صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۶

رهایی از دردهای عصبی با رژیم غذایی فاقد گلوتن

نتایج پژوهشی مقدماتی‌ نشان داد که یک رژیم غذایی سخت‌گیرانه فاقد گلوتن می‌تواند به محافظت در برابر دردهای عصبی که برخی از افراد مبتلا به حساسیت به گلوتن آنها را تجربه می‌کنند، کمک کند.
کد خبر : 264726

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پاناگیوتیس زیس، پزشک و محقق دانشگاه شفیلد انگلستان و عضو آکادمی نورولوژی آمریکا در این رابطه می‌گوید: «این یافته‌ها هیجان‌انگیزند، چرا که معنی آنها می‌تواند این باشد که یک تغییر ساده‌ مناسب در رژیم غذایی، می‌تواند به تسکین علائم دردناکی که با نوروپاتی گلوتن همراه است کمک کند».


حساسیت به گلوتن با بیماری «نوروپاتی محیطی» ارتباط دارد. در این بیماری، اعصاب محیطی آسیب می‌بینند و اغلب موجب ضعف، بی‌حسی و درد به‌خصوص در دست‌ها و پاها می‌شود. زمانی که فردی درد اعصاب دارد و نمی‌توان آن را طور دیگری توضیح داد و ضمنا به گلوتن حساسیت دارد، تشخیص پزشک می‌تواند نوروپاتی گلوتن باشد.


پژوهش مورد اشاره فوق شامل 60 نفر با میانگین سن 70 سال بود که به نوروپاتی گلوتن مبتلا بودند.


از آنها درباره‌ شدت درد، دیگر علائم نوروپاتی، سلامت روانی و این‌که آیا از یک رژیم غذایی سخت‌گیرانه فاقد گلوتن پیروی می‌کنند یا خیر، سوال شد. درمجموع 33 شرکت‌کننده، یا 55 درصد، درد ناشی از نوروپاتی داشتند.


بر اساس نتایج، افرادی که از یک رژیم غذایی فاقد گلوتن پیروی می‌کردند، در مقایسه با افرادی که از یک رژیم غذایی فاقد گلوتن سخت‌گیرانه پیروی نمی‌کردند، احتمال بیشتری داشت که درد نداشته باشند.


در مجموع 56 درصد از افرادی که درد نداشتند، در مقایسه با 21 درصدی که درد داشتند، رژیم غذایی فاقد گلوتن داشتند.


در این تحقیق و پس از تعدیل سن، جنسیت و وضعیت سلامت روانی، پژوهشگران دریافتند که افرادی که از یک رژیم غذایی سخت‌گیرانه پیروی می‌کردند نسبت به کسانی که از چنین رژیمی پیروی نمی‌کردند، 89 درصد کمتر احتمال دارد که درد مرتبط با نوروپاتی داشته باشند.


این پژوهش همچنین نشان داد افرادی که نوروپاتی گلوتن دردناک داشتند نمرات ارزیابی سلامت روانشان، که از 0 تا 100 نمره بندی شده بود، به‌طور معناداری بدتر بود.


دکتر زیس در این خصوص می‌گوید: «این پژوهش، امیدوار کننده است، زیرا نشان می‌دهد که رژیم غذایی فاقد گلوتن می‌تواند به کاهش خطر درد در افراد مبتلابه نوروپاتی گلوتن کمک کند. ولی پژوهش‌های بیشتر برای تایید بیشتر این نتایج موردنیاز است».


منبع: ایسنا


انتهای پیام/

ارسال نظر