روش فعلی دفن پسماندهای بیمارستانی صحیح نیست/ اعلام آمادگی یک شرکت هلندی برای سوزاندن زبالههای ویژه
رضا عبدلی در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص دفع پسماندهای بیمارستانی و ویژه توضیح داد: تاکنون 7 هزار مرکز پزشکی در تهران شناسایی کردیم؛ البته آمار مراکز پزشکی نظیر بیمارستانها، درمانگاهها و آزمایشگاهها در اختیار وزارت بهداشت است و آنها باید عدد دقیق را به ما اعلام کنند.
وی با بیان اینکه روزانه 100 تن زباله بیمارستانی در تهران تولید میشود، اضافه کرد: با وجود جلسات متعددی که با مسئولان وزارت بهداشت در خصوص پسماندهای بیمارستانی داشتهایم، متأسفانه تاکنون به نتیجه مشخصی نرسیدهایم. مطابق با قانون، جمعآوری، بیخطرسازی و دفع زبالههای بیمارستانی برعهده منبع تولیدکننده زباله است و شهرداری مسئولیتی در این خصوص ندارد.
عبدلی تصریح کرد: در حال حاضر، شهرداری با همه مشکلاتی که دارد، این زبالهها را جمعآوری و تا حد امکان مطابق با استانداردهایی که خودش دارد، توسط خودروهای مخصوصی حمل و در محل ویژهای دفن میکند. دفن اینگونه زبالهها، به واسطه خونآبه و شیرابه عفونی که به همراه دارند، بسیار خطرناک است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در خصوص استفاده از دستگاه اتوکلاو هم گفت: از این دستگاه تنها در بیمارستانها استفاده میشود و سایر مراکز درمانی مجهز به چنین دستگاهی نیستند. مرجع قانونی در خصوص تشخیص عادی یا ویژهبودن زبالههای بیمارستانی پس از خروج از دستگاه اتوکلاو، سازمان حفاظت محیط زیست است که این سازمان اعلام کرده، هیچکدام از این زبالهها عادی محسوب نمیشوند.
وی از اعلام آمادگی یک شرکت هلندی برای استقرار دستگاه زبالهسوز بیمارستانی در تهران خبر داد و گفت: مذاکرات اولیه با این شرکت انجام شده و در صورت توافق نهایی، تمامی زبالههای بیمارستانی توسط این شرکت سوزانده خواهد شد تا از مشکلات فعلی مربوط به دفن این زبالهها پیشگیری شود.
انتهای پیام/4009/ن
انتهای پیام/