صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۷

حیوانات از ترس انسان‌ها شب‌زنده‌دار می‌شوند

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که حیوانات برای اجتناب از انسان‌ها، فعالیت خود را به شب‌ها موکول کرده‌اند.
کد خبر : 287509

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از USNews، تحقیقات اخیر حاکی از آن است که شیرها، ببرها و خرس‌ها در اثر فعالیت‌های انسانی به طور فزاینده‌ای تبدیل به شب‌گردها شده‌اند. دانشمندان از مدت‌ها قبل می‌دانستند که فعالیت انسان باعث اختلال در طبیعت می‌شود.


حیوانات در شب هوشیارتر می‌شوند و زمان کمتری را صرف پیدا کردن غذا می‌کنند، همچنین تعداد زیادی از پستانداران به مناطق دور افتاده و متروک می‌روند یا کمتر در اطراف گشت‌وگذار می‌کنند تا با انسان‌ها برخوردی نداشته باشند.


نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که حتی فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی و اردو زدن در طبیعت نیز حیوانات را می‌ترساند و می‌تواند باعث افزایش فعالیت آنها در شب شود.


کیتلین گینور، متخصص اکوسیستم‌شناسی دانشگاه برکلی کالیفرنیا و سرپرست این پژوهش، در این باره می‌گوید: «نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که حیوانات در اطراف انسان‌ها احتیاط می‌کنند. شاید فکر کنیم که وقتی در جنگل پیاده‌روی می‌کنیم، ردی از خودمان به جا نمی‌گذاریم اما حضور کم‌رنگ ما می‌تواند منجر به پیامدهای پررنگی برای حیوانات شود».


گینور و همکارانش 76 مطالعه که شامل 64 گونه حیوان در شش قاره می‌شد را تجزیه و تحلیل کردند. این حیوانات شامل شیرهای تانزانیا، سمورهای آبی برزیل، کایوت‌های کالیفرنیایی، گراز وحشی در لهستان و ببرهای نپال می‌شوند.


دانشمندان زمان فعالیت شبانه این حیوانات بر اثر انواع فعالیت‌های مخرب انسانی مانند شکار، پیاده‌روی و کشاورزی را با هم مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند که حضور انسان باعث افزایش 20 درصدی فعالیت شبانه حیوانات شده است؛ این رفتار حتی در حیواناتی دیده شده است که شب‌گرد نیستند.


این یافته از این نظر ارزشمند هستند که تاکنون هیچ کس این اطلاعات را به این شکل آنالیز نکرده بود.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر