صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
منصوری:

قیمت‌های فعلی زیرساخت تولید صنعت مرغ را از بین می‌برد

نایب رئیس اتحادیه صنعت مرغداری کشور گفت: قیمت‌های فعلی، زیرساخت تولید صنعت مرغ را از بین می‌برد.
کد خبر : 325371

خسرو منصوری در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا گفت: مبنایی که کاهش یا افزایش نرخ گوشت مرغ تلقی شود هنوز تفاهمی روی آن انجام نشده است که بگوییم نرخ گوشت مرغ افزایش یافته یا کاهش یافته است.


وی افزود: این روزها قیمت مرغ  وارد مسیر و سطحی شده که نسبت به هزینه‌ها و قیمت تمام‌شده یک قیمت معمولی است. حالا عده‌ای این را کاهش قیمت گوشت مرغ می‌بینند و انتظار دارند مجدداً به همان شرایط قبل بازگردد و واقعاً  استمرار این شرایط زیرساخت تولید صنعت مرغ را از بین می‌برد. من به‌عنوان تولیدکننده چند مرتبه می‌توانم یک‌چنین چیزی را تجربه و تحمل کنم و باز هم در عرصه باقی بمانم و اجازه دهم که همان روند قبلی یعنی کاهش قیمت مرغ و برابری هزینه‌ها به هر قیمت تکرار شود؟


نایب رئیس اتحادیه صنعت مرغداری کشور اضافه کرد: قرار است از شنبه با برگزاری نشستی قیمت‌گذاری مرغ انجام شود و قیمت‌گذاری هم بر پایه شرایط بازار است و به‌نوعی قیمت تمام شده را در نظر خواهند گرفت و این موضوعی که اکنون افزایش تلقی می‌کنند، در حقیقت افزایشی نیست. این قیمت یک قیمت معمول و عرفی است.


منصوری تصریح کرد: اکنون موضوع اصلی در صنعت مرغ موضوع نوسان در بازار است. این نوسان برای هر دو طرف یعنی تولید کننده و مصرف‌کننده, شکننده است. خواه افزایش باشد، به‌قولی که الان وجود دارد و خواه کاهش باشد، هر دو مسئله است و بیشترین ضربه‌اش را هم خود تولیدکننده می‌خورد؛ حتی در بحث افزایش قیمت نیز همین ماجرا استمرار دارد.


* آنا: اکنون قیمت متعادلی که قیمت تمام شده باشد در شرایط فعلی، چه عددی را در نظر می‌گیرید؟


 به جمع‌بندی رسیدن برای این عدد واقعاً شاید مشکل باشد. من خودم عددی را اعلام نمی‌کنم ولی قیمتی که در هفته‌های پیش شاهدش بودیم واقعاً قیمت پایینی بود. اکنون برای تعیین هزینه تمام‌شده  متأسفانه فقط به یک ذرت و سویا نگاه می‌کنند، درصورتی که به افزودنی‌هایی که  بین 100 تا 300 درصد گاهی اوقات افزایش قیمت دارد، کسی توجهی نمی‌کند.


* آنا: نوسانات چه بخشی از بازار تأثیر مستقیم روی تولید مرغ دارد؟


 به‌شکل معمول، نهاده‌های هر بخشی، قیمت تمام‌شده را مشخص می‌کند. نهاده‌های ما جوجه یک‌روزه است با قیمت 2 هزار تومان که اکنون کمی ارزان شده است. هزینه‌های حمل و بیمه و ... نیز وجود دارد. 75 درصد هزینه‌های ما را هزینه دان یا خوراک تشکیل می‌دهد. از سوی مسئولان سعی شده هزینه و قیمت ذرت و سویا ثابت نگه داشته شود اما در عین حال نزدیک به 200 تا 300 تومان به ازای هر کیلو افزایش داشته که این رقم عدد خیلی سنگینی نسبت به تناژ مصرفی است. از طرف دیگر استفاده از افزودنی‌هایی داریم که این افزودنی‌ها، افزایش قیمت‌هایش گاه 200 تا 300 درصد بوده است.


* آنا: دولت در چه بخشی به شما یارانه می‌دهد؟ اصلاً یارانه‌ای پرداخت می‌شود؟


 نه، یارانه را اگر بخواهیم تلقی کنیم می‌گویند یارانه‌ای است که به‌عبارتی روی ذرت و سویا لحاظ می‌شود منتها آن هم یارانه‌ای نیست. پس به صراحت می‌گویم نه، آن یارانه‌ای که شما تصور دارید قبلاً وجود داشت، اکنون یک‌چنین یارانه‌ای وجود ندارد ولی قیمت ذرت و سویا را سعی می‌کنند کنترل کنند.  در واقع به یک نوعی قیمت ذرت و سویا کنترل شده، اگر چه در مقاطعی از زمان باز هم افزایش قیمت در این بخش داشته‌ایم که افزایش قیمتش هم یک امر بدیهی ناشی از نوسانات ارزی بوده است.


* آنا: نهاده‌ها مثل ذرت را با چه ارزی خریداری می‌کنید؟ ارز 4 هزار و 200 تومانی یا نه، ارز 14 هزار تومانی است؟


معمولاً نهاده‌ها را ما خریداری نمی‌کنیم، بازرگانی خریداری می‌کند، تحتِ کنترل هم خریداری می‌کند. نرخ ارزش هم 4 هزار و 200 تومان تعیین شده است که با همین قیمت در اختیار ما قرار دهد.


* آنا: تجار و بازرگانان نهاده را با کدام نرخ ارزی به شما تحویل می‌دهند؟


 عمده واردکننده نهاده‌‌های حوزه دام و طیور به‌طور عمده بر عهده بخش خصوصی است و به‌‌نوعی هم شرکت تیبانی امور دام نیز در این بخش تلاش زیادی داشته است. خوشبختانه تناژ قابل توجهی وارد کشور شده است. در بحث ارز چهار هزار و 200 تومانی یا 3 هزار و 800 تومانی، هر چی اسمش را بگذاریم، توزیعش عملاً توسط دولت نظارت 100 درصد می‌شود و حتی تعزیرات هم ورود کرده و سقف قیمتی لحاظ کرده و گفته این قیمت سقفش است که آن را باید مراعات کنند.


انتهای پیام/4102/4083/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر