صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۱۶ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۷

با مصرف این خوراکی خوشمزه استخوان‌هایتان را محکم کنید

مصرف ماهی اوزون‌برون به علت کلسیم بالایی که دارد برای رشد و استحکام استخوان‌ها مفید است.
کد خبر : 272469

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، اوزون‌برون یکی از مغذی‌ترین ماهی‌های دریای خزر است که در گروه ماهیان خاویاردار قرار دارد؛ خاویار این ماهی شهرت جهانی دارد؛ از تخم‌های داخل شکم اوزون‌برون خاویار به دست می‌آید؛ این ماهی سرشار از کلسیم بوده بنابراین مصرف آن برای رشد و استحکام استخوان‌ها مفید است.


برای بررسی خواص ماهی اوزون‌برون با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.


مهم‌ترین ترکیبات موجود در ماهی اوزون برون دریایی


حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین ترکیبات موجود در ماهی اوزون‌برون دریایی اظهار کرد: این ماهی حاوی ۱۷.۸ درصد پروتئین، ۹.۵ درصد چربی و ۷۱.۷ درصد آب بوده البته این درصد‌ها در اوزون‌برون پرورشی متفاوت است.


خواص اوزون برون


وی درباره خواص اوزون‌برون بیان کرد: این ماهی پروتئین بسیار بالایی دارد، بنابراین برای بیماران قلبی و عروقی و افرادی که به هر علتی نمی‌توانند گوشت قرمز مصرف کنند، مفید است.


این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: ماهی اوزون‌برون باید همراه با کمی آب لیموترش تازه مصرف شود؛ لیموترش تازه حاوی ویتامین C است؛ این ویتامین به جذب آهن موجود در ماهی کمک می‌کند؛ استفاده کردن از لیموترش تازه همراه ماهی اوزون‌برون موجب خوشمزه شدن آن می‌شود.


خواص ماهی


عظمایی درباره خواص ماهی گفت: ماهی سرشار از فسفر و امگا ۳ است؛ مصرف این غذا سبب بهبود عملکرد مغز می‌شود.


ماهی را همراه با چه ادویه‌جاتی میل کنیم؟


وی تاکید کرد: طبع ماهی سرد و‌ تر است بنابراین این غذا باید همراه با ادویه‌جات گرم مانند زعفران و فلفل مصرف شود.


چه افرادی باید در مصرف ماهی احتیاط کنند؟


این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه مبتلایان به ام اس باید در مصرف ماهی احتیاط کنند، تصریح کرد: افراد دچار این عارضه باید ماهی را به مقدار کم و همراه با ادویه‌جات گرم میل کنند.


عظمایی اظهار کرد: مصرف لبنیات به ویژه ماست همراه با ماهی مضر است؛ افرادی که ماهی را با ماست میل می‌کنند در معرض ابتلا به بیماری‌های لاعلاج و گوارشی قرار می‌گیرند.


مواد لازم برای تهیه کباب ماهی اوزون‌برون (پنج تا ۶ نفر)


اوزون پاک کرده و شسته شده ۸۰۰ گرم
پیاز رنده شده یک عدد
لیموترش تازه پنج عدد
فلفل دلمه‌ای ۲ عدد
زعفران نصف تا یک قاشق چای‌خوری
روغن زیتون سه تا چهار قاشق غذاخوری
جعفری به مقدار لازم برای تزئین
نمک و فلفل به مقدار لازم


طرز تهیه کباب ماهی اوزون‌برون


-نخست فیله‌های اوزون‌برون پاک کرده و شسته شده را به چند تکه تقسیم سپس پیاز رنده شده، آب لیموترش تازه، نمک، فلفل، روغن زیتون و زعفران دَم‌کرده را به فیله‌ها اضافه کنید.
-روی ماهی را با نایلون فریزری بپوشانید و آن را داخل یخچال قرار دهید.
-پس از گذشت یک ساعت ماهی را از یخچال بیرون بیاورید.
-فیله‌ها را پشت و رو کنید تا مواد به همه قسمت‌های ماهی برسد.
-روی ماهی را با نایلون فریزری بپوشانید و به مدت یک ساعت آن را داخل یخچال بگذارید.
-ماهی را پس از گذشت یک ساعت از یخچال بیرون بیاورید و فیله‌های تکه شده را همراه با فلفل دلمه‌ای به سیخ بکشید.
-پس از آماده شدن آن را با لیموترش تازه و جعفری تزئین و میل کنید.


منبع: باشگاه خبرنگاران


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
غلامی
14:37 - 1398/06/20
یکی از موارد کاهش مصرف سرانه ماهی در غذای ایرانی های تقلب در فروش ماهی و میگو می باشد. وجود ماهی و میگو در سبد خرید خانوار از اهمیت ویژگه ای برخوردار میباشد بعنوان مثال میتوان از خواص لابستر گفت که دارای مقدار زیادی امگا3 می باشد.خواص ماهی و میگو بیشمار است. کالری ماهی موجود در این نوع مواد غذایی کم میباشد.