چرا زعفران گران ترین ادویه جهان است؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، از آنجا که برداشت زعفران، نیاز به کار فیزیکی بسیاری دارد و نیز فرایند برداشت به اضافه طعم، بو و رنگ مجزای زعفران، آن را به گران ترین ادویه جهان تبدیل کرده است.
باید گفت، این ادویه در آشپزخانه های سراسر جهان، به عنوان رنگینه پارچه و پوست و به زودی به طور گسترده برای اهداف پزشکی استفاده خواهد شد. زعفران به عنوان گران ترین ادویه جهان، قیمت یک پوند آن 5000 دلار است. بعد از آن، وانیل گران ترین ادویه که قیمت یک پوند آن حدود 600 دلار است.
اما چه چیزی زعفران را این قدر گران می سازد؟
گل های بنفش فقط طی دوره شش هفته از اواخر سپتامبر تا اوایل دسامبر شکوفه می دهند. زعفران کلاله خشکی دارد که قسمت ماده گل است. در فرایند تهیه گیاه زعفران باید کلاله را جدا و خشک کرد.
در زمان خاصی از روز برداشت آن ها انجام می شود؛ زمانی که رطوبت نسبتا بالایی در هوا وجود دارد، چون این می تواند بر کیفیت زعفران تأثیر گذارد. ناگفته نماند که نور خورشید می تواند ساختار شیمیایی زعفران را تغییر دهد؛ بنابراین، بهتر است برداشت زعفران اوایل صبح انجام شود.
برداشت زعفران با دست انجام می شود و برای همین، به کارگران بسیاری نیاز است، به گونه ای که باید برای برداشت 4 پوند زعفران در جریب کارگران بسیاری را استخدام کرد.
البته همه اینها در حالی است که بازده زعفران واقعا پایین است، به گونه ای که برای فقط یک پوند زعفران، باید 170000 گل را دستی چید.
90 درصد زعفران جهان در زمین های بایر ایران کشت می شود.
زعفران حاوی چند جزء شیمیایی است که واقعا گران هستند: پیکروکروسین، کروسین و سافرانال. آنها سه جزء اصلی یا ترکیباتی هستند که مسئول مزه، رنگ و بوی زعفران می باشند. هنگامی که درباره کیفیت زعفران صحبت می کنیم، به طور تکنیکی درباره این سه جزء شیمیایی حرف می زنیم. زعفران ذاتا باارزش است.
زعفران در مقادیر زیاد می تواند نارکوتیک قوی و شادی آوری باشد. تحقیقات نشان می دهند زعفران می تواند نشانه های بیماری آلزایمر، افسردگی و PMS را کاهش دهد.
منبع: تابناک با تو
انتهای پیام/