افزایش مهاجرت به شهرهای اطراف پایتخت با آغاز موج گرانیها
به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، حاشیهنشینی و تراکم جمعیتی نقطه به نقطه در کشور یکی از مشکلاتی است که چالشی را پیش روی مسئولان قرار داده است.
البته در این میان وضعیت تهران در بافتهای ناکارآمد شهری، حاشیهنشینی و تراکم جمعیتی به نسبت دیگر نقاط کشور، بسیار متفاوت است که علل مختلفی در ایجاد این وضعیت نقش دارد.
در سالهای اخیر به نظر میرسید موج مهاجرت به شهر تهران با کاهش محسوسی مواجه شده باشد ولی به دلایل مختلف اعم از افزایش هزینههای تهراننشینی و گرانیهای افسارگسیخته، هرچند موج مهاجرت به تهران کاهش یافته ولی شهرهای اطراف تهران هدف مهاجران برای سکنیگزینی بوده است.
بر اساس آمارهایی که از سوی وزارت راه و شهرسازی ارائه شده، به طور میانگین تراکم جمعیت شهری در کشور حدود 50 نفر به ازای هر هکتار است اما این آمار در برخی شهرهای اطراف پایتخت 800 نفر در هر هکتار را شامل میشود که آماری فاجعهبار و خطرناک است.
البته شهرهای اطراف تهران که به عبارتی از آنان به عنوان خوابگاه تهران هم یاد میشود موجب شده تا دیگر حریمی برای تهران باقی نماند و هرچه شهرهای جدیدالتأسیس در اطراف پایتخت زیاد میشود، تهران بیشتر حریم خود را از دست داده و بیحریم میشود.
از طرف دیگر، حضور 14 میلیون نفر از جمعیت کشور در شهر تهران که مساحت یک درصدی کشور را اشغال کرده است، ضرورت برنامهریزی و تخصیص بودجهای مناسب برای این شرایط را ایجاب میکند.
بر اساس این گزارش، به دلیل ورود روزانه یکمیلیون و 300 هزار خودرو به شهر تهران و افزایش سالانه 15 درصد بار ترافیکی در پایتخت ضرورت برنامهریزی برای گسترش حملونقل عمومی احساس میشود، زیرا در غیر اینصورت و با همین مدل از حملونقل عمومی بدون توجه به نیازهای روزانه ترافیکی و ایجاد زیرساختهای جدید، در کمتر از 6 سال آینده ترافیک ورودی به تهران دو برابر خواهد شد.
انتهای پیام/4076/4083/
انتهای پیام/