سازه میدان سپاه تا 8 طبقه بیشتر ساخته نمیشود/ پیشبینی شهری با جمعیت 300 هزار نفر برای انتقال پایتخت
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مهدی چمران در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار در پاسخ به سوال خبرنگار آنا در خصوص سازه میدان سپاه گفت: برای حل این موضوع جلسهای با شورای عالی معماری و شهرسازی و نیروهای مسلح برگزار کردیم که در آن قرار شد هیاتی کارشناسی از اعضای شورا، شهرداری و نیروهای مسلح مشخص شده و به این موضوع رسیدگی کنند.
وی افزود: با این وجود بر اساس نظر شورای عالی معماری و شهرسازی حد مجاز ساخت و ساز این سازه نهایتا تا 8 طبقه است و بیشتر هم نباید باشد و همچنین طبقات اضافه باید برداشته شوند.
چمران در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص ساختمان بهارستان و نمای شیشه ای آن نیز گفت: ما به شدت پیگیر این موضوع هستیم و مخالف نمای شیشهای این سازه هستیم و بارها هم با آقای لاریجانی در این خصوص صحبت کردهایم اما هنوز نتیجهای نگرفتهایم.
پیش بینیها برای انتقال پایتخت
وی در خصوص ساماندهی و انتقال پایتخت نیز گفت: من در این زمینه مطالعات بسیاری داشتهام و از نظرات جامع دانشگاهی نیز در این خصوص استفاده شده اما اکنون اگر فرض را بر این بگذاریم که پایتخت منتقل شود باید دید فکری برای جمعیت پذیری آن شده است یا خیر، آیا قرار است حکومت در آن مستقر باشد و میخواهیم بدانیم که این شهر میتواند درآمدزا باشد یا خیر.
وی ادامه داد: پیشنهادی که برای جمعیت آن دادهایم 300 هزار نفر بوده اما ما معتقدیم تا یک میلیون و 300 هزار نفر هم میتواند در شهر جدید مستقر شود با این وجود باز هم این سوال پیش میآید که پس از انتقال پایتخت چه اتفاقی برای شهر تهران میافتد، جمعیت آن باید مهاجرت کنند یا این شهر به شهری متروکه تبدیل میشود و همچنین دغدغه در خصوص تبدیل شهر جدید به شهری همانند تهران کنونی نیز وجود دارد.
وی افزود: مشکل تهران با این اقدامات حل نمیشود چرا که تا زمانی که در روستاها شغل و درآمد کافی وجود نداشته باشد پایتخت به هر جا منتقل شود با همین مشکلات کنونی تهران مواجه خواهد شد.
چمران در ادامه در خصوص طرح تفصیلی تهران نیز توضیح داد و گفت: طرح تفصیلی هر 5 سال یکبار اصلاح میشود اما در سال نخست حدود یک هزار و 400 موضوع جدید و اصلاحی از طریق کمیسیون ماده 5 در این طرح لحاظ شد که چند مورد از آنها اصولی و اساسی بود و یکی از آنها به رابطه ارتفاع ساختمان با سطح معبر مربوط میشد.
وی افزود: بر این اساس در معابری که بیشتر از 12 متر باشند می توان تا 5 طبقه ساخت و ساز انجام داد. علاوه بر این تشویقات در نظر گرفته شده برای بافتهای فرسوده نیز به گونهای بود که با لحاظ آیتمهای مختلف یک طبقه تشویقی در بافت جدید ایجاد می شد و از این رو مشاهده می کردیم که در یک کوچه باریک ساختمان های بزرگ احداث می شوند اما در جریان اصلاح طرح تفضیلی قرار شد همه این تشویقات لحاظ نشود.
رئیس شورای شهر تهران درباره برخی تخلفات ساختوساز در شهر تهران گفت: هفته گذشته حدود 100 نمونه از پروژههایی که به نظر میرسید بر خلاف طرح تفصیلی در حال احداث هستند را به شهردار ارائه دادیم. بسیاری از این تخلفات در نطفه از بین میرود. برای اثبات این حرف میتوانید به کمیسیون معماری و شهرسازی مراجعه کنید و ببینید چه میزان از این نوع نامهها به دستتان رسیده است.
وی در ادامه اظهارات خود درباره تخریب خانه میراثی در منطقه 12 نیز گفت: مطمئن هستم در منطقه 12 خانه میراثی تخریب نشده و نخواهد شد در واقع شهرداری چنین اجازهای را نمیدهد اما خوب است که این هشدارها داده شود.
وی درباره احداث دارالقرآن شهرک اکباتان نیز گفت: هر دو گروه موافق و مخالف با بنده صحبت کردهاند و برخی از اظهارات هر دوی آنها قابل تایید است اما پیشنهاد بنده این بود که معاونت شهرسازی بدون توجه به اینگونه مسائل در این زمینه تصمیم گیری کند. البته شهرداری منطقه از اقدام صورت گرفته دفاع می کند.
چمران در خصوص قانون ساخت و ساز در باغات نیز گفت: بر اساس قانون در باغات اجازه 30 درصد سطح اشغال داده شده و باقی آن باید باغ بماند در غیر این صورت تخلف رخ داده است.
وی افزود: در گذشته قانون باغات را کسی اجرا نمیکرد و پیش از این دیوان عدالت اداری معتقد بود این موضوع به شورای شهر ارتباطی ندارد اما در نهایت این موضوع در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و با تایید مجمع تشخیص مصلحت نظام به یک قانون تبدیل شد. بعد از این مصوبه نیز دیوان عدالت نمیتواند آرای ما و تشخیص شورای شهر را در زمینه باغات نقض کند.
رئیس شورای شهر تهران درباره استفاده دو منظوره از سولههای ورزشی نیز گفت: کار اصلی این سوله ها استفاده در شرایط بحرانی است اما از آنها برای ورزش نیز استفاده میشود. حدود دو مورد از این سولهها به عنوان انبار در حال استفاده است که باید تخلیه شود و نباید صرفا از آنها به عنوان ورزشگاه استفاده کرد و در آنها همواره باید برای شرایط بحرانی باز باشد.
انتهای پیام/