صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۱۷ - ۲۱ آبان ۱۳۹۷
از کوه نور تا تخت طاووس؛

بانک مرکزی گنجینه جواهرات ایران

اگر برای تفریح به تهران سفر می‌کنید، توصیه می‌کنیم دیدن موزه جواهرات ملی را از دست ندهید.
کد خبر : 324596

به گزارش خبرنگار حوزه گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، چشم‌هایتان را ببندید و خودتان را در میان انبوهی از جواهرات زیبا و قیمتی ببینید نمی‌خواهیم شما را به داستان‌های دنیای دزدان دریایی ببریم. اینجا واقعی است و اگر بخواهید چنین فضایی را تجربه کنید سری به موزه ملی ایران بزنید.


از آنجا که اشیای داخل موزه جواهرات ملی بسیار ارزشمند و بی‌قیمت است آن را در داخل ساختمان بانک مرکزی نگهداری می‌کنند تا آسیبی به آن‌ها نرسد.


اشیای داخل این موزه از قدیمی‌ترین جواهراتی است که از سلسله‌های مختلفی که در ایران حکومت می‌کردند برای ما به یادگار مانده است.


اما ساخت این موزه به قدمت اشیای داخل آن نیست؛ سال ۱۳۳۹ این موزه افتتاح شد و بسیاری از جواهرات دوره صفوی، قاجار و پهلوی در آن نگهداری می‌شود.


جواهرات ارزشمند، از جمله الماس دریای نور، تاج پهلوی، تاج کیانی (متعلق به فتحعلی شاه)، کره جواهرنشان (متعلق به ناصرالدین‌شاه) و تخت طاووس (متعلق به فتحعلی شاه) از جمله جواهراتی است که در این موزه نگهداری می‌شود. بسیاری از این جواهرات در دوره نادرشاه به ایران بازگردانده شده است.


الماس دریای نور


الماس دریای نور از بزرگ‌ترین گوهرهای مطرح در جهان است. گفته می‌شود این الماس متعلق به هزار سال پیش است. او یک نمونه دیگر نیز دارد که به کوه نور شهرت دارد و در جنگ‌های مختلفی که در سال‌ها قبل رخ می‌داد به افغانستان برده شد و از آنجا به کاخ ملکه ویکتوریا راه پیدا کرد و در حال حاضر بر روی تاج ملکه الیزابت نصب‌شده است؛ اما دریای نور سرنوشت دیگری داشت. این گنج را هم افغان‌ها از ایران خارج کرده بودند اما آن را نادرشاه از افغان‌ها گرفت و آن را به ایران آورد. ناصرالدین‌شاه این جواهر را گاهی بر روی کلاه و گاهی روی سینه خود نصب می‌کرد و یک نفر را مأمور نگهداری از آن کرده بود. الماس دریای نور ۷ مثقال و ۲۰ نخود، یعنی در حدود ۱۸۲ قیراط، است


کره جغرافیایی


اما یکی دیگر از جواهراتی که در این موزه نگهداری می‌شود کره جغرافیایی است که وزن آن با پایه‌های طلایی آن حدود ۳۷/۵ کیلوگرم و روی آن ۵۱۳۶۶ قطعه جواهر گوناگون به وزن ۳۶۵۶/۴ گرم قرار دارد.


سازنده این کره جغرافیایی سلیقه بسیاری به خرج داده است و دریاها را با زمرد نشان داده و آسیا را با یاقوت مشخص کرده است. آفریقا با یاقوت سرخ و آمریکا نیز با لعل زینت داده‌شده است. بر روی این کره که در زمان ناصرالدین‌شاه به ایران هدیه شده است نام وی منبت شده و کوه دماوند و تهران نیز با یاقوت اورنگ نمایان شده است.


تاج ماه


اما تاج ماه نیز از دیگر جواهراتی است که در موزه ملی نگهداری می‌شود. این سنگ قیمتی ۱۱۲ قیراط است و ناصرالدین‌شاه آن را بر روی بازوی خود می‌بسته است.


تاج کیان


تاج کیانی، تاجی است که پادشاهان قاجاردر مراسم تاج‌گذاری از آن استفاده می‌کردند.


تخت طاووس (تخت جمشید)


در زمان فتحعلی شاه تخت بزرگ و مجللی به دستور وی از طلا و جواهر دربار ساخته شد و نام آن را تخت جمشید گذاشتند اما از زمانی که با طاووس‌الدوله ازدواج کرد و این زن جوان سوگلی شاه شد، این تخت به تخت طاووس تغییر نام داد. این تخت در تالار کاخ گلستان نگهداری می‌شد از سال ۱۳۶۰ نگهداری آن به خزانه جواهرات بانک مرکزی سپرده شد.


تاج فرح


یکی از نمونه‌های ظلم خاندان پهلوی این بود که تمام ثروت کشور را در اختیار خود داشتند و از آن استفاده می‌کردند. تاجی که فرح پهلوی آن را در مراسم رسمی روی سرخود قرار می‌داد از پلاتین ساخته‌شده بود و ۱۴۶۹ قطعه برلیان، ۳۶ قطعه زمرد، دو قطعه لعل، ۳۴ قطعه یاقوت، ۱۰۵ قطعه مروارید، رویان کارشده بود. وزن این تاج ۱۴۸۰٫۹ گرم است.


تاج پهلوی


تاج پهلوی نیز ازجمله جواهراتی است که در این موزه نگهداری می‌شود. این تاج از طلا و نقره درست‌ شده و بر روی آن الماس‌های زیبا، زمرد، یاقوت و مروارید کار شده است. وزن این تاج معادل ۲ کیلو و ۸۰ گرم است.


 انتهای پیام/4087


انتهای پیام/

ارسال نظر