وضعیت وزنهبرداری برای المپیک خوب نیست
سجاد انوشیروانی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی وزنهبرداری در رقابتهای جهانی و کسب عنوان سومی گفت: تیم ملی وزنهبرداری سال گذشته در رقابتهای جهانی قهرمان شد و امسال با دو پله نزول در جایگاه سوم قرار گرفت. از نظر نتیجهگیری تیم نسبت به سال گذشته با توجه به اینکه در جایگاه سوم قرار گرفت دو پلّه افت داشت، اما عملکرد برخی وزنهبرداران بهخصوص وزنهبرداران جوان در این رقابتها قابل قبول بود.
وی ادامه داد: به نظرم ما باید دلایل رشد یا افت تیم ملی را موشکافی کنیم. نمیتوان تنها با این بهانه که ستارههای تیم ملی همچون بهداد سلیمی در این رقابتها حاضر نبودند خودمان را توجیه کنیم. این موضوع به هیچ عنوان قابل قبول نیست، چرا که سالیان سال است که اردوهای تیم ملی در حال برگزاری است و وزنهبرداران در اردوها حضور دارند. ما باید ببینیم در ردههای پایه چه عملکردی داشتهایم که اگر بهداد سلیمی بعد از چند سال از دنیای قهرمانی خداحافظی میکند آیا کسی هست که جایگزین او باشد و بتواند در میادین حرفی برای گفتن داشته باشد.
سرمربی سابق تیم ملی وزنهبرداری ادامه داد: در حال حاضر اگر اوزان المپیکی را در نظر بگیریم تنها مدعی ما سهراب مرادی است. متأسفانه بهدلیل شرایطی که برای وزنهبرداری پیش آمد در المپیک توکیو ما تنها دو سهمیه داریم، در صورتی که در المپیک ریو سه نماینده در وزنهبرداری حضور داشتند که اگر آن اتفاق برای بهداد سلیمی نمیافتاد، قطعاً عملکرد بهتری داشتیم.
وی تأکید کرد: ما باید ببینیم از المپیک ریو تا توکیو چه برنامههایی باید داشته باشیم تا وزنهبرداری بهترین نتیجه را بگیرد. در حال حاضر وضعیت تیم ملی برای المپیک توکیو چندان مناسب نیست و تنها میتوان سهراب مرادی را مدعی بدانیم. ما باید واقعیتهای وزنهبرداری را ببینیم بعد براساس آن تصمیمگیری کنیم. سهراب مرادی در وزن 96 کیلوگرم توانست به مدال طلا برسد اما کنار سهراب وزنهبردار چینی حضور دارد که خیلی زود راه پیشرفت را طی کرده و پا به پای سهراب در این رقابتها وزنه زد. ضمن اینکه او از سهراب هم جوانتر است و یکی از حریفان اصلی او به شمار میآید. ما باید در همین 21 ماه باقیمانده تا المپیک برنامهها را شفاف و روشن اعلام کنیم تا بتوانیم موفق ظاهر شویم.
انوشیروانی اضافه کرد: من به هیچ عنوان قصد تخریب و نقد عملکرد تیم ملی را ندارم اما در همین حد میدانم که اگر تیم ما امسال به صورت ناقص در رقابتهای جهانی شرکت نمیکرد بهطور حتم در سکوی دوم قرار میگرفت. تیم نسبت به بازیهای آسیایی بهتر نتیجه گرفت. ما در اندونزی چهار وزنهبردار اوتی داشتیم و در آنجا امتیازات تیمی ملاک نبود اما در رقابتهای جهانی که چند ماه بعد از بازیهای آسیایی برگزار شد دیدیم که جوانان ما با چند ماه حضور در اردو نتایج قابل قبولی کسب کردند. آنها میتوانند عصای دست تیم ملی در رده بزرگسالان باشند. این جوانان نباید به حال خودشان رها شوند و از همین حالا باید برای حضور در المپیک توکیو روی آنها سرمایهگذاری کنیم. وزنهبردارانی مثل داوودی، بیرالوند، امیر حقوقی، عارف خاکی، حسین سلطانی نشان دادند که اگر به آنها بها داده شود خیلی زود مسیر رشد را طی میکنند. بیرالوند با وجود اینکه کمی مصدوم بود اما توانست در دو ضرب طلای جهان را از آن خود کند. او و هاشمی در وزن 102 کیلوگرم روی تخته رفتند اما این وزن المپیکی نیست و برای المپیک توکیو باید در وزن 109 کیلوگرم حضور داشته باشند که در این وزن حریفانی از ارمنستان و ازبکستان حضور دارند که از مدعیان هستند. ما باید تمام این مسائل را در نظر بگیریم و با توجه به داشتههایمان برنامهریزی کنیم.
