صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۲ - ۰۷ فروردين ۱۳۹۷
معاون اجرایی پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد تشریح کرد؛

طراحی برنامه حمایتی برای زنان کارآفرین در اکوسیستم دانشگاه آزاد/ الگوی تبدیل واحدهای آموزشی به شاخه‌های کارآفرینی تهیه می‌شود

معاون اجرایی پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تدوین برنامه سال 1397 پارک علم و فناوری این دانشگاه بر پایه اقتصاد مقاومتی، عوامل و زمینه‌های موثر در تدوین این برنامه را تشریح کرد.
کد خبر : 268877

دکتر حمید مهدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا اظهار داشت: ضرورت کارآفرینی برای تبدیل ایده و دانش به ثروت، در سند چشم‌انداز بیست‌ساله نظام و برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم توسعه همواره مورد توجه ویژه بوده است. با توجه به چالش موجود کشور در زمینه ایجاد اشتغال و کارآفرینی، حمایت از تاسیس کسب‌ و کارهای نوپا به ‌ویژه در حوزه فناوری‌های جدید، جزو اولویت‌های برنامه‌ریزی سیاست‌گذاران دولتی است. با بررسی تجربیات مشابه در کشورهای پیشرفته، محدودیت‌های موجود در مراکز رشد دانشگاهی و پارک‌های علم و فناوری دولتی، ضرورت ایجاد و راه‌اندازی مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری خصوصی برای تحقق اهداف ذکر شده به ویژه توسعه زیست بوم کارآفرینی و فناوری در کشور بیش از پیش می‌باشد.


وی ادامه داد: صاحبان ایده و کارآفرینان برای پرورش ایده و محصول خود به فضای فیزیکی، فکری، فرهنگی و حمایت مالی نیاز دارند تا بتوانند ایده‌های اولیه خود را به محصول قابل ارائه در بازار تبدیل کنند. در این مسیر طولانی و گاه دشوار، کارآفرینان با موانع بسیاری روبه‌رو خواهند شد. تلاش‌های مختلفی از سوی دولت به اقتضای فضای فکری حاکم بر جامعه از سال‌های گذشته تا به امروز در قالب ایجاد مراکز رشد دانشگاهی، پارک‌های علم و فناوری و …انجام شده و گاه نتایج بسیار خوبی نیز در برداشته است. در این بین برخی دانشگاه‌های بزرگ کشور اقدام به راه‌اندازی مراکز رشد، شتابدهنده و پارک‌های علمی و فنآوری کرده‌اند که این مراکز با تاکید مسئولان کشور به سرعت در حال گسترش است.


معاون اجرای پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی نیز با در اختیار داشتن منابع مالی و گستره جغرافیایی وسیع در سطح کشور در این مسیر گام برداشته است، هر چند که به لحاظ زمان راه‌اندازی دیرتر از برخی دانشگاه‌های معتبر کشور به این عرصه وارد شده اما به دلیل در اختیار داشتن ظرفیت‌های منحصر به فرد می‌تواند به سرعت جایگاه واقعی خود را در اقتصاد دانش‌بنیان و کارآفرینی براساس فناوری‌های جدید به دست آورد. وجود مزیت‌های منحصر به‌فرد در دانشگاه آزاد اسلامی همچون، پراکندگی و گستردگی واحدهای دانشگاهی، تعداد قابل توجه دانشجویان، دانش‌آموختگان و اعضای هیات علمی، تعدد مراکز رشد، وجود واحدهای بین‌المللی برای ورود به بازارهای جهانی، در اختیار داشتن صندوق پژوهش، فناوری و سرمایه‌گذاری خطر‌پذیر غیردولتی، نبود منع همکاری برای ورود سرمایه‌گذران خصوصی با توجه به غیر‌دولتی بودن، وجود شرکت تجاری‌سازی برای همکاری با بخش خصوصی، تصمیم‌گیری سریع با توجه به چابک بودن نظام مدیریتی و ... دال بر این مدعاست.


مهدی با اشاره به برنامه پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد در این زمینه گفت: در همین راستا پارک علم و فناوری هر ساله برنامه اجرایی خود را در انتهای هر سال برای سال آتی تدوین و آماده‌سازی می‌کند.


برنامه سال 97 پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی به شرح زیر تدوین و آماده شده است:


عوامل و زمینه‌های موثر در تدوین برنامه سال 1397 پارک علم و فناوری دانشگاه آزاداسلامی


*سیاست‌های اقتصاد مقاومتی


اجرای بنـدهای 1، 2، 3، 11، 12 ، 20 و 24 از بندهاى 24 گانه سیاسـت‌های کلی اقتصاد مقاومتـی ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر "ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان‌سازی آن به ویژه در محیط‌های علمی، آموزشی و رسانه‌ای تبیین و به گفتمان فراگیر و رایج ملی تبدیل شود." دانشگاه آزاد اسلامی برای برنامه‌ریزی سال 1397 پارک علم و فناوری که امروزه اصلی‌ترین بخش تولید و اشتغال در دنیا هستند، اقدام به ارائه پیشنهادهای خود کرده است.


*مسایل پیش‌روی دانشگاه آزاد اسلامی


با وجود چالش‌های اقتصاد کنونی جهانی و ملی، دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر حرکت به سوی تبدیل شدن به دانشگاه های نسل سوم و همچنین برای ایجاد ظرفیت‌های لازم برای کسب درآمدهای غیر شهریه‌ای اقدام به طراحی و پیاده‌سازی مدل اکوسیستم کارآفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی در سال 97 کرده است که پیاده‌سازی این مدل منجر به گسترش و رونق مراکز اقتصادی دانشگاه و پارک‌های علم و فناوری وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور خواهد شد.


*طرح مطالعات مراکز تحقیقاتی برتر دنیا


از جمله عوامل موثر در تدوین طرح و برنامه پارک علم و فناوری بررسی طرح مطالعات مراکز تحقیقاتی برتر دنیا، حوزه‌های تحقیقاتی برتر، حوزه‌های پژوهشی دانشمندان برتر دنیا، حوزه‌های فعالیت صنایع و شرکت‌های برتر در سال‌های اخیر، مشاغل پردرآمد امروز و آینده و همچنین بررسی حوزه‌های پژوهشی دانشگاه‌های برتر دنیا، پژوهشکده‌های برتر کشور و تعیین ظرفیت‌های صنعتی بالقوه شهرستان‌های کشور بوده است.


*طراحی الگوی تبدیل واحدهای آموزشی به شاخه‌های کارآفرینی و رفتن به سوی دانشگاه نسل سوم از مهمترین برنامه‌های پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی است.




























































































سر فصل رویدادها



جزئیات برنامه



جذب و توسعه



افتتاح 10 پارک در سطح کشور



راه‌اندازی اکوسیتسم کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی



استقرار 80 شرکت و صاحب ایده فناور در ساختمان شماره 2 پارک



استقرار 110 شرکت و صاحب ایده فناور در ساختمان شماره 3 پارک



عقد قرارداد با شرکت‌های مستقر



راه‌اندازی سامانه ارزیابی شرکت‌ها



تدوین آیین‌نامه و بخشنامه‌های حمایتی مورد نیاز پارک و اکوسیستم



راه‌اندازی سامانه مدیریت یکپارچه پارک‌های کشور



راه‌اندازی واحد توسعه بازار بین‌المللی



تکمیل سامانه ارزیابی سطح آمادگی محصول



راه‌اندازی دفاتر TTO



طراحی الگوی مدارس مهارت‌محور برای مدارس سما



طراحی الگوی تبدیل واحدهای آموزشی به شاخه‌های کارآفرینی



طراحی یک برنامه حمایتی برای زنان کارآفرینی در اکوسیستم دانشگاه آزاد



آموزش



بومی‌سازی دانش کسب و کار (رویکردهای نوین در کارآفرینی)



تربیت نیروی کارآفرین (Mentors)



برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی کسب و کار



ارائه خدمات تجاری‌سازی



برگزاری رویداد‌های کارآفرینی در سطح استانی و ملی



ایجاد شبکه و بانک اطلاعاتی از شرکت‌های مستقر در مراکز رشد



تدوین GIS امکان‌سنجی و شناسایی توانمندی‌های بالقوه هر استان



راه‌اندازی رسانه تخصصی در زمینه اقتصاد دانش بنیان



افزایش دامنه خدمات پارک



مشارکت و حضور فعال در رویدادهای بین‌المللی



ارائه خدمات مالی



راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی



ارایه تسهیلات مالی به شرکت‌های متقاضی



راه‌اندازی شتابدهنده‌های تخصصی با مشارکت بخش خصوصی



انتهای پیام/

ارسال نظر