پوست الکتریکی چندلمسی
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از NewAtlas، در سال 2015، دانشمندان آلمانی از دانشگاه سارلند استیکرهای «پوست الکتریکی» را معرفی کردند که روی پوست بدن کاربر قرار میگرفت و به شکل دستگاه کنترل متحرک کار میکرد.
حالا پروفسور یورگن استیمل، سرپرست این مطالعه، این تکنولوژی را بهبود داده است که حالا به اسم پوست چندلمسی شناخته میشود.
چاپگر جوهر افشان در کمتر از یک دقیقه ترکیب را وارد لایه نازک پلاستیکی (پلیاتیلن ترفتالات) میکند؛ سپس این برچسب به هر جایی از پوست بدن که کاربر بخواهد چسبانده میشود.
میتوان پوست چند لمسی را به هر شکل دوبعدی ساخت. این پوست شامل دو لایه الکترود به شکل ردیف و ستون میشود که یک در نهایت یک شبکه را تشکیل میدهد.
در فرم فعلی پوست چندلمسی، هر تکه از پوست به یک میکروتراشه کنترل لمسی سیمکشی شده است که به یک میکروکامپیوتر «پای زیرو رازبری» با یک باتری کوچک متصل است.
این تراشه به صورت مداوم گنجایش الکتریکی هر تقاطع انجام شده داخل شبکه الکترودها را اندازهگیری میکند. وقتی که کاربر پوست را در جای خاصی لمس میکند، نوک انگشتان او الکتریسیته تولید میکند که اجازه تخلیه شارژ در آن تقاطع را میدهد (عایقبندی لایه آخر پوست چندلمسی اجازه نمیدهد جریان الکتریسیته به پوست کاربر آسیب برساند).
استیکر مخصوص کف دست که به کاربر اجازه قبول یا رد کردن تماس تلفنی را میدهد
این تراشه چنین تغییراتی را در گنجایش تشخیص میدهد و آنها را به عنوان لمس در آن محل به ثبت میرساند؛ این پوست قابلیت تشخیص چندلمس را به طور همزمان دارد.
سیگنالهای نهایی به صورت بیسیم به دستگاههای الکترونیک مجزایی منتقل میشود که بسته به نوع لمس شناساییشده، کارهای مختلفی را انجام میدهند.
دانشمندان تاکنون از این تکنولوژی برای تولید چهار رابط کنترل لمسی مختلف استفاده کردهاند. این دستگاهها شامل یک دستبند میشود که به کاربر اجازه میدهد با چرخاندن دو انگشت رنگ لامپ LED را تغییر دهد، با دو حرکت رفتوبرگشت میتواند روشنایی لامپ را تنظیم کند.
یک استیکر که پشت گوش قرار میگیرد به کاربر اجازه میدهد صدای موسیقی را با حرکت به سمت بالا و پایین، کم و زیاد کند؛ با حرکت به سمت راست و چپ موسیقی را جلو و عقب کند و با فشردن موسیقی را متوقف کند.
دانشمندان استیکر دیگری را توسعه دادهاند که روی بازو قرار میگیرد. اگر این استیکر وقی فشرده شود، باعث میشود که گوشی هوشمند کاربر پیام ارسال کند.
همچنین یک استیکر مخصوص کف دست نیز توسعه یافته است که با یک لمس به کاربر اجازه قبول یا رد کردن تماس تلفنی را میدهد.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/