وی ادامه داد: همان طور که گفتم شرایط فعلی تیم وزنهبرداری برای المپیک 2020 به هیچ عنوان خوب نیست، البته ما نباید تنها بر روی یک سری از وزنهبرداران خاص سرمایهگذاری کنیم، من از همان ابتدا اعتقادم بر این بود که صد در صد یک نفر را نمیتوان برای المپیک در نظر بگیریم چرا که وزنهبرداری رشته رکوردی است و هیچ چیز در این رشته قابل پیشبینی نیست.
انوشیروانی خاطرنشان کرد: امسال سال انتخابات فدراسیون وزنهبرداری است و همه در تلاش هستند که برنامههای خود را مطرح کنند، در حال حاضر برنامههایی که در فدراسیون وزنهبرداری است تنها هدفش خالی کردن جیب هیأتهای استانی است. وزنهبرداری یک رشته رکوردی است و نیاز به یک پایگاه استعدادیابی دارد نه اینکه فدراسیون استانها را مجاب کند در طرحهای یکی دو روزه استعدادیابی شرکت کنند در چنین شرایط هیچ زمانی ما نمیتوانیم وزنهبرداران شش دانگ پیدا کنیم. این طرح نواقص بسیار زیادی دارد و من بارها به آن اشاره کردم اما کسی گوشش شنوایی ندارد.
وی تأکید کرد: رشته وزنهبرداری با توجه به مدالآوری در المپیک و جهان پتانسیل و ظرفیت بسیار بالایی دارد و اسپانسرهای زیادی را میتواند جذب کند، اما متأسفانه در این چندسال هیچ برنامه مدون و مشخصی نداشته است. ما سالهاست که با مشکلاتی مثل تغذیه، نبود اسکان و مکملهای غذایی مواجه هستیم، اگر شروع اردوی تیمهای ملی با تیمهای دیگر تداخل پیدا کند شرایط سخت میشود. متأسفانه این مشکلات در فدراسیون خیلی زیاد است و کسی هم پاسخگو نیست.
انوشیروانی گفت: یکی از مسائلی که تمامی خانواده وزنهبرداری به دنبال پاسخ و شفافسازی آن هستند پولی که از بابت اجاره سالن وزنهبرداری به دست میآید که مشخص نیست کجا هزینه میشود. این سالن در اختیار یک گروه موسیقی قرار گرفته است و قرار بود از نظر مالی کمک خرج فدراسیون وزنهبرداری باشد اما هیچکس نمیداند پول آن کجا خرج میشود.البته هیچ کسی هم راجع به آن شفاف توضیح نمیدهد و فدراسیون مسئول است که در این خصوص پاسخگو باشد.
سرمربی سابق تیم ملی وزنهبرداری در پایان سخنانش گفت: مسائل روحی و روانی و اهمیت به وزنهبرداران باید در اولویت کار قرار بگیرد. سهراب مرادی یکی از وزنهبرداران قابل قبول ایران است که در این چند سال اخیر اتفاقات خوبی را رقم زده است اما مگر تنها افزایش حقوق برای این وزنهبردار کافی است. او چند وقت پیش برای تهیه مسکن در تهران مجبور شد ماشین خودش را بفروشد. این قهرمان ملی باید بیشتر از اینها مورد حمایت قرار گیرد تا در المپیک باز هم نتایج قابل قبولی از او ببینیم.
انتهای پیام/4051/4057/
انتهای پیام/