لایحه حمایت از محیط بانان هر چه زودتر به صحن علنی مجلس برود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حفاظت محیط زیست، عیسی کلانتری امروز بعد از جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره شهادت یک محیطبان در پارک ملی گلستان گفت: شب گذشته تعدادی شکارچی وارد پارک ملی گلستان شدند و با نورافکن دنبال شکار بودند که دو محیط بان در حال گشتزنی متوجه حضور آنها شده و طی درگیری یکی از محیطبانان شهید و دیگری هم زخمی میشود.
وی اظهار کرد: شکارچی متخلف قبلا به علت شکار غیر مجاز بازداشت شده بود و الان نیز گویا به خراسان شمالی فرار کرده است که امیدوارم امروز دستگیر شود.
کلانتری درباره لایحه حفاظت از محیطبانان گفت: این لایحه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شده اما هنوز به صحن علنی مجلس نرفته است، با رئیس مجلس صحبت کردم تا هرچه زودتر وارد صحن علنی شود و امیدواریم قبل از فصل قانون بودجه 98 تصویب شود.
وی افزود: با تصویب این لایحه، محیطبانان نیز مانند نیرویهای انتظامی و نظامی مورد حمایت قرار خواهند گرفت اما اکنون شرایط محیطبانان عادی نیست، اگر مستقیم شلیک کنند به قصاص محکوم میشوند، اگر شلیک نکنند خودشان کشته یا مجروح میشوند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: محیطبان نمیتواند تیراندازی کنند مگر اینکه به پا بزند یا بعد ثابت کنند که در دفاع از خودشان شلیک کردهاند اما چون معمولا این درگیریها در کوه و بیابان اتفاق میافتد، ثابت کردن آن بسیار دشوار است و در نهایت به قصاص محکوم میشوند.
وی تاکید کرد: امیدوارم رئیس مجلس شورای اسلامی هرچه سریعتر این لایحه را به صحن مجلس بیاورد.
کلانتری درباره تجهیز محیط بانان گفت: در سالجاری حدود 100 میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز محیطبانان تخصیص یافت که در این راستا یک سری تجهیزات مانند جلیقه از وزارت دفاع خریداری کردیم اما برای تامین برخی از تجهیزات مانند موتورسیکلتهای مجهز که وارداتی هستند با مشکل مواجه شدیم و دنبال راهی برای واردات آنها هستیم.
کلانتری افزود: جلیقههای ضدگلوله تامین شده و اکنون تمام محیطبان به جلیقه مجهز هستند اما مسئله اصلی همان تصویب لایحه حمایت از محیط بانان است؛ تا زمانی که تصویب نشود مشکل خواهیم داشت چون محیطبانان خیلی وقتها درگیر میشوند اما نمیتوانند حقانیت خود را ثابت کنند و به قصاص محکوم میشوند از این رو به دلیل ترس از قصاص، از خودشان هم نمیتوانند دفاع کنند که کشته یا زخمی میشوند.
آبی وجود ندارد تا وارد حوض سلطان شود
کلانتری درباره دریاچه حوض سلطان گفت: آب وارد دریاچه حوض سلطان نمیشود چون آبی وجود ندارد تا وارد شود، بارندگی کم بود و رودخانههای منتهی به این دریاچه مانند رودخانه شور و قهرود خشک شدهاند و با تبخیر سه متر بر سال دیگری آبی باقی نمیماند که وارد دریاچه شود.
وی تاکید کرد: وقتی تالابی خشک میشود انواع مؤلفههای رسوبات شیمیایی و یونی دارد بنابراین اگر تالابی خشک شود واقعا مشکلزا خواهد بود.
دریاچه نمک حوض سلطان در ۴۰ کیلومتری شمال شهرستان قم و ۸۵ کیلومتری جنوب تهران و در حاشیه بزرگراه خلیج فارس قرار دارد. این دریاچه که به دریاچه ساوه و دریاچه نمک قم هم معروف است به مساحت تقریبی ۲۴۰ کیلومتر مربع در شمال شرق شهرستان قم واقع شده است.
انتهای پیام/4044/
انتهای پیام/