صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۸ - ۱۹ آبان ۱۳۹۷

سقوط دیوار آرزوها

جوانان فلسطینی دیوار حائل را با رنگ خون خود نقاشی می‌کنند تا به جهان اثبات کنند دیوار سخت، نخواهد توانست در مقابل آرزوی یک ملت بزرگ و مقاوم ایستادگی کند.
کد خبر : 324390

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، وقتی مردم برلین مشتاقانه فروریختن دیوار برلین را به نظاره نشستند، بسیاری از پایان عرصه دیوارکشی صحبت کردند. این اتفاق، آغاز روندی بود که درنهایت، به فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی منجر شد.


دیوار برلین نام دیواری به طول 155 کیلومتر بود که در داخل بخشی از آلمان که در کنترل اتحاد جماهیر شوروی بود، ساخته شد تا از فرار ساکنان بخش شرقی به غرب آلمان که در کنترل کشورهای فرانسه، انگلستان و آمریکا قرار داشت، جلوگیری کند.



ساخت این دیوار به مدت 14 سال به طول انجامید و به‌عنوان نمادی برای تقابل بلوک غرب و شرق در قالب فضای جنگ سرد درآمد. دیواری که به نام پرده آهنین به مدت 28 سال، نماد بارزی از تخاصم دو تفکر کمونیسم و لیبرالیسم شد.


دولت آلمان شرقی برای جلوگیری از فرار مردم به قسمت غربی، مجموعه‌ای از دیوار، سیم‌خاردار و برج‌های نگهبانی احداث کرد و فضایی که به آن «نوار مرگ» می‌گفتند به وجود آمد که طی 28 سال بیش از 125 نفر را به کام مرگ کشاند. البته بر اساس اطلاعات تازه منتشر‌شده در زمانی که این دیوار ارتباط شرق و غرب آلمان را قطع کرده بود، چیزی حدود 5 هزار نفر توانستند این مانع بزرگ را پشت سر بگذارند.


زوال حکومت شوروی و خیزش مردمی در شرق اروپا منجر به اعتراضات در آلمان شرقی شد تا درنهایت، 9 نوامبر 1989 (18 آبان 1368) دیوار فروریخت.


فروریختن دیوار برلین اما آغاز دومینوی سقوط کمونیسم بود. کشورهای اروپای شرقی، یکی پس از دیگری علیه نظام حاکم اعتراض کرده و آن را برچیدند تا درنهایت، با سقوط بلشویک‌ها، بزرگ‌ترین امپراتوری جهان معاصر به تاریخ پیوست.


دو ماه پس از فروریزی دیوار برلین، یک نقاش ایرانی به نام «کانی علوی» برای نخستین بار روی آن نقاشی کشید و آغازگر رویدادی شد که تمامی فعالان صلح به کشیدن نقاشی روی دیوار پیوستند.



29 سال بعدازآن حادثه و درحالی‌که برخی از پیروزی مطلق لیبرالیسم در جهان صحبت کرده و دوران حاضر را دوران فقدان مرز و دیوار می‌دانستند! رژیم صهیونیستی با ساخت دیواری کذایی به نام «دیوار حائل» در اراضی اشغالی تلاش می‌کند تا افکار نژادپرستانه خود را به‌پیش برد.



در سکوت جامعه پرمدعای غربی، جوانان فلسطینی این دیوار را با رنگ خون خود نقاشی می‌کنند تا یک‌بار دیگر به جهان اثبات کنند دیوار سخت، نخواهد توانست در مقابل آرزوی یک ملت بزرگ و مقاوم ایستادگی کند.



انتهای پیام/4106/4093


انتهای پیام/

ارسال نظر