صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۳۰ - ۲۵ مهر ۱۳۹۷
یک روانشناس عنوان کرد:

افسردگی عامل 90 درصد خودکشی‌ها در کشور/ ایران پایین‌ترین آمار خودکشی در دنیا را دارد

عضو هیات علمی دانشگاه گفت: علت بیش از 90 درصد خودکشی‌ها در کشور افسردگی است و عدم درمان آن می‌تواند فرد را به مرحله‌ای برساند که خودکشی را تنها راه نجات بداند.
کد خبر : 318640

مجید صفاری‌نیا در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان، خانواده و جوانان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص حادثه اخیر خودکشی یک مادر، پس از مسمومیت و قتل دو فرزند خردسالش در تهران، اظهار کرد: آمار رسمی که در کشور ما در ارتباط با خودکشی وجود دارد 6 تا 7 مورد در هر 100 هزار نفر است و این در حالی است که این پدیده در کشورهای رتبه اول دنیا 26 تا 27 مورد در هر 100 هزار نفر گزارش شده است.


وی افزود: کشورهایی که نرخ خودکشی در آنها بالاست عمدتاً در کشورهای ضعیف و آفریقایی هستند و تعدادی از کشورهای پیشرفته‌ از جمله ژاپن نیز در رتبه‌های اول قرار دارند.


صفاری‌نیا در ادامه ضمن اشاره به انگیزه خودکشی‌ها گفت: به عنوان مثال خودکشی هایی که در ژاپن اتفاق می‌افتد به واسطه ورشکستگی اقتصادی است که به لحاظ فرهنگی در این کشورها مورد پذیرش بوده و نوعی افتخار برای افرادی است که نمی‌توانند پایبند تعهدات خود باشند.


این روانشناس تصریح کرد: علت بیش از 90 درصد خودکشی‌ها در کشور افسردگی است و اینکه شیوع آن تحت تأثیر عواملی همچون جنسیت است.


صفاری‌نیا با بیان این مطلب که از هر دو زن، یکی از آنها تجربه افسردگی را در طول زندگی دارند، اذعان کرد: وقتی این افسردگی‌ها درمان نشود و خدمات روانپزشکی مناسبی در این خصوص صورت نگیرد، ممکن است افسردگی به حدی عمیق و افکار منفی تشدید شود، که فرد تنها راه نجات را خودکشی بداند.


وی ضمن اشاره به این موضوع که این افراد ممکن است عزیزان خود را نیز بکشند، گفت: بعضاً افسردگی به حدی شدید می‌شود که عمل به خودکشی یک راه فرار است و در مواردی که فرد مبتلا فرزندان و عزیزان خود را نیز می‌کشد، این عمل را به لطفی تعبیر می‌کند که گویی آنها را نیز به همراه خود، از فلاکت و بدبختی نجات داده است.


این روانشناس افزود: ما نمی‌خواهیم بگوییم که وضعیت افسردگی در کشور ما بسیار بالاتر از متوسط جهانی است، ولی کشور ما یکی از بالاترین مصرف کننده‌ داروهای ضدافسردگی در جهان است و ما باید با توجه به مسائل اقتصادی و اجتماعی، که ممکن است منجر به عدم توجه مردم به سلامت روانی شود، این مقوله را در برنامه ریزی‌های خود لحاظ کرده وآن را مورد تأکید قرار دهیم.


صفاری‌نیا در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه با وجود آموزه‌های دینی در جامعه، چطور می‌توان این آمار کم خودکشی کشور را نیز از بین برد، گفت: یکی از عواملی که باعث می‌شود این آمار در کشور بسیار پائین‌تر از استاندارد جهانی باشد، همین عامل مذهب است که خودکشی را قبح دانسته و فرد مبتلا، دچار یکسری محرومیتهای حقوقی می‌شود.


وی تصریح کرد: زمانی که ما صحبت از افسردگی می‌کنیم، در واقع سخن از یک بیماری را به میان می‌آوریم، که یکی از نشانه‌های آن علاوه بر افکار منفی، ناامیدی، کاهش تمرکز و میل به زندگی، اقدام به خودکشی است و به همین خاطر در مواردی نیز می‌بایست در بررسی این پدیده رویکرد زیستی و فیزیولوژیک را لحاظ کرد.


انتهای پیام/4076


 


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
08:55 - 1397/07/25
بزرگترین عامل خودکشی در
ایران ، تبعیض و فقر و بیکاری و نداری و گرسنگی است. ایران جزو افسرده‌ترین کشورهای دنیاست به این علت که در ایران میزان فقر و بیکاری و اعتیاد بسیار بالاست و میزان شادی و آزادی‌های اجتماعی در حد بسیار پایینی قرار دارد .