غذاهایی برای بهبود شکستگی استخوان
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، استخوانها از مستحکمترین بخشهای بدن انسان محصوب میشوند و اسکلت ساختاری است که به بدن شکل میدهد. در صورت اعمال فشار بیش از حد به استخوان این اندام دچار شکستگی میشود.
رژیم غذایی یکی از مواردی است که نقشی کلیدی در بهرهمندی از استخوانهایی قوی و مستحکم دارد و در صورت مواجهه با شکستگی استخوان برخی مواد غذایی میتوانند به تسریع روند بهبودی این شرایط به انسان کمک کنند.
لبنیات
مواد غذایی مانند شیر غنی شده، پنیر، یا ماست برخی از بهترین منابع برای کلسیم و ویتامین D هستند که دو ماده مغذی کلیدی برای تقویت و رشد استخوان محسوب میشوند. اگر با یک شکستگی استخوان مواجه شده اید، افزایش مصرف محصولات لبنی سرشار از این مواد مغذی به پشتیبانی از روند بهبودی کمک خواهد کرد.
شیر سویا
اگر به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستید و نمیتوانید محصولات لبنی مصرف کنید، استفاده از شیر سویای غنی شده یکی از بهترین گزینههایی است که میتوانید مد نظر قرار دهید. با ترکیب شیر سویا با دانههای چیا، اندکی عسل و میوه تازه میتوانید دسری خوشمزه و مقوی تهیه کنید. همچنین، میتوانید از شیر سویا به همراه غلات صبحانه خود استفاده کنید.
ماهی تن
کلسیم در شرایطی بهترین نتایج را رقم میزند که به میزان کافی ویتامین D مصرف کنید و ماهیهای چرب مانند تن منبع خوبی برای این ماده مغذی هستند. بهبود سلامت استخوان بدون ویتامین D کافی حتی در صورت تامین کلسیم چالش برانگیز خواهد بود. ویتامین D به کنترل سطوح کلسیم در خون کمک میکند و نقشی کلیدی در رشد استخوان و تقویت ساختار آن دارد.
دانههای کدو تنبل
دانههای کدو تنبل منبع خوبی برای منیزیم هستند که این ماده معدنی به جذب کلسیم کمک میکند. از این رو، مصرف این ماده غذایی به تقویت و حفظ استحکام استخوانها کمک میکند که عواملی کلیدی در زمان بهبودی یک شکستگی هستند.
فلفل دلمهای
فلفل دلمهایهای شیرین، به ویژه انواع قرمز آن، سرشار از ویتامین C هستند که یک ماده مغذی کلیدی برای تولید کلاژن است که این ماده برای بازسازی استخوان اهمیت دارد. نصف فنجان فلفل دلمهای میتواند بیشتر از یک پرتقال ویتامین C داشته باشد.
کیل
کیل از خانواده سبزیجات چلیپایی سرشار از ویتامین K است. این ویتامین برای فعالیتهای مرتبط با کلسیم در تشکیل استخوان نیاز است. به بیان دیگر، ویتامین K به بدن در استفاده بهینه از کلسیم برای کمک به جوش خوردن دوباره استخوان کمک میکند.
ماهی ساردین
ماهی سادرین منبعی غنی از کلسیم استخوانساز است. نوجوانان به 1,300 میلی گرم، زنان بزرگسال به 1,200 میلی گرم و مردان بزرگسال به 1,000 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند. به اشکال مختلف میتوانید ماهی ساردین را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
تخم مرغ
اگر شیر غنی شده یا لبنیات مصرف نمیکنید باید به تامین ویتامین D مورد نیاز بدن خود از منابع دیگر بیشتر توجه داشته باشید. تخم مرغ کامل دارای مقداری کلسیم، ویتامین D و منیزیم است. همچنین، این ماده غذایی حاوی پروتئین، آهن، و ویتامینهای B است که عواملی کلیدی برای سلامت کلی انسان هستند.
لوبیا سیاه
اگر به دنبال تقویت و افزایش استحکام استخوانهای خود هستید، لوبیا سیاه یکی از گزینههای خوبی است که میتوانید مد نظر قرار دهید. لوبیا سیاه منبع خوبی برای منیزیم است که این ماده معدنی برای بهبودی سریعتر استخوان ضروری است.
انگور
انگور منبع خوبی برای ویتامین K است. سه چهارم فنجان انگور میتواند 25 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای این ویتامین را تامین کند. انگور را میتوانید به اشکال مختلف مانند تازه، منجمد، به همراه ماست، سالاد یا جو دوسر مصرف کنید.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/4028
انتهای پیام/