اروپا برای وقتکشی با ایران بازی میکند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، سیدهادی سید افقهی در گفتوگویی با اشاره به رفتار اخیر ایران با آمریکا اظهار کرد: ترامپ ما را تهدید میکند، چرا که با خروج از برجام ۱۲ خواسته خود را مطرح کرد.
وی اظهار کرد: ترامپ با این ۱۲ طرح میگوید زمانی که ما تحریمها را بر علیه ایران تمدید کنیم ایران از نظر اقتصادی به زانو درخواهد آمد و زمانی که دچار بحران داخلی جدی شد، معلوم میشود که برای حل بحران اقتصادی خودش، برای نجات و برون رفت از این بحران مجبور میشود با آمریکا مذاکره کند و پای میز مذاکره بنشیند.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: بنابراین آمریکا کشور ما را تهدید و تحریم میکند و به گفته وزیر امور خارجه این کشور، میخواهیم تحریمهای تاریخی اعمال و وضع کنیم و این تازه اول تحریمهای آنان است.
سید افقهی تصریح کرد: آنان میخواهند در در هرجایی که تحریمها کمر ایران را خم کرد، ایران مجبور به مذاکره شود، و ترامپ در مصاحبه بعد از خروج از برجام هم اعلام کرد که ما کاری میکنیم که ایران پای میز مذاکره با ما بنشیند و اگر میخواهد توافق هسته بنویسد از نو میخواهیم این توافق هستهای با ایران نوشته شود.
* مذاکره موشکی و عدم حمایت از رژیم صهیونیستی از خواستههای آمریکا است
وی عنوان کرد: بعد از آن مذاکره و توافق، امریکا میخواهد برجام جدیدی را امضاء کنیم و بعد ۱۲ مطلب از جمله بحث موشک بالستیک، دخالت ایران در امور منطقه، نفوذ استراتژیک و عدم دشمنی با رژیم صهیونیستی را مطرح کرده است.
این کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد: در این موارد آمریکاییها با مقاومت ایران روبرو میشوند و به طور قطع پای میز مذاکره نمیرویم و تسلیم ۱۲ خواسته و زورگوییهای امریکا نخواهیم شد.
* ترامپ میخواهد با تحریم ایران را به زانو در آورد
وی در ادامه به مشکلات پیش روی ترامپ با توجه به رفتار و اعمالش اشاره کرد و گفت: ترامپ به دلیل عدم شناخت قواعد دیپلماتیک جهان و سیاسی نبودنش، دست به اقدامات و اظهاراتی زده که موقعیت استراتژیک واقتصاد، امینتی و نظامی امریکا را به شدت با مخاطره مواجه میکند.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: به طور مثال نخستین موضع ترامپ در برخورد با ناتو این بود که، عنوان کرده بود ناتو یک چیز فرطوط و فرسوده است و به درد نمیخورد، بعد او را نصیحت کردند که ما با اتحاد و حفظ انسجام پیمان ناتو میتوانیم دنیا را مدیریت کنیم، به همین دلیل رئیس جمهور آمریکا تجدید نظر کرد و گفت: ما اگر میبخواهیم در پیمان ناتو بمانیم، باید هر کشوری که جز این پیمان است دو درصد از درآمد ناخاص ملی خودش را به مسئله ناتو اختصاص دهد، که برخی کشورها همچون آلمان موافقت کردند و برخی کشورها نه.
سیدافقهی افزود: مثال دیگر مسئله خروج امریکا از عضویت سازمان یونسکو است، ترامپ در این باره گفته بود که، چون در این سازمان بر علیه ژیم صهیونستی موضوع گیری و قطعنامه صادر میشود و فلسطین را به عضویت در میآورد، به درد ما نمیخورد، چرا که نمیشود هم پول بدهیم و هم بر علیه رژیم صهیونیستی که هم پیمان است قطعنامه صادر شود.
وی تصریح کرد: همچنین اخیراً ترامپ از پیمان محیط زیست خارج شده و تازگیها هم تهدید کرده است که از پیمان تجارت جهانی میخواهد خارج شود یا اعلام جنگ تجاری و اقتصادی بر علیه کشورهای اروپایی، چین و روسیه میکند به گونهای که تعرفههای گمرکی را ۳۰ درصد افزایش داده است.
این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: در واقع ترامپ میخواهد ۳۰ درصد تعرفه گمرکی فولاد، آلومینیوم و ماشینهایی که از طریق گمرک وارد آمریکا میشود را ۳۰ درصد افزایش بدهد.
* تهدید دو طرفه ناتو و آمریکا
سیدافقهی ادامه داد: ترامپ همچنین در منطقه ما هم دست به جنگ افروزی زده است، ما را تهدید میکند، اسلحه میفروشد و قراردادهای نظامی کلان با تعدادی از کشورهای حوزه خلیج فارس بسته است و از آن طرف هم حتی با سران ناتو و اتحادیه اروپا کارشان به پرخاشگری رسید و هر دو طرف یکدیگر را تهدید کردند.
وی اظهار داشت: یکی از درگیریهایی که ترامپ با اروپا دارد سر موضوع برجام است، ترامپ خارج شدهاست، و، اما اروپا عنوان میکند که ما میخواهیم با ایران تعامل داشته باشیم، ولی متأسفانه میگویند آمریکا ما را تهدید کرده است و شرکتها و بانکهای ما را جریمه میکند.
این کارشناس مسائل سیاسی به موضوع دیدار خصوصی ترامپ و پوتین تنها با حضور یک مترجم و به دنبال آن گلایه مندی کنگره امریکا و سین جین شدن مترجم در کنگره هم اشاره کرد و افزود: اگر موضوعاتی از قبیل: انتقال سفارت امریکا از تلاویو و اعلام بیت المقدس به عنوان پایتخت یکپارچه و ابدی رژیم صهیونستی و مسائلی دیگر از این دست را کنار هم بگذاریم، مشاهده میکنیم که ترامپ از نظر شرایط عقلانی دنیا را بهم میریزد.
سیدافقهی گفت: این وضع را در واقع هم در داخل آمریکا تحمل نخواهند کرد، یا باید مهارش کنند و یا اینکه عدم کفایت سیاسی او را در کنگره مطرح کنند.
وی در ادامه به شرایط و مطالبات هفت گانه رهبر انقلاب برای برگزاری مذاکره ایران با امریکا درباره مسئله برجام هم پرداخت و عنوان کرد: اصل این شرایط بر این است که اگر اتحادیه اروپا قول تضمینی و عملی بدهد و و هفت ماده و مطالبه را بپذیرد، ایران به برجام پایبند خواهد بود، اما شاهد بودیم که در نخستین دیدار، موگرینی به ظریف گفته بود که ما نمیتوانیم چنین تضمینی بدهیم.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: اروپاییها هفت ماده و مطالبه ایران را تکه تکه کردند، آنان باید در هر شرایطی نفت خریداری کنند و یا شرکتهای کوچک و متوسط خود را برای حد مشخص در راستای سرمایه گذاری به ایران بفرستند و یا بانکهای کوچک اروپا با ایران تعامل داشته باشد.
سیدافقهی تأکید کرد: آن گونه که گفته شده، اتحادیه اروپا حضور این شرکتها را تضمین میکند، اما بعد آمریکا تهدید کرد و در نهایت اروپا پا پس کشید.
وی گفت: به نظر میرسد اروپا برای وقت کشی با ایران بازی میکند تا با تحریمهای اعمال شده ما را در تنگنای اقتصادی بیشتری قرار دهد و در نهایت ما به حداقلهایی که اروپاییها میخواهند بدهند تن دهیم.
سیدافقهی عنوان کرد: اروپاییها گفتهاند که تضمین نمیدهند، ولی کمک میدهند، به این صورت که بستهای که خودشان میخواهند را پیشنهاد میکنند و ارائه میکنند، با این وجود روحانی هم به مرکل و مکرون حرفهای ایرانیان را انتقال داده و مخالفت خود را به نوعی اعلام کرده است.
منبع: راه دانا
انتهای پیام/4001
انتهای پیام/