صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در 6 ماهه نخست امسال؛

رشد 12.1 درصدی تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخش‌های اقتصادی

تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخش‌های اقتصادی در 6 ماهه نخست سال 1397 در مقایسه با دوره مشابه سال قبل 12.1 درصد افزایش‌یافته است.
کد خبر : 319535

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از روابط عمومی بانک مرکزی، مجموع تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخش‌های اقتصادی در 6 ماهه نخست سال 1397 مبلغ 3032.1 هزار میلیارد ریال بوده که این میزان در مقایسه با دوره مشابه سال قبل، مبلغ 327.9 هزار ميليارد ريال (معادل 12.1 درصد) بیشتر شده است.


برایناساس سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی در 6 ماهه سال جاري مبلغ 1861.2 هزار میلیارد ریال معادل 61.4 درصد کل تسهیلات پرداختی است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ 136.6 هزار میلیارد ریال معادل 7.9 درصد رشد داشته است.



همچنین سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در 6  ماهه نخست سال جاري معادل 694.4 هزار میلیارد ریال بوده که حاکی از تخصیص 37.3 درصد از منابع تخصیص‌یافته به سرمایه در گردش کلیه بخش‌های اقتصادی (مبلغ 1861.2 هزار میلیارد ریال) است.


خاطرنشان می‌شود از مجموع 846.7  هزار میلیارد ريال تسهيلات پرداختی در بخش صنعت و معدن، مبلغ 694.4 هزار ميليارد ريال (معادل 82 درصد) برای تأمین سرمايه در گردش پرداخت‌شده است که بيانگر توجه و اولويت‌دهی به تأمین منابع براي اين بخش توسط بانک‌ها در سال جاری است.



براساس این گزارش تعداد 134146 فقره تسهيلات به بخش صنعت و معدن با میانگین پرداختی هر فقره 6.3 میلیارد ريال پرداخت‌شده که بیشتر از میانگین پرداختی سایر بخش‌ها است. در بخش خدمات نیز تعداد 2412984 فقره تسهیلات با میانگین پرداخت هر فقره 0.5 میلیارد ریال پرداخت‌شده است.


شایان‌ذکر است که همچنان باید در تداوم مسير جاري ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نيز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسيل تورمي ناشي از فشار تقاضاي کل در اقتصاد نيز بود. برايناساس ضروري است به افزايش توان مالي بانک‌ها از طريق افزايش سرمايه و بهبود کفايت سرمايه بانک‌ها، کاهش تسهيلات غیرجاری و بازگرداندن آن‌ها به مسير صحيح اعتباردهی بانک‌ها، افزايش بهره‌وري بانک‌ها در تأمین سرمايه در گردش توليدي، پرهيز از فشارهاي مضاعف بر دارايي بانک‌ها و ترغيب بنگاه‌هاي توليدي به سمت بازار سرمايه به‌عنوان يک ابزار مهم در تأمین مالي طرح‌های اقتصادي (ايجادي)توجه ويژه‌اي داشت.


انتهای پیام/4092/ 4083/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر