صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۰ - ۱۰ تير ۱۳۹۷
کارشناس امور بین‌الملل در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تقابل محور آمریکا- رژیم صهیونیستی- اردن با محور مقاومت در جنوب سوریه

یک کارشناس امور بین‌الملل گفت: احتمالا در آینده منطقه شاهد یک تنش فزاینده میان محور مقاومت و گروه‌های مزدور خواهد بود.
کد خبر : 290794

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ جمعه شب بود که منابع اردنی از دستیابی به توافق بر سر آتش‌بس در جنوب سوریه میان دولت سوریه و مخالفان سوری خبر دادند و این در حالی است که طبق گزارش منابع غربی، نگرانی‌ها نسبت به وقوع فاجعه انسانی در منطقه حساس میان رژیم صهیونیستی و اردن رو به افزایش است. به نظر می‌آید نیروهای دولتی سوریه و متحدانشان موفقیت‌های مهمی در شرق استان درعا کسب کرده‌اند و منابع سوری گفته‌اند نیروهای دولتی تسلط چندین نقطه مهم را در دست گرفته‌اند. چه اینکه منابع مخالف سوری نیز خبر از شکست جبهه‌هایشان مقابل نیروهای ارتش سوریه داده‌اند.


نیروهای دولتی سوریه که از حمایت هوایی روسیه برخوردارند، تمرکز خود را بر جنوب‌غربی سوریه که محل فعالیت مخالفان سوری است، گسترانده‌ و باعث شده‌اند تا آن‌ها عقب‌نشینی کنند. دیده‌بان حقوق بشر سوریه (که فعالیتی مخالف نظام سوریه دارد) ادعا کرد از هفته گذشته و زمان آغاز حمله نیروهای ارتش سوریه، بیش از 120 هزار نفر از شهر و دیار خود در جنوب‌غربی سوریه فرار کرده‌اند. همچنین این حمله باعث شده است تا ده‌ها هزار نفر به سمت مرزهای اردن بروند و هزاران نفر دیگر راهی منطقه جولان اشغالی شده‌اند.


حسن هانی‌زاده، کارشناس امور بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا در این‌باره گفت: «در واقع آنچه در جنوب سوریه و در درعا رخ داد در چارچوب طرح مشترک آمریکا، اسرائیل، اردن و روسیه است که یک کمربند امنیتی از قنیطره تا درعا در جنوب سوریه ایجاد شود تا طبق آن، برخی گروه‌های تروریستی به جای اخراج از سوریه در منطقه‌ حائل میان فلسطین اشغالی و سوریه، از جولان تا درعا به‌عنوان نیروهای بازدارنده و نیروهای حافظ امنیت رژیم صهیونیستی مستقر شوند. این طرح در چارچوب طرح معامله قرن است که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل و محمد بن‌سلمان ولیعهد عربستان بر آن توافق داشتند.»


وی افزود: «طبق این طرح، قرار است بخش مهمی از جنوب سوریه از وجود سکنه تخلیه شود و مانع بازگشت مردم آواره سوریه به درعا شوند و آنجا برخی از گروه‌های تروریستی ازجمله ارتش موسوم به آزاد و جبهه‌النصره و جیش‌الاسلام در قالب یک تیپ کماندویی مانع از نفوذ محور مقاومت به جولان شوند، لذا در حال حاضر یک سری تعاملات پشت‌پرده میان اسرائیل، عربستان، اردن و آمریکا و روسیه در حال شکل‌گیری است تا در آنجا مشابه آنچه که در جنوب لبنان در دهه‌های 70 میلادی قرن گذشته تشکیل شد و درواقع ارتشی مزدور برای حفاظت از امنیت رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان بود، به وجود آید.»


هانی‌زاده تاکید کرد: «اکنون نیز این طرح در حال عملیاتی شدن است و قدرت‌ها و بازیگران بحران سوریه بدون آگاهی محور مقاومت و بدون مشارکت آن‌ها تلاش دارند تا گروهک‌های تروریستی را سازماندهی کنند تا در منطقه قنیطره تا جنوب سوریه در درعا تشکیل شوند.»


به گزارش آنا، پنج‌شنبه گذشته گادی ایزنکوت، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی بعد از دریافت تماسی اضطراری از طرف آمریکایی، راهی واشنگتن شد و بامداد شنبه با جوزف دانفورد، همتای آمریکایی خود دیدار کرد. گفته می‌شود دو طرف در این دیدار درباره مقابله با تهدیدات امنیتی در غرب آسیا، با تمرکز بر تحولات میدانی سوریه رایزنی کردند.


هانی‌زاده درباره این دیدار و احتمال توافق میان دو مقام عالی‌رتبه نظامی آمریکا و اسرائیل بر سر ایجاد منطقه حائل در جنوب سوریه گفت: «به هر حال این توافق مورد تایید قدرت‌ها و بازیگرانی که در بحران سوریه تاثیرگذارند قرار گرفته است و قرار است به‌زودی عملیاتی شود. به موجب این طرح قرار است حدود 8 هزار نفر از نیروهای جیش‌الاسلام، جبهه‌النصره و ارتش آزاد آموزش داده شوند و با سلاح‌هایی که آمریکا در اختیارشان می‌گذارد، در جولان تا درعا مستقر و مانع از نفوذ جریان مقاومت سوریه و لبنان در آنجا شوند. این طرح در حال اجرایی شدن است و عربستان تقبل کرده هزینه آن را بپردازد.


وی در پاسخ به این سوال که «آیا با این اقدام، آمریکا و اسرائیل به‌طور رسمی وارد جنگ نیابتی با ایران می‌شوند؟» تصریح کرد: «درواقع باتوجه به نفوذی که ایران در منطقه از سوریه تا لبنان دارد، این طرح درچارچوب مقابله با محور مقاومت همچون حزب‌الله و نیروهای مقاومت سوریه قرار دارد و با عملیاتی شدن این طرح محور مقاومت طبیعتا با مشکل مواجه خواهد شد و نقاط نفوذی مقاومت در اراضی اشغالی بسته خواهد شد.»


این کارشناس امور بین‌الملل واکنش ایران و حزب‌الله را به این وضعیت طبیعی خواند و گفت: «حزب‌الله به موقع واکنش خود را نشان خواهد داد و احتمالا در آینده منطقه شاهد یک تنش فزاینده میان محور مقاومت و این گروه‌های مزدور خواهد بود و بار دیگر منطقه درگیر یک جنگ پارتیزانی طولانی خواهد شد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر