صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۲ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۷

گروهی که نباید خرما بخورند/ خوردن خرما با ماست ممنوع

خرما میوه‌ای است که در هرخانه‌ای دیده می‌شود، بسیاری خرما را در کنار چای به جای قند مصرف می‌کنند. اینکه خرما هیچ ضرری ندارد و همه می‌توانند استفاده کنند یک تصور غلط است. هستند افرادی که خرما برایشان خطرآفرین است.
کد خبر : 301781

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، حسین عبدالعزیزی کارشناس بهداشت مواد غذایی با اشاره به خرما میوه‌ای پرخاصیت، سرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین‌ها است، اظهار کرد: خرما، علاوه بر قند طبیعی، حاوی مواد مغذی و با ارزشی همچون آهن و منیزیم است. همچنین خرما دارای قند زیادی است که در واقع حدود 70 درصد آن را کربوهیدرات، 25 درصد آن ساکاروز و 50 درصد گلوکز است.


وی ادامه داد: با توجه به اینکه این میوه پرخاصیت، سرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین‌ها است، قطعا برای تأمین سلامتی بدن بسیار مفید و ضروری است و به دلیل اینکه آهن خرما زیاد است، با خوردن 15 گرم آن در روز می توان نیازمندی آهن بدن را رفع کرد و کم خونی یا عوارض ناشی از کمبود آهن را به این وسیله برطرف کرد.


عبدالعزیزی گفت: خرما را می‌توان جایگزین قند، شکر و مربا کرد برای مثال یک عدد خرمای مرطوب 20 کالری و یک خرمای خشک 15 کالری دارد که با خوردن آن انرژی بدن تامین می‌شود. به ویژه خرمای ربی با توجه به دارا بودن قند طبیعی از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و جایگزین مناسبی برای قند است.


این کارشناس بهداشت مواد غذایی، افزود: خرما یکی از مواد مغذی و خوشمزه‌ای است که معمولا کارشناسان تغذیه مصرف آن را در رژیم غذایی روزانه افراد توصیه می‌‌کنند. البته باید تأکید کرد که این میوه پرخاصیت حاوی فیبر طبیعی است و به دلیل داشتن پتاسیم برای تقویت سیستم عصبی بدن نیز مفید است.


به گزارش Ifdana - وی افزود: متخصصان تغذیه بر این باورند که خوردن خرما خطر ایجاد سکته را نیز کمتر می‌کند و مصرف مقدار مناسب خرما کلسترول خون را نیز کاهش می‌دهد. آنها معتقدند افرادی که می‌خواهند وزن‌شان افزایش یابد می‌توانند از این ماده غذایی مفید در رژیم روزانه‌ شان کمک بگیرند.


عبدالعزیزی تأکید کرد: البته خرما برای برخی افراد زیان‌هایی نیز دارد. به عنوان نمونه کسانی که داخل دهان‌شان زخم و یا تاول وجود دارد باید از خوردن خرما پرهیز کنند. در ضمن، خوردن خرما با ماست نیز بسیار مضر است. همچنین افرادی که دیابت دارند یا اینکه این بیماری در خانواده آنها وجود دارد، باید در خوردن خرما احتیاط کنند. همچنین افراد چاق یا کسانی که با مشکل اضافه وزن روبه‌رو هستند نیز می بایست در خوردن خرما دقت کنند و آن را بیش از حد مصرف نکنند.


این کارشناس بهداشت مواد غذایی اظهار کرد: با توجه به اینکه انرژی خرما بسیار کمتر از انرژی قند ساده است، به همین دلیل مصرف آن بسیار بهتر و مناسب‌تر از قندهای ساده است. با توجه به فوایدی که از خرما گفته شد، بهتر است این ماده غذایی را در برنامه غذایی خانواده خود جای دهید، اما هنگامی که می‌خواهید خرما بخرید، حتما توجه داشته باشید خرما تازه باشد و مزه و بوی ترشیدگی ندهد. استفاده از این میوه در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است. خرما، قند کاهش یافته در دوران روزه داری را جبران می‌کند و به علت دارا بودن فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزه داری بی تحرک شده است، باعث تحرک آن می‌شود.


منبع: تسنیم


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر