها را به‌طور کامل نقض می‌کند.
کد خبر : 325660

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، به تازگی گفته شده «روزی سه لیوان شیر ضروری‌است» صرفاً یک پروپاگاندای کارخانجات لبنی است و دلیل علمی ندارد و تازه لبنیات سرطان‌زاست! همچنین می‌گویند کلسترول تخم‌مرغ برخلاف باور قبلی زیان ندارد. این پزشکان فردا چه می‌گویند؟!


محققان و متخصصان هر روز درباره سود و زیان موادغذایی نظر تازه‌ای دارند که گاهی نظرات قبلی آن‌ها را به‌طور کامل نقض می‌کند؛ یک روز می‌گویند کلسترول تخم‌مرغ برای سلامتی مضر است و روز دیگر آن را مفید اعلام می‌کنند! یک عده می‌گویند برای سلامتی باید روزی سه لیوان شیر بنوشید و گروهی دیگر لبنیات را عامل سرطان و پوکی استخوان معرفی می‌کنند! بعضی وقت‌ها از فواید نمک می‌گویند و بعضی وقت‌ها از مضراتش! اما این همه تناقض‌گویی آیا نشانه‌ای از این است که برای همه انسان‌ها نمی‌توان نسخه‌ای واحد پیچید یا به کارتل‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ موادغذایی و تأمین منافع آن‌ها بازمی‌گردد؟ 


سلامت برای اغلب افراد موضوع مهمی است به همین خاطر پزشکان و پژوهشگران این حوزه به یکی از گروه‌های مرجع اجتماعی تبدیل شده‌اند و مردم با وجود همه این تناقض‌گویی‌هایی که در این حوزه وجود دارد، همچنان به حرف این افراد اعتماد می‌کنند. اما با تمام این‌ها، اگر به سراغ افرادی با طول عمر بیشتر از ۱۰۰ سال بروید، اغلبشان در محیط‌های روستایی به دور از مراقبت‌های خاص پزشکی و توصیه‌های بهداشتی متناقش متخصصان زندگی می‌کنند و اتفاقاً سالم‌تر هم هستند!


اما افرادی که در طول عمرشان گوش به زنگ توصیه‌های پزشکی و آخرین دستاورد‌های علمی در این زمینه هستند، خیلی وقت‌ها سردر گم می‌شوند چراکه پزشکان و پژوهشگران هر از چند گاهی نظرشان درباره فواید و مضرات خوراکی‌ها عوض می‌شود و وقتی دقیق‌تر نگاه می‌کنید، متوجه می‌شوید گفتمان غالب حوزه سلامت به منافع اقتصادی شرکت‌های بزرگ نزدیک‌تر است و گروه دیگری که کمتر نظراتشان به رسانه‌ها راه می‌یابد و عمومی می‌شود، حرف‌ها و توصیه‌هایشان منافع کارتل‌های موادغذایی و همچنین کارتل‌های دارویی را تأمین نمی‌کند! چیزی شبیه به حاشیه رانده‌شدن متخصصان طب سنتی در کشور خودمان.


کلسترول تخم‌مرغ خوب است!


تا همین یکی دو سال پیش همه تصور می‌کردند کلسترول تخم‌مرغ آثار بیمارکننده‌ای برجا می‌گذارد و برای سلامت باید در خوردن این پروتئین کوچک احتیاط کرد این مسئله که تخم‌مرغ سرشار از کلسترول می‌باشد، درست است. یک تخم‌مرغ بزرگ آب‌پز ۲۱۲ میلی‌گرم کلسترول ارائه می‌کند که ۷۱درصد از مقدار مصرف توصیه‌شده روزانه برای این ماده را تأمین می‌کند. با این وجود، پژوهش‌های جدید نشان داده‌اند که کلسترول غذایی اثر اندکی بر کلسترول خون دارد. کلسترول غذایی برای بیشتر مردم با خطر بیماری قلبی مرتبط نیست و سطوح کلسترول کلی یا کلسترول بد (LDL) را افزایش نمی‌دهد. در حقیقت، مصرف تخم‌مرغ ممکن است سطوح کلسترول خوب (HDL) را نیز بهبود ببخشد. افزون بر این، نتایج دو مطالعه با حضور بیش از ۱۰۰هزار بزرگسال سالم نشان داد که مصرف یک تخم‌مرغ کامل در روز با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط نبوده است.


این در حالی است که بسیاری از مردم و به خصوص پا به سن گذاشته‌ها به خاطر نگرانی از مضرات این ماده غذایی، آن را با تمام منافعش کنار گذاشته‌اند. در حالی که تخم‌مرغ می‌تواند جایگزین مناسبی برای گوشت باشد و به خاطر قیمت پایین‌تر در دسترس‌تر است. 


جالب اینجاست هم‌زمان با تغییر نگاه پژوهشگران درباره تخم‌مرغ، خبرگزاری‌های دنیا در گزارشی از پیرزن ۱۰۳ ساله انگلیسی راز طول عمر و سلامتش را از وی پرسیدند و او پاسخ داد: «من روزی یک تخم‌مرغ خام و یک تخم‌مرغ آب‌پز می‌خورم و خیلی هم به حرف پزشکان توجه نمی‌کنم!»


لبنیات پرچرب و کاهش وزن!


تحقیقات جدید درباره لبنیات پرچرب نیز گویای آن است که چربی این لبنیات اثر سویی بر گرفتگی عروق قلب ندارد و در این موارد از لبنیات کم‌چرب مفید‌تر است.


پژوهش‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که مصرف لبنیات کامل یا پرچرب در مقایسه با انواع کم‌چرب، حتی می‌تواند در کاهش احتمال افزایش وزن و دیابت مفید باشد. بنابراین بسیاری از کارشناسان سلامت دچار تردید شده‌اند که آیا همچنان به توصیه مصرف لبنیات کم‌چرب و برتری دادن آن‌ها به انواع کم‌چرب ادامه بدهند یا نه!


مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، ارتباط میان مصرف لبنیات، نوع لبنیات مصرفی و احتمال سندروم متابولیک را مورد آزمایش و بررسی قرار داد. محققان دریافتند، بین مصرف لبنیات پرچرب و احتمال سندروم متابولیک، ارتباط معکوس وجود دارد، اما این ارتباط در مورد لبنیات کم‌چرب مشاهده نشد. پژوهشگران نتیجه گرفتند، توصیه به اجتناب از لبنیات کامل و پرچرب براساس اطلاعات جمع‌آوری شده، پشتوانه علمی ندارد.


نقش شیر در سرطان و پوکی استخوان!


جالب‌تر از همه این‌که، پزشکانی معتقد به مصرف لبنیات هستند و توصیه می‌کنند برای سلامتی روزی سه لیوان شیر بنوشید، اما برخی می‌گویند این حرف صرفاً با پولی که کارخانجات لبنی به مؤسسات پژوهشی می‌دهند، ممکن شده است! گروهی از پزشکان هم وجود دارند که شیر را عاملی برای بروز انواعی از بیماری‌ها معرفی می‌کنند. پزشکان طرفدار رژیم غذایی گیاهی از جمله پژوهشگرانی هستند که نگاه بدبینانه‌ای به لبنیات دارند، آنچنان که آن را عاملی برای پوکی استخوان یا ابتلا به سرطان به شمار می‌آورند. دکتر فورمن، پزشک آمریکایی معتقد است نوشیدن شیر گاو با امراض قلبی، برخی از انواع سرطان، دیابت و حتی پوکی استخوان در انسان‌ها مرتبط است که این‌ها بسیاری از بیماری‌هایی هستند که صنعت لبنیات ادعا می‌کند محصولاتش از آن‌ها جلوگیری می‌کند!


محتوای بالای پروتئین حیوانی شیر، در حقیقت باعث می‌شود تا کلسیم از بدن جدا شود. بر طبق یک آنالیز شواهد از دانشکده پزشکی هاروارد، شیر از پوکی استخوان جلوگیری نمی‌کند.


به گفته وی، بررسی‌ها نشان می‌دهد کشور‌هایی که جذب کلسیم کمتری دارند (فقط ۳۰۰ میلی‌گرم در روز) نسبت به کشور‌هایی که میزان مصرف کلسیم بالاتری دارند، کمتر در معرض شکستگی‌های استخوان کفل هستند (که نشانی از پوکی استخوان است). این پزشک آمریکایی معتقد است شما تمام کلسیم مورد نیاز بدنتان را می‌توانید از گیاهانی همچون بادام، کلم و... تأمین کنید.


همین ماجرا درباره چربی‌های اشباعی همچون دنبه یا مضرات و فواید چای نیز مطرح می‌شود، اما واقعیت ماجرا چیست؟ آیا پشت‌پرده این تناقض‌گویی‌ها کارتل‌های اقتصادی هستند و شرکت‌های تولیدکننده به دنبل پنهان‌کردن واقعیات برای فروش بیشتر و بروز بیماری‌های بیشتر هستند تا چرخ‌های صنعتشان به چرخش در بیاید، یا این‌ها بخشی از پویایی علم است؟ پاسخ به این سؤال هر چه که باشد یک موضوع روشن است؛ اینکه همیشه هم نمی‌توان به نتایج تحقیقات پزشکی و توصیه‌های پزشکان اعتماد کرد.


منبع: روزنامه جوان


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
علی
13:11 - 1397/10/24
ممنونم عالی بود
علی
17:03 - 1397/10/19
عالی بود ممنونم بابت مطالب خوبتون