صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۸ - ۱۰ فروردين ۱۳۹۷
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

30 درصد کلیسم روزانه با مصرف نان و غلات تامین می‌شود

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه شرط اصلی سالم زیستن، داشتن تغذیه صحیح است، تعریف درست از تغذیه صحیح را رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه قلمداد کرد.
کد خبر : 269869

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، زهرا عبداللهی با بیان اینکه تغذیه صحیح به معنای رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه است، گفت: تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در 6 گروه اصلی غذایی معرفی می‌شوند و بهترین راه اطمینان از تعادل و تنوع در رژیم غذایی روزانه استفاده از هر 6 گروه اصلی غذایی است.


وی با بیان اینکه شش گروه اصلی غذایی هرم غذایی عبارت است از گروه نان و غلات، میوه‌ها و سبزی‌ها، شیر و لبنیات، گروه گوشت و تخم مرغ، حبوبات، مغزها گفت: مواد غذایی در هر گروه، دارای ارزش غذایی تقریبا یکسان هستند و می‌توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد، گروه دیگری تحت عنوان قندها و چربی‌ها وجود دارد که باید در حداقل ممکن مصرف شود.


عبداللهی درخصوص گروه نان و غلات گفت: این گروه تامین کننده 50 درصد انرژی روزانه انسان است و توصیه می‌شود، در برنامه غذایی روزانه حتما نان، برنج یا ماکارانی وجود داشته باشد تا این انرژی تامین شود.


وی با بیان اینکه 30 درصد کلیسم روزانه با مصرف نان و غلات تامین می‌شود، افزود: گروه نان و غلات همچنین دربردارنده آهن، کلسیم، منیزیم و ویتامین‌های گروه B است.


وی توصیه کرد: بهتر است، نان به صورت سبوس دار مصرف شود، چراکه سبوس دارای فیبر غذایی است و این فیبر از جذب مواد قندی و چربی جلوگیری می‌کند و بار بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌های دستگاه گوارش و چاقی و اضافه وزن را کاهش می‌دهد.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نان، برنج قهوه‌ای و ماکارانی‌های غنی شده منبع دریافت روزانه سبوس هستند، گفت: نان‌هایی که با آرد سفید و تصفیه شده تهیه می‌شوند، به دلیل اینکه فیبر کمتری دارند، کمتر توصیه می‌شود.


عبداللهی با بیان اینکه نان قوت غالب مردم است و بیشترین ماده خوراکی در دسترس آنها محسوب می‌شود، گفت: در حال حاضر نان مصرفی در کشور با آهن و اسید فولیک غنی سازی می‌شود و به این ترتیب کمبود آهن در مردم برطرف می‌شود، ضمن اینکه برنامه غنی سازی نان‌ها با ویتامین D نیز در دستور کار است.



انتهای پیام/

ارسال نظر