صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۰۷ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۷

کاهش عوارض درمان سرطان با استفاده از یادگیری ماشینی

پژوهشگران دانشگاه ام‌آی‌تی در نظر دارند با استفاده از سیستم یادگیری ماشینی، میزان مصرف داروی سرطان و عوارض جانبی آن را کاهش دهند.
کد خبر : 302864

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، سیستم یادگیری ماشینی می‌تواند پایین‌ترین دوزهای دارو که در کاهش اندازه تومور مغزی موثر هستند، تشخیص دهد.


پژوهشگران دانشگاه ام‌آی‌تی، برای بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما و کاهش شیمی‌درمانی و پرتودرمانی، روش‌های جدیدی از یادگیری ماشینی را به کار گرفته‌اند.


گلیوبلاستوما، بدخیم‌ترین نوع تومور است که در مغز یا نخاع بروز می‌کند و تشخیص آن در بزرگسالان، بیش از پنج سال طول نمی‌کشد. بیماران مبتلا به این تومور، باید هر ماه مجموعه‌ای از پرتودرمانی را پشت سر بگذارند و چند نوع دارو را استفاده کنند. پزشکان حرفه‌ای، معمولا بالاترین میزان داروهای ایمن را برای کاهش اندازه تومور به کار می‌گیرند اما این داروهای قوی، اثرات جانبی بسیاری بر بیماران دارند.


پژوهشگران دانشگاه ام‌آی‌تی در این بررسی، مدلی ارائه کردند که می‌تواند سم ناشی از دوزهای دارو را کاهش دهد و در عین حال، تاثیر آن را حفظ کند. این مدل که مبتنی بر روش یادگیری ماشینی است، رژیم های درمانی که در حال حاضر مورد استفاده هستند، بررسی و دوزهای دارو را به طور پیوسته تنظیم می‌کند. این مدل نهایتاً، یک برنامه درمانی بهتر با پایین‌ترین دوز دارو ارائه می‌دهد که می‌تواند در کاهش اندازه تومور موثر باشد.


در آزمایش‌های این پژوهش، 50 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند و مدل یادگیری ماشینی، چرخه‌های درمانی را برای کاهش دوز دارو و کوچک کردن تومور طراحی کرد. این مدل در بسیاری موارد، تمام دوزهای دارو را حذف کرد و مصرف آنها را به جای دو بار در ماه، به تنها دو بار در سال کاهش داد.


پراتیک شاه، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: «هدف ما از این بررسی، کمک به بیماران در کاهش اندازه تومور آنهاست اما در عین حال، می‌خواهیم با کاهش میزان سم موجود در دارو از عوارض جانبی مضر آن بکاهیم و این‌گونه کیفیت زندگی بیمار را افزایش دهیم».


منبع: ایسنا


انتهای پیام/4021



انتهای پیام/

ارسال نظر