قلم سلامت هوشمند غیرتهاجمی و کپسول آندوسکوپی
مریم توحیدی، کارشناس ارشد مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال، در مصاحبه با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا گفت: «طرح ایستگاه سلامت را در پارک علم و فناوری پردیس مطرح کردم که حمایت و اجرا شد. تفاهمنامه ایستگاه سلامت را در شهرداری کرج امضا کردهایم که شامل مجموعهای از گجتهای هوشمند است تا به شهروندان کارنامه سلامت ارائه بدهند».
وی افزود: «قلم هوشمندی که در ایستگاه سلامت استفاده میکنیم به صورت غیرتهاجمی 26 مورد از ویتامینها و مواد معدنی بدن فرد را اندازهگیری میکند و نتایج را روی اپلیکیشن نشان میدهد. برای مثال میزان منیزیم شما را اندازه میگیرد و بیان میکند که در سطح پایینی قرار دارد، سپس نشان میدهد که کمبود منیزیم شما را در معرض چه بیماریهایی قرار میدهد یا چه عوارضی دارد. در نهایت رژیم غذایی را به شما میدهد و میگوید از چه مواد غذایی استفاده کنید تا این کمبود رفع شود».
توحیدی ادامه داد: «هدف اصلی ما این است که اگر مردم یاد بگیرند که از چه مواد غذایی استفاده کنند، نیازشان به دارو و مکملهای غذایی کمتر میشود. درحال حاضر اکثر افراد به دلیل کمبود ویتامین و مواد معدنی مجبور هستند که از مکملهای غذایی استفاده کنند. این امر هم هزینه مالی دارد و هم باید یادشان باشد که به موقع آن را مصرف کنند. اما اگر رژیم غذایی خانواده را درست کنیم دیگری نیازی به مکملهای غذایی نداریم و این مواد را به صورت طبیعی دریافت خواهیم کرد».
وی افزود: «اگر ما بیمار نیستیم نشانه این نیست که سالم هستیم. گاهی اوقات احساس خستگی میکنیم یا حالت عصبی داریم که علت آنها کمبود ویتامینها و مواد معدنی خاصی است. یکی دیگر از اهداف ما است است که ایستگاه سلامت در سازمانها و ارگانها پیادهسازی کنیم تا مردم بیشتر ویتامینها و مواد معدنی را بشناسند و بدانند که ریشه خیلی از بیماریها مانند افسردگی کمبود ویتامینهای خاصی است».
توحیدی گفت: «این قلم غیرتهاجمی وارداتی است و اولین گجتی است که روی آن کار کردهایم . پارک علم و فناوری پردیس سال گذشته به ما پیشنهاد دارد که وارد پروسه ساخت و مهندسی معکوس این محصول شویم. امیدواریم تا سال بعد بتوانیم این قلم هوشمند را به عنوان محصول داخلی ارائه دهیم».
وی افزود: «تکنولوژی به کار رفته در این قلم هوشمند تکنولوژی EAV یا طب سوزنی الکتریکی است. براساس طب سوزنی نقاط خاصی در بدن وجود دارد که مقاومت آنها متناظر با ویتامینها و مواد معدنی خاصی است. برای مثال، اگر مقاومت گوشه راست پایین انگشت شست را اندازه بگیریم متناظر با بیوتین یا ویتامین B7 بدن است».
توحیدی ادامه داد: «این گجت غیرتهاجمی مقاومت این نقاط خاص بدن را اندازهگیری میکند و اپلیکیشن آن مقاومت آن نقطه از بدن را متناظر با محدوده ویتامین قرار میدهد و میزان آن را به شما گزارش میدهد».
وی افزود: «2500 نفر به صورت همزمان با این دستگاه و آزمایش خون تست شدند و نتایج آنها با هم مقایسه شد که نشان داد نتایج این روش غیرتهاجمی تا 85 درصد صحت دارد».
وی گفت: «یکی از حسنهای دیگر این دستگاه، تعداد کاربرها نامحدود است. کاربر میتواند یک پروفایل برای خودش بسازد و اطلاعاتی مانند سن، جنسیت، وزن و گروه خونی خود را وارد میکند. هر بار که با استفاده از این قلم هوشمند آزمایش گرفتید اطلاعات آن در پروفایل شما ثبت میشود. همچنین محدودیت تعداد کاربر ندارد و میتوانید هر تعداد که خواستید کاربر برای آن تعریف کنید و به آنها کارنامه سلامت بدهید».
توحیدی ادامه داد: «یکی دیگر از محصولاتی که ما وارد میکنیم کپسول آندوسکوپی است. برای رصد دستگاه گوارشی دو راه وجود دارد که یکی روش آندوسکوپی و دیگری روش کولونوسکوپی است. با این حال قسمتی در سیستم گوارش وجود دارد که توسط هیچ کدام از این روشها دیده نمیشود».
وی افزود: «این نقطه کور تنها با استفاده از دوربینهای خوراکی آندوسکوپی دیده میشود. اولین دوربینهایی که در این حوزه ساخته شد تک دوربینه بودند و وقتی در سیستم گوارش میچرخیدند برخی از نقاط دیده نمیشدند. کپسول آندوسکوپی که وارد میکنیم چهار دوربین دارد و نمای 360 درجه را میگیرد».
گفتنی است که هفتمین نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری که از 14 تا 16 تیرماه در نمایشگاه تخصصی شهرداری تهران با حضور استارتاپها، شتابدهنده و پارکهای علم و فناوری برگزار شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/