صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در تنهاتر از مسیح؛

قیامت کربلا به سوریه می‌رسد

نمایش میدانی تنهاتر از مسیح، علاوه بر روایت جانسوز واقعه کربلا، رشادت مدافعان حرم و قساوت داعش را نیز به تصویر می‌کشد.
کد خبر : 321407

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، این روزها حال و هوای پیاده‌روی اربعین و حزن و اندوه این دهه آخر صفر با دیدن نمایش «تنهاتر از مسیح» دوچندان می‌شود. داستانی که روایت می‌شود انعکاسی از اتفاقات تلخ و مصائب است که بر خاندان اهل‌بیت (ع) رفته است. اشک‌هایی که از چشم مخاطب ریخته می‌شود، بازگوکننده تازگی این داغ پس از سال‌ها است.


به سراغ نمایشی می‌رویم که دو هفته از اجرای آن گذشته و می‌توان از آن به‌عنوان یک مجلس روضه‌خوانی باشکوه یاد کرد که به مصائب اهل‌بیت (ع) در روز عاشورا می‌پردازد. به همین منظور برای گفتگو با کارگردان و دیگر عوامل این نمایش راهی لوکیشنی در جنوب تهران می‌شویم. بوستان ولایت همان مکان اصلی نمایش «تنهاتر از مسیح» است، نمایشی بزرگ که ذهن‌ها را به همان حال و هوای نمایش فصل شیدایی، شب آفتابی و عطش و آتش نزدیک می‌کند. 


این نمایش میدانی شیوه‌ای جدید و متفاوتی است که از کربلا به سوریه می‌رسد و عملیات مدافعان حرم و داعش را به تصویر می‌کشد. صحنه‌هایی از انفجار و تیراندازی‌های واقعی را نمایش می‌دهد.  در دل مخاطبان رعب و وحشت از حضور داعش را ایجاد می‌کند. «تنهاتر از مسیح» که فقط ماه صفر در دو نوبت ساعت ۱۹ و ۲۱ در بوستان ولایت تهران اجرا می‌شود، شب گذشته اجرای هجدهم را پشت سر گذاشت.


به محل لوکیشن در فضای بزرگ بوستان ولایت می‌رویم، جایی که صدای نوحه‌خوانی فضای آنجا را سرشار از معنویت کرده بود. محل اجرای نمایش در سوله‌ای مسقف قرار دارد که سه طرف آن با دکوری مخصوص کربلا و سوریه ساخته شده که با صدای محمود کریمی پرده‌های آن باز و بسته می‌شود. سه پرده این نمایش راوی حرکت کاروان اسرای کربلا، روز عاشورا و مصائب آن روز و رشادت‌های مدافعین حرم همراه با صحنه‌های جذاب انفجار به تصویر کشیده شده است. فضای معنوی حاکم در این نمایش زن و مرد و کوچک و بزرگ را در‌برمی‌گیرد؛ به‌طوری که خود را در آن حال و هوا و با شخصیت‌های داستان همراه می‌کنند. نوای نوحه‌خوانی محمود کریمی هم بر معنویت این حال و فضا می‌افزاید.


تمام این نمایش‌ها توسط بیش از ۲۰۰ هنرور اجرا می‌شود که بخش قابل توجهی از آنان سربازان نیروی مقاومت بسیج هستند.



قبل از آغاز اجرا، به پشت صحنه این نمایش می‌رویم؛ هر کدام از سربازان و هنروران پشت چادرهایی که وجود دارد، روی زمین دراز کشیده و مشغول استراحت هستند تا سانس دوم را شروع کنند. نکته جالب توجه در این جمع هنرور، حضور اشخاصی است که به‌عنوان حضرت ابوالفضل‌ العباس (ع) و امام حسین (ع) در این نمایش بازی دارند و تاکنون هیچ سابقه بازی نداشته‌اند، اما به واسطه مهارت در سوارکاری برای این کار انتخاب شدند. در این نمایش سه بازیگر برای حضرت ابوالفضل (ع) و دو امام حسین (ع) با لباس‌های مخصوص ایشان وجود دارد که هر کدام برای یکی از صحنه‌ها هستند.


محمدرضا حسن‌رستمی یکی از دو هنروری است که نقش امام حسین (ع) را بازی می‌کند. او خود انتخابش را نه بر‌اساس ویژگی‌های فیزیکی بلکه بر‌اساس توانایی در سوارکاری دانست و عنوان کرد که همه ما همیشه مصائب عاشورا را در هیأت‌ها و روضه‌ها شنیده بودیم و یک تصویرسازی ذهنی نسبت به آن داشتیم اما توصیف این نمایش، کاملاً عینی و تا حد زیادی نزديك به واقعه عاشورا بود.


ابوالفضل فلاح، هنرور دیگری است که نقش یکی از اسرا و همچنین نقش کسی را که توسط نیروهای داعش در آتش سوزانده می‌شود را بازی می‌کند. وی هم نسبت به این نمایش حس خوبی دارد و می‌گوید که تنهاتر از مسیح نمایشی است که بازیگران آن، هم سر صحنه و هم در پشت صحنه دچار احساسات می‌شوند و تحت تأثیر قرار می‌گیرند.


محمدمهدی منشی که بازی در یکی از نقش‌های حضرت عباس (ع) را به‌عهده دارد نیز گفت: تصور نمی‌کردم که استقبال از این نمایش به این حد باشد به‌طوری که حضور حدود 7 هزار تماشاگر در هر شب مرا شگفت‌زده کرده است.


علیرضا سعادتمندی که نقش «ابوعمر چچنی» فرمانده داعش را بازی می‌کند و تجربه کارهای تئاتری از جمله معمای امیر، شب آفتابی و امیر دستان را دارد درباره «تنهاتر از مسیح»گفت که این سبک، عاشورایی و جدید است که وقایع را از عاشورا به مدافعان حرم در سوریه متصل می‌کند.


حسن بزرا کارگردان «تنهاتر از مسیح» دلیل موفقیت این کار را به تجربه‌هایی که پیشتر در کنار بهزاد بهزادپور و دیگر دوستان با نمایش‌های این‌چنینی داشته مرتبط می‌داند و معتقد است توانسته از عهده این نمایش هم به خوبی بربیاید.کارگردانی که در یک هفته تمرین با 200 هنرور آنها را مناسب در جای خود چید.



«تنها‌تر از مسیح» فقط در ماه صفر و از ۱۷ مهر تا ۱۷ آبان همه روزه در دو نوبت ساعت ۱۹ و ۲۱ در بوستان ولایت تهران اجرا می‌شود. این نمایش «تنهاتر از مسیح» به‌همت مؤسسه هنری رسانه‌ای سیمای ققنوس روی صحنه رفته است، در حالی که بیش از چندین هنرور در آن ایفای نقش می‌کنند.


نکته قابل توجه حضور غرفه‌های فرهنگی در حاشیه این نمایش است که توانسته نظر مخاطبان را به خود جلب کند. این نمایش در صحنه‌ای با وسعت بیش از ۱۵ هزار متر مربع اجرا می‌شود و عوامل صحنه و بازیگران آن بیش از 300 نفر هستند.



انتهای پیام/4072/4046/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